REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CUTREMUR cu magnitudine 6.2 în Italia: cel puţin 120 de MORŢI!

CUTREMUR cu magnitudine 6.2 în Italia: cel puţin 120 de MORŢI!

Replica API 24 august 2016 | 20:25 277

Un seism de 6,2 grade a lovit puternic oraşul italian Amatrice, iar mai multe persoane sunt blocate sub dărâmături. Seimsul a fost urmat de zeci de replici cu magnitudini între 2 şi 4.2.

Autorităţile italiene au anunţat că localitatea Amatrice a fost puternic zguduită, miercuri dimineaţă, de un seism cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, iar mai multe persoane sunt blocate sub dărâmături. Momentan nu există informaţii cu privire la numărul persoanelor rănite, informează Reuters.

Seismul a cauzat daune serioase în mai multe oraşe şi comune italiene, însă se pare că nu a lovit zone intens populate.

Cele mai lovite sunt localităţile italiene Accumoli, Amatrice, Posta şi Arquata del Tronto.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Italia a anunţat că mai multe elicoptere vor fi trimise la primele ore ale dimineţii pentru a evalua daunele produse de seism.

”Drumurile spre şi din localitatea noastră sunt blocate. Jumătate din oraş a dispărut. Sunt oameni sub dărâmături... A fost o alunecare de teren şi un pod s-a prăbuşit”, a declarat primarul Amatrice, Sergio Pirozzi.

Agenţia pentru Protecţie Civilă a anunţat că seismul a fost grav şi există relatări cu privire la daunele provocate. Între timp, un refugiat din munţii Gran Sasso a susţinut că o bucată mare dintr-o piatră s-a prăbuşit în timpul cutremurului.

Localitatea Amatrice este situată în partea centrală a peninsulei italiene, în zona montană a Apeninilor.

Anterior, un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade a zguduit localitatea L'Aquila, situată la doar 50 de kilometri de Amatrice, la 6 aprilie 2009. Seismul a lăsat în urmă 302 morţi şi peste 1.500 de răniţi, fiind unul dintre cele mai puternice din istoria recentă a regiunii, scrie RTV.NET.

UPDATE:

Cel puțin 38 de persoane au murit în urma puternicului cutremur care a lovit centrul Italiei miercuri dimineața, a anunțat o purtătoare de cuvânt al departamentului de protecție civilă, citată de Reuters. Seismul a afectat orașe și sate din zona de munte a țării, ceea ce face operațiunile de salvare să fie mai dificile, a indicat purtătoarea de cuvânt Immacolata Postiglione. Adresându-se jurnaliștilor, Postiglione a precizat că 27 de persoane au murit în zona dintre orașele Accumoli și Amatrice, și alte 10 și-au pierdut viața în zona Arquata, aflată în apropiere. Ulterior, în cadrul aceleiași conferințe de presă, aceasta a urcat bilanțul la 38 de morți, fără a oferi detalii suplimentare, notează şi agerpres.ro.

UPDATE:

BILANŢUL CUTREMURULUI A AJUNS LA 73 DE MORŢI!

Update:

Un nou bilanţ anunţă cel puţin 120 de morţi!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367