REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Cuțitul le-a ajuns la os - După 8 săptămâni de grevă, angajații Electrolux iau cu asalt Ambasada Suediei

Cuțitul le-a ajuns la os - După 8 săptămâni de grevă, angajații Electrolux iau cu asalt Ambasada Suediei

Replica API 23 aprilie 2019 | 00:00 236

sursa foto: b1.ro

Caravana #Electrolux - STOP exploatării lucrătorilor români ajunge marţi în Bucureşti unde, la ora 14:00, va avea loc un protest la sediul Ambasadei Suediei, informează CNS Cartel Alfa, printr-un comunicat remis AGERPRES.

Caravana a plecat luni din Satu Mare şi s-a oprit în Zalău-Alba Iulia-Sibiu- Râmnicu Vâlcea, având loc acţiuni de boicot la magazinele care vând produse Electrolux. Scopul acţiunii este acela de a determina conducerea fabricii să negocieze în mod real şi să trateze muncitorii cu respect, subliniază sursa citată.

Muncitorii companiei suedeze Electrolux din Satu Mare se află de 8 săptămâni în grevă pentru dreptul la un salariu decent, drept prevăzut inclusiv în codul de conduită al companiei multinaţionale. Ei cer o creştere de 2 lei în plus pe oră la salariu.

Lipsa unui dialog real din partea companiei, inflexibilitatea cu care aceasta tratează solicitarea muncitorilor şi acţiunile (multiple procese juridice) îndreptate mai curând împotriva muncitorilor şi reprezentanţilor acestora decât spre găsirea de soluţii, a determinat CNS Cartel ALFA să iniţieze o campanie de boicot a produselor Electrolux, prin organizarea unei Caravane, pentru a transmite un mesaj de protest faţă de comportamentul companiei Electrolux în România, precizează reprezentanţii confederaţiei sindicale.

"Întreaga Europă s-a angajat, prin adoptarea Pilonului European al Drepturilor Sociale, să ofere tuturor lucrătorilor dreptul la un salariu decent, iar statul şi reprezentanţii săi au obligaţia de a asigura cadrul instituţional pentru ca acest lucru să se realizeze. Solidaritatea reprezentanţilor oricărui stat european trebuie să se îndrepte către cetăţenii europeni, fie ei români sau suedezi, nu către marile companii. Din păcate, companiile din spaţiul european practică Europa la două viteze şi au standarde diferite faţă de muncitorii din Est şi cei din Vest. Solicităm Ambasadei Suediei la Bucureşti să uzeze, în limita atribuţiilor sale, de toate căile de acţiune pentru a determina companiile suedeze să utilizeze aceleaşi standarde şi principii pe care şi le asumă, în toate ţările europene, inclusiv în România", se menţionează în comunicat.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
3 euro pe zi e mult pentru "tziganii" de romani. Sa vina pakistanezii care nu au astfel de pretentii. Din pacate suntem pacaliti noi romanii chiar si in tara. Mai dureaza pana explodeaza pe bune mamaliga... Dar ma tem ca va fi prea tarziu.
0
0
DA-CA VRETI IN UE,,O SA PRIMITI MOOOE.
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369