REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dacă Antonescu foloseşte "reţeta Mircea Diaconu" la prezidenţiale?

Dacă Antonescu foloseşte "reţeta Mircea Diaconu" la prezidenţiale?

Replica API 9 iunie 2014 | 00:00 220

Trădare, trădare, dar să ştim şi noi!

Trădare, trădare, dar să ştim şi noi!

Decizia lui Crin Antonescu de a se retrage de la conducerea PNL, iar apoi de a anunţa că nu mai candidează la Preşedinţia Româniai, a generat rumoare. Primul gest, motivat de un auto-impus scor la europarlamentare, pe care era clar că PNL nu îl va atinge, pare legitim. Al doilea însă ridică semne de întrebare: se va ajunge în situaţia în care Crin Antonescu să preia "reţeta de succes" a fostului liberal Mircea Diaconu?

Posibil ca Antonescu să preia "reţeta" Diaconu - actorul care n-a mai avut loc în lista de candidaţi ai PNL la europarlamentare, din motive de incompatibilitate, dar care a demonstrat în instanţă că dreptatea e a lui, a candidat şi a scos un scor umilitor pentru cei care l-au renegat. În momentul de faţă, Antonescu beneficiază de o atenţie bruscă a unor analişti, care îi plâng de milă în emisiuni televizate, comentând că fostul preşedinte al PNL a fost trădat de Klaus Iohannis. Aşa-zisa "trădare" a fost comentată cu suficientă convingere şi de către Elena Udrea, în timp ce jurnalistul Ion Cristoiu a "plusat": "Cine e Iohannis?". Iar întrebarea lui a fost preluată şi de alţi comentatori pe teme politice, concluzionându-se că sibianul care a preluat conducerea PNL şi care pare a fi candidatul partidului la prezidenţiale este un mit: un neamţ prezentat ca model la capitolul administraţie, dar care nu reuşeşte să "răzbată" sticla, nu este suficient de popular şi nici nu vorbeşte pe limba omului de rând. De fapt, nu prea vorbeşte. Dar, în ipoteza că Iohannis va fi candidatul PNL la preşedinţie, se comentează că sibianul a demarat deja demersurile necesare pentru a obţine sprijinul organizaţiilor liberale din teritoriu. Astfel, se discută despre o dispoziţie semnată de Antonescu (atunci când încă asigura şefia PNL), potrivit căreia preşedinţii organizaţiilor locale cu scoruri slabe la alegerile europarlamentare ar trebui să demisioneze. În replică, pentru a câştiga simpatia organizaţiilor locale, zice-se că Iohannis ar fi pus în discuţie ca dispoziţia lui Antonescu să-şi producă efecte abia după prezidenţiale. Toate aceste informaţii, care îl plasează pe Antonescu într-un soi de colţ al indezirabililor, renegatul deplâns la emisiuni televizate de analiştii politici, îl pot duce foarte simplu spre "reţeta" Diaconu: dacă voi, cei de la partid, nu mă vreţi, eu îmi iau soarta în mâini şi candidez! Scenariul poate fi deja unul conturat în "laboratoarele" celor care caută un candidat viabil la prezidenţiale, care să facă faţă contracandidatului de la PSD, fie ar putea fi preluat "din mers" de către Antonescu.

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102