REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

"Dacă nu reuşesc să îmi înregistrez partidul, iau unul din cele 8 disponibile"

"Dacă nu reuşesc să îmi înregistrez partidul, iau unul din cele 8 disponibile"

Replica API 8 august 2011 | 00:00 130

Senzaţional! Dan Diaconescu:

Senzaţional! Dan Diaconescu:

Dan Diaconescu şi-a luat în serios rolul de politician şi se preocupă ca organizaţiile partidului pe care încă nu a reuşit să îl înregistreze cu acte oficiale să devină funcţionale. La nivelul judeţului Constanţa, patronul OTV susţine că va avea şi multe primării pe care le va câştiga în 2012: Mangalia, Cernavodă, Eforie. Sunt doar câteva exemple, Diaconescu ţinând să sublinieze că nu speră, ci este sigur de reuşita partidului său, indiferent cum se va numi el. Şi, unde pot fi discutate problemele de partid, strategii şi alte asemenea, decât la o terasă, în "buricul" staţiunii Mamaia? Aici se afla, duminică, şi Dan Diaconescu, alături de el făcându-şi simţită prezenţa şi Gică Slabu, liderul organizaţiei constănţene a partidului care încă aşteaptă verdictul de la instanţele bucureştene. Tot aici, DD a mărturisit că este frumos ce vede în Mamaia - evenimentul din week-end, de fapt pe întreg litoralul, dar şi faptul că pentru Primăria Constanţa partidul său "cu siguranţă va avea candidat propriu". Şi fiindcă pentru mulţi luna august este una a vacanţelor, şi Dan Diaconescu a spus că va îmbina utilul cu plăcutul: va vizita Costineştiul, care îi este drag, dar şi Mangalia, unde pe lângă relaxare cel mai probabil va bea o apă plată şi în cinstea unei discuţii pe teme politice.

Reporter: Domnule Diaconescu, sunteţi la mare într-o vizită obişnuită, sau special pentru evenimentul din Mamaia?

Dan Diaconescu: Am adus copilul la mare, îl las aici până săptămâna viitoare. Cu ocazia asta discutăm şi despre organizaţii, despre partid, punem lucruri la punct.

Rep.: Legat de partid, aţi făcut sondaje, cum staţi la nivelul judeţului Constanţa?

D.D.: Nu, nu am făcut sondaje încă, dar ştiu din sondajele USL, şi cele ale PDL. Până şi în sondajele adversarilor stăm bine, avem undeva la 16%, ceea ce nu e rău, mai puţin la nivelul municipiului.

Rep.: Ce faceţi însă cu Partidul Poporului -Dan Diaconescu, pentru că vedem că nu aţi reuşit să îl înregistraţi în instanţă. Vă gândiţi la o altă construcţie politică?

D.D.: Avem o problemă, într-adevăr, aşteptăm pe 17 august o soluţie, la Curtea de Apel, după ce tribunalul a respins înregistrarea. Avem şi varianta, dacă nici de această dată soluţia nu va fi favorabilă, să luăm de pe o listă de 8 partide care sunt deja înregistrate, dar nu sunt folosite, un partid şi să-l reactivăm, să îl folosim. Putem să îi schimbăm apoi şi denumirea.

Rep.: Aveţi şi un partid preferat din cele 8?

D.D.: Nu, în varianta aceasta, dacă nu va fi înregistrat partidul nostru, vom demara o consultare cu telespectatorii OTV, care să-şi spună părerea dacă să aşteptăm până reuşim să înregistrăm Partidul Poporului sau mergem pe soluţia alternativă. Este ca la maşini: nu poţi înmatricula una nouă, iei una deja înmatriculată sau mergi în Bulgaria şi o înmatriculezi... dintre cele 8 avem la dispoziţie Partidul România Europeană, PIN, Partidul Alianţei Sociale, PPPS, PNG...

Rep.: Cu PIN nu aveaţi discuţii cu Lavinia Şandru pentru o nouă construcţie politică?

