REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cutremur politic: Colaborare cu Securitatea la vârful USR

Cutremur politic: Colaborare cu Securitatea la vârful USR

Replica API 9 octombrie 2019 | 00:00 235

Stiripesurse.ro:

Stiripesurse.ro:

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii urmează să trimită instanţei documentele privind colaborarea cu fosta Securitate Comunistă a consilierului general Roxana Wring, preşedinte al USR Bucureşti până la demisia de pe 17 septembrie, au precizat surse din cadrul instituţiei pentru STIRIPESURSE.RO.

Roxana Wring a condus filiala USR Bucureşti timp de doi ani, până la demisia subită de pe 17 septembrie. Demisia acesteia a fost pusă pe seama discuţiilor despre posibila candidatură a lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, din partea USR, în condiţiile în care şi Wring dorea să candideze. "Doresc să dedic mai mult timp proiectelor pentru București, cum este, de exemplu, Legea Capitalei", declara Wring la momentul demisiei.

Problemele acesteia cu CNSAS au început acum câteva luni, când s-au cerut informaţii despre acesta printr-o solicitare pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public. Suspiciunile în ceea ce o privesc pe Wring au pronit de la faptul că CV-ul său începe cu anul 1988, când avea deja 33 de ani şi a plecat în Marea Britanie. Potrivit surselor STIRIPESURSE.RO, în urma verificărilor făcute de CNSAS a ieşit la iveală că până în 198 a lucrat ca ghid la Oficiul Naţional de Turism Carpaţi, agenţia de turism a statului, poziţie din care a colaborat cu Securitatea.

Potrivit surselor din cadrul CNSAS, Roxana Wring a colaborat cu Securitatea sub formă de poliţie politică. În urma activităţii acesteia în relaţia cu Securitatea ar fi avut de suferit mai mulţi cetăţeni români şi străini, inclusiv persoane din familia actualului consilier general USR.

Decizia Colegiului CNSAS va fi comunicată instanţei, Roxana Wring având posibilitatea să o conteste. Decizia este însă executorie şi va fi comunicată de îndată Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Wring ar urma să fie obligată să returneze toate indemnizaţile primite în calitate de consilier general, iar voturile date de aceasta în CGMB vor fi anulate. Anulate ar putea fi şi acţiunile în instanţă semnate de Wring împotriva unor hotărâri ale CGMB. Mai mult, aceasta ar putea suferi consecinţe penale ca urmare a declaraţiei false de necolaborare cu Securitatea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Incep loviturile sub centura !
0
0
Uniunea Scufundati Romania incepe sa si arate fata sorosisto securista
1
0
reprezinta securitatea. Condus de coldea si cativa magistrati influenti. Asa ca nu e problema pt Wring. Poate sa ramana.
3
0
Asta este zburat a din partid! Dar in PSD 80 sunt securisto si comunist, sau CNSAS condus de un nenorocit condamnat pentru crime impotriva umanitatii nu are voie sa se ia de acest Grup Infractional Organizat! Si-au pus infractorii slugi peste tot!
1
6
Partid nou, oameni noi, asa am halit o. Cine i o mai vota pe astia. Acolo e plin de epoleti din tata in fiu. Pana si nevasta lu Barna e cu epoleti. De CaCaramitru ce sa mai spunem, ca ta su isi lua limba in gura cu Iliescu si el cica e nou si a invatat pe banii lu ta su facuti din actorie, in ghilimele normal. Nu e nicio diferenta intre voi si PSD.
8
1
la ce altceva va asteptati de la USR? Problema este a celor care au crezut in sloganuri de genul oameni noi,nepatati,pacat de ei, dar sa fii prostit un asa hal, rusine !
12
1
Menofosimbosanatacusalupigusugipula
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367