REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Cutremur printre interlopi! Ani grei de pușcărie, după infracțiunile la adresa Magnum

Cutremur printre interlopi! Ani grei de pușcărie, după infracțiunile la adresa Magnum

Mirela PASCAL 30 noiembrie 2022 | 00:00 55110

Marți, 29 noiembrie, în rândul interlopilor o veste năprasnică s-a rostogolit cu repeziciune. Un personaj important în „arhitectura“ interlopă a fost condamnat de o instanță de provincie. O tânără judecătoare a avut curajul să pronunțe o sentință privativă de libertate. Poate prea blândă, poate prea ușoară. Păgubita este o firmă din Constanța, Magnum Games. Dar este totuși un semnal tras grupărilor interlope care acționează în domeniul jocurilor de noroc. Are oare legătură cu acțiunile recente ale DIICOT în direcția destructurării unor grupări violente care amenințau și șantajau operatorii onești din industria pariurilor și jocurilor de noroc?! În acest moment, nu avem certitudinea, dar există posibilitatea unor conexiuni între cele două evenimente.

Doi interlopi brăileni, respectiv Nedelcu Iancu, zis „Nicu Țăranu” și Bolboceanu Lucian, zis „Perche”, au fost condamnați la pedepse de 3 ani și 10 luni închisoare (în cazul primului delincvent) și 4 ani și o lună închisoare (în cazul celui de-al doilea agresor). Pentru comiterea infracțiunilor de șantaj, instigare la distrugere și distrugere în formă continuată. Infracțiuni comise împotriva unei firme din județul Constanța, al cărui administrator nu a acceptat presiunile și amenințările interlopilor respectivi și a decis să informeze autoritățile specializate. Este vorba de firma Magnum Games SRL Constanța, operator licențiat în domeniul jocurilor de noroc, o firmă care și-a croit cu multă trudă un renume pe piața locală de profil și nu numai.

Administratorul firmei, Alexandru Olea, a fost extrem de tranșant și ne-a declarat: „Este un prim succes al autorităților judiciare în lupta cu acest flagel care a cuprins piața jocurilor de noroc, dar în același timp este un semnal firav, șovăielnic, care trebuie susținut și de alte autorități sau de alți operatori din domeniul jocurilor de noroc. Nu ne mulțumește cuantumul pedepselor care poate la primă vedere par semnificative, dar din ele se vor deduce perioadele de arest preventiv, arest la domiciliu și control judiciar, iar la final vor mai avea câteva luni de stat în închisoare. Vorbim de niște interlopi care făceau legea în municipiul Brăila, agresori care intimidau comunitatea și provocau distrugeri importante, iar acum primesc niște pedepse puțin hilare. Despre cuantumul prejudiciilor ce să mai vorbim. Expertiza contabilă a stabilit un prejudiciu de 1.300.000 lei, iar instanța ne acordă 3.411,47 lei. Bineînțeles că vom face apel și vă promit că ne vom lupta și în acest dosar până când infractorii primesc pedeapsa meritată”.

Lucian Bolboceanu

Dintr-o altă perspectivă, cred că este și o desconsiderare a muncii depuse de anchetatori, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Brăila și de procurorii care au coordonat dosarul. Este un dosar extrem de complex, cu foarte multe mărturii, cu probe din cele mai diverse. Trebuie să începem să asanăm acest domeniu în care activăm și să eliminăm tot ce ține de infracționalitate și crimă organizată. Sper că instanța de apel va decide în favoarea adevărului și pentru binele comunității”, a continuat extrem de hotărât Alexandru Olea, patronul firmei prejudiciate.

Nedelcu Iancu

Surse din mediul operatorilor ce activează în domeniul jocurilor de noroc ne-au confirmat că majoritatea se confruntă cu astfel de infracțiuni, dar se tem să sesizeze autoritățile de profil. Poate că exemplul dat de tânărul om de afaceri constănțean o să-i încurajeze și pe alții!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218