D.D.: Vorba Laviniei Şandru: este greu să bagi un elefant, adică noi, într-un şoricel... Nu, vorbim doar despre preluarea unui partid, fie el şi un partid mic, dar care are ştampilă, dacă noi nu ne putem înregistra partidul nostru. Vom încerca ulterior să îi schimbăm numele.

Rep.: Dar de ce credeţi că nu reuşiţi să vă înregistraţi partidul? Care sunt problemele, dincolo de acuzaţiile care deja le-aţi formulat?

D.D.: Da, asta e întrebarea: de ce partidul nostru nu este lăsat să se înregistreze? Dincolo de cei care spun că avem o înţelegere cu Traian Băsescu, că facem jocuri politice, de ce Dan Diaconescu nu este lăsat să se înregistreze? Anii trecuţi, cine a vrut şi n-a vrut şi-a înregistrat partide, în timp ce partidul acesta, care va fi salvarea României, nu este lăsat. Este un partid care se luptă şi cu USL, şi cu PDL. Probabil aceasta este problema. În rest, au făcut dosare, pe Dan Diaconescu l-au arestat, l-au dus în cătuşe...

Rep.: Credeţi că până la alegeri veţi avea parte de încă nu dosar, ceva care să vă împidice să candidaţi?

D.D.: Tot ce este posibil, însă dacă nu m-au condamnat până acum, nu vor mai avea timp să o facă până la alegeri. E timpul scurt, iar dacă nu am condamnare, pot candida. Indiferent de voturi, noi vom fi acolo, sper ca UDMR să nu mai treacă pragul, iar USL şi PDL să depindă de noi în Parlament.

Rep.: Adică să luaţi locul UDMR, fără de care nu se pot face guverne?

D.D.: Da, cam aşa ceva, numai că noi n-am vrea nici o colaborare cu nici una dintre aceste formaţiuni politice. Ideal ar fi, după alegeri, să boicotăm activitatea parlamentară şi să se ajungă, în două-trei luni la un blocaj şi la alegeri anticipate şi abia atunci românii vor prinde curaj. Dacă vor vedea că însemnăm ceva, vor prinde curaj, şi ne vor vota şi mai mulţi. Ar fi ca în cazul Ungariei, şi cine spune că acolo nu e democraţie? Ar fi un şah-mat pe care l-am da Parlamentului.

Rep.: La prezidenţiale cum credeţi că va fi?

D.D.: La prezidenţiale va fi şi mai uşor. Probabil că eu voi intra în turul doi cu Crin Antonescu sau cu Victor Ponta. Ar fi culmea ca cineva să creadă că în turul doi va ajunge cineva care a fost deja prim-ministru.

Rep.: Revenind la locale şi la judeţul Constanţa. Veţi merge cu proprii candidaţi sau la alegeri veţi anunţa că oferiţi altor candidaţi sprijinul?

D.D.: Nu, în nici un caz. Vom avea proprii candidaţi. Vom câştiga la Mangalia, la Cernavodă, Năvodari, sper şi la Eforie.

Rep.: Care ar fi candidaţii?

D.D.: Nu vă pot spune acum, dar vom trăi şi vom vedea. Aţi văzut că la Constanţa, la Bărăganu am avut un candidat care a scos un scor foarte bun, a ieşit al doilea.

Rep.: Este candidatul pe care iniţial îl dorea PDL...

D.D.: Da, dar au renunţat la el. Acum, la alegerile următoare, avem şansa cu persoane noi sau care nu mai au loc pe listele USL, căci aţi văzut cum e împărţirea la ei, să vină la noi.

Rep.: Cu alte cuvinte, nu veniţi doar cu oameni noi în politică. La Constanţa credeţi că veţi avea un om care să se bată cu Radu Mazăre?

D.D.: E greu să ai numai oameni noi. Sunt în ţară, de exemplu la Moreni, în Dâmboviţa, un om care este cotat primul în sondaje... Şi la Constanţa visez la un candidat nou, un om care are şi bani, care nu are datorii la nimeni şi care nu a mai făcut politică. Dar e greu să ai numai astfel de oameni, multora le este frică, sunt laşi, alţii au plecat din ţară.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614