REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cutremur în CNAIR: Răzvan Cuc zboară directorii cu salarii uriaşe, dar și pilele din sistem

Cutremur în CNAIR: Răzvan Cuc zboară directorii cu salarii uriaşe, dar și pilele din sistem

Replica API 18 iulie 2019 | 00:22 529

Răzvan Cuc

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a participat la discuţii cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Dumitru Costin a afirmat că problemele semnalate de sindicat sunt “modul în care este organizată munca în interior, modul în care este structurat personalul, diferenţele uriaşe în salarizare şi în modul în care sunt alocate resursele umane”. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că a început o evaluare a personalului TESA și se pare că vânează în mod special ”pilele”, adică oamenii ajunși în companie fără a avea niciun fel de pregătire.

“Acestea sunt consecinţele multor ani de conducere sub toate culorile politice, în care fiecare a avut grijă să îşi recompenseze propria clientelă. Fiecare ciclu de acest gen a mai adăugat nişte personaje în structura de personal a companiei”, a explicat sindicalistul.

Soluţiile pe care acesta le-a discutat cu Răzvan Cuc au vizat regândirea întregii politici de resurse umane, întrucât în cazul departamentului de execuţie s-a înregistrat deficit de personal, iar angajaţii actuali sunt cei mai prost plătiţi. Conform sindicalistului, ministrul Transporturilor le-a promis protestatarilor că va găsi soluţii în ceea ce priveşte posturile şi remunerarea corectă a angajaţilor. De asemenea, conform lui Dumitru Costin, ministrul va lua în calcul restructurarea angajaţilor în zona administrativă.

Ministrul Transporturilor anunță restructurări pentru a face economii la bugetul companiei. Cere o evaluare a personalului TESA, adică a celor peste 3.000 de angajați care au muncă de birou și reprezintă peste jumătate din personal.

La Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj ar fi angajați pe postul de asistent manager mai mulți profesori de sport. Situația a fost sesizată de angajați ai instituției pe pagina de Facebook a Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Primele posturi desființate vor fi ale directorilor. Un salariu de director ajunge și la 20 de mii de lei, brut.

Exact aceștia, cu salarii mici și muncă în teren au protestat la București. Cer să le fie acordate facilitățile pe care le au acum prin lege muncitorii din construcții.

Sindicaliștii și reprezentanții Ministerului Transporturilor vor continua discuțiile pentru creșterea salariilor în contextul semnării unui nou contract colectiv de muncă. Actuala înțelegere expiră săptămâna viitoare.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
indicatie- zborul ar fi normal sa inceapa cu el, prima nulitate in domeniu
4
2
erete dar vine iarna si e greu si pentru el !
1
0
Asa au fost angajati pupilii parlamentarilor: Fata lu Daea, a lui Florin Iordache, a lui Emilia Arcanu, a lui Badalau, C-tin Nita, baiatul lui D-tru Buzatu, a lui Tudorel Toader, Adrian Nastase, baiatul si nora PM Viorica Dancila..si alte zeci si sute de astfel de progenituri, asezati mot de PSD si alti politruci in functii importante si pe bani multi..multi de tot!
5
0
Directori sa spuna multumesc ca sunt dati afara pe principiul "ati mancat destul ajunge"normal ar fi fost sa trimita corpul de control. Si asa se pare ca au angajat 10 insi aiurea acum da 5 afara deci d-au facut reduceri.
1
0
Este benefica o astfel de actiune dar ea trebuie extinsa la toate institutiile bugetare si administratiile locale.
7
0
Si la CFR colcaie de pile....
5
0
treci si pe la aeroport sa vezi betivi penali si curve angajate de piticul porno
5
0
Paf in ochii. PCR-ul, nu v-a disparea niciodata. Asa este peste tot in institutiile bugetare sau regiile autonome. De raja, cine raspunde ? Sunt pilosi care nici macar nu stiu ce au de facut, chiar daca el se plimba cu loganul nou. Esti inregimentat la rosii , esti angajat. Esti cu alte culori , nu ai dreptul sa muncesti la astfel de institutii. Din pacate!
4
1
La concursurile lor, sunt aranjate dinainte, nu faceti decat sa le legitimati frauda. Lasati-l sa se duca doar pe pilos, sa concureze singur.
12
1
Pile,pile....offf..am dat examen la apele romane cta...am luat punctaj maxim dar a intrat un cipan ..Trantu
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920