REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cutremur în CSM: Procurorul Cristian Ban, vizat în două dosare penale, şi-a „pensionat“ propriul anchetator

Cutremur în CSM: Procurorul Cristian Ban, vizat în două dosare penale, şi-a „pensionat“ propriul anchetator

Replica API 14 iunie 2019 | 02:28 887

Cristian Ban

Secţia pentru procurori a CSM a decis marţi să nu acorde avizul anual pentru menţinerea în funcţie după vârsta de 65 de ani a procurorului Zarafina Puiu, de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Decizia a venit la o zi după ce Zarafina Puiu l-a pus sub urmărire penală pe şeful DNA Constanţa, Adrian Bodean, însă adevărata miză este una mult mai mare: procurorul de la SIIJ are în instrumentare un dosar în care este vizat Cristian Ban, membru al Secţiei pentru procurori a CSM, fost vicepreşedinte al Consiliului.

Potrivit luju.ro, procurorul Cristian Mihai Ban este vizat de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție într-un dosar de abuz în serviciu, dosar care se află în lucru chiar la Puiu Zarafina. Dosarul a fost inițial deschis la DNA în urmă unei plângeri formulate de Nicolae Marin (fără vreo legătură cu procurorul Nicolae Marin), însă parchetul anticorupție a dispus clasare în 11 mai 2018. Soluția a fost atacată de Nicolae Marin la Înalta Curte de Casație de Justiție, unde, în 6 decembrie 2018, judecătoarea Alina Ioana Ilie a desființat ordonanță de clasare și a trimis dosarul la SIIJ pentru "a începe urmărirea penală în rem cu privire la faptele ce formează obiectul sesizării organului judiciar". Ulterior, în 1 martie 2019, procuroarea Puiu Zarafina l-a informat pe Nicolae Marin că plângerea formulată împotriva procurorului Cristian Mihai Ban din CSM și împotriva procuroarelor Luminița Palade și Florina Lucan de la Parchetul Curții de Apel București a fost înregistrată cu numărul 525/P/2011.

Cristian Ban este vizat şi într-un al doilea dosar la SIIJ, dosar instrumentat de procurorul Mihaiela Iorga Moraru, dată afară de la DNA de Laura Codruţa Kovesi în 2018 şi repusă în funcţie de instanţă,

Nu există informaţii cu privire la o eventuală abţinere a procurorului Ban în şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM, la votul pe tema avizului anual pentru Zarafina Puiu.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ia butoiul , da-l de-a dura , vin' apoi si suge-mi pula ! cu ma-ta , cu tac-tu si grigore cumnat-tau .
0
3
Asta da performanta manageriala !
1
0
Rog hodorogu acestui ziar sa nu ma mai deranjeze nici macar o relatie de dusmanie nu am cum sa am cu asa un boschetar te am renegat de mult oligofrenule mie rusine cu tine taran de la coada vacii cu tinutele tale alea de cioban huooo tarane ai mult de studiat din cartea de bune maniere analfabetule de asta am refuzat acea masa in oras simteam ca vei manca cu degetele degete zici ca sunt morcovi dupa ploaie bleaah mergi invartindu te
1
1
mare om mare caracter.sefu al mare tatica si-a dat ok -ul ptr.intruparea acestul suflet desavarsit
1
1
a reinviat republica procurorilor, cu draknea la puscarie kovesi inapoi sefa la DNA , portocala ceilalti inapoi pe vechile functii ,noi protocoale cu SRi ,sa curga sampania !
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614