REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Dacă în timpul vieţii te închini unde vrei tu, la înmormântare Biserica are reguli stricte!

Dacă în timpul vieţii te închini unde vrei tu, la înmormântare Biserica are reguli stricte!

Replica API 30 mai 2016 | 12:33 1567

Biserica nu le impune enoriaşilor unde să meargă la slujbă, unde să se cunune religios sau să îşi boteze copiii, însă înmormântarea are reguli stricte! La solicitarea cititorilor, cotidianul „Replica” de Constanţa a cerut lămuriri de la preotul Eugen Tănăsescu, acesta declarând că „la înmormântare există un preot de sector arondat.

Arondarea trebuie respectată. De altfel, parohiile sunt constituite ca urmare a solicitărilor enoriaşilor dintr-o anumită zonă. Dacă pe parcursul vieţii enoriaşul vine sau nu la biserica din cartierul lui, măcar pe ultimul drum el este condus de preotul de sector”, a spus Tănăsescu.

El a precizat că dacă familia doreşte să aducă la o înmormântare şi un alt preot, o poate face, dar... este obligatoriu să cheme şi părintele „de sector”, pentru că slujba de înmormântare are loc la biserica de care aparţine enoriaşul. El a explicat şi modalitatea, văzută ca inedită de anumiţi constănţeni, a unor preoţi de a se anunţa ca fiind „responsabili într-o anumită zonă”.

Facem precizarea că un constănţean a transmis pe adresa redacţiei un afiş cu imaginea unui preot şi următorul mesaj: „Stimaţi localari, blocul dumneavoastră este arondat spiritual Sfântul Ştefan, iar preotul dumneavoastră de sector este părintele Gheorghe Raftu (...)”. Pe acelaşi afiş sunt precizate şi datele de contact ale părintelui: telefonul mobil şi adresa de email. „Probabil este un preot nou, iar afişul reprezintă ori o informare asupra acestui fapt, ori a avut loc o resectorizare şi enoriaşii erau informaţi de care biserică aparţin”, a explicat Tănăsescu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218