REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Dacă negocierile sunt "cu finalizare", Lică Neagu ar putea fi noul şef al AJOFM Constanţa

Dacă negocierile sunt "cu finalizare", Lică Neagu ar putea fi noul şef al AJOFM Constanţa

Replica API 31 martie 2014 | 00:00 398

Veşti bune pentru taximetrişti:

Veşti bune pentru taximetrişti:

Pleacă ai voştri, vin ai noştri..., iar continuarea o puteţi imagina dumneavoastră, aşa cum doriţi. Plecarea PNL de la guvernare a bucurat inimile celor care aşteptau o şansă să fie promovaţi pe diverse funcţii, devenite, teoretic, disponibile. După instalarea noilor miniştri, a urmat partea a doua: eşalonul secretarilor de stat. Zilele trecute, în Monitorul Oficial au fost publicate ordinele de numire ale unor cetăţeni, membri ai PSD, UDMR, UNPR, PC în funcţii de secretari de stat.

La Constanţa, de dată recentă, a fost "tranşată", temporar, şi problema prefectului. Subprefectul Radu Volcinschi (PSD) a fost avansat pe postul de prefect, asta cu toate că se vehiculase că funcţia revine UNPR. În aceste condiţii, UNPR s-a reorientat şi cere acum un post de subprefect, dar şi o altă instituţie "disponibilă", poate chiar mai multe. Există un singur impediment: la un moment dat, premierul Victor Ponta a solicitat liderilor PSD din teritoriu să păstreze bunele relaţii cu liberalii, cu alte cuvinte să nu-i "decapiteze" în masă din posturile de directori ai diverselor deconcentrate, şi asta pentru că nu se ştie niciodată cum se ajunge la reluarea alianţei Social-Liberale. De cealaltă parte, liderul PNL Crin Antonescu dă semnale din ce în ce mai puternice anti-PSD, de unde şi planurile de la Constanţa cu privire la diverse instituţii, ca de exemplu Autoritatea Navală Română. Dincolo de alte interese, deja expuse de opoziţie, reamintim că varianta PSD Constanţa pentru conducerea ANR este Valentin Pârvulescu. În prezent, directorul ANR este Andrei Mihai (susţinut de PNL). Revenind însă la UNPR, persoana vehiculată pentru postul de subprefect este Tiberiu Pleşu (în prezent şef în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa). Dacă în privinţa lui Pleşu nu spunem nimic nou sub soare în contextul frământărilor UNPR de a-şi promova oamenii la malul mării, abia acum vine surpriza, pe care o oferim cu precizarea că, deşi se apropie 1 aprilie, nu e o glumă: Marin Neagu (cunoscut drept Lică, liderul taximetriştilor constănţeni) ar putea deveni şef al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanţa. Potrivit unor surse, UNPR Constanţa ia în calcul să îl promoveze pe Lică Neagu la conducerea AJOFM, în condiţiile în care funcţia de director al acestei instituţii a devenit liberă odată cu plecarea liberalei Carmen Răducu. Începând din data de 7 martie a.c., Carmen Răducu a revenit la Inspectoratului Teritorial de Muncă, după ce i-a expirat detaşarea la AJOFM, iar directorul adjunct al agenţiei, Gheorghe Buşu, i-a preluat atribuţiile. Momentan, ca să cităm din "clasici": "Sunt doar discuţii, să vedem dacă sunt şi cu finalizare", a spus profesor doctor universitar Lică Neagu, cu privire la faptul că ar putea conduce AJOFM.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218