REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

„Dacă nu sunt SALVAMARI, propunem INTERZICEREA ACCESULUI PE PLAJELE CORBU ȘI VADU!”

„Dacă nu sunt SALVAMARI, propunem INTERZICEREA ACCESULUI PE PLAJELE CORBU ȘI VADU!”

Replica API 15 iunie 2019 | 00:43 361

„Dacă nu suntem în stare să asigurăm un serviciu de salvare acvatică, propunem să fie interzis accesul pe plajele Corbu și Vadu” – a transmis Asociația Centrul Cultural Corbu, urmare a faptului că nici în acest sezon estival nu va fi asigurat serviciul de salvamar pe plajele respective.

Pentru 2019, Guvernul României a alocat mai mulți bani decât în anii anteriori pentru asigurarea serviciului de salvamari pe plajele litoralului românesc. Au fost aprobate peste 11 milioane de lei, fiind incluse în plajele care până în acest an nu au avut salvamari, respectiv Corbu, Vadu și Tuzla. Dar faptul că au fost alocați bani nu înseamnă că s-a rezolvat problema, cel puțin nu în ceea ce privește plajele din Corbu și Vadu. Astfel, în urmă cu puțin timp, autoritățile locale din Corbu arătau că deși există fonduri, nu există cadrul legal pentru a asigura prezența salvamarilor, întrucât cele două plaje nu au destinație turistică.

La un an de la moartea unui tânăr de 14 ani, Adrian – Gabriel Bentea, căruia prietenii îi spuneau Keta, Asociația Centrul Cultural Corbu transmite un mesaj tulburător: „A trecut un an, iar autoritățile nu au făcut nimic. Nu ne dorim turism cu prețul vieții. Dacă nu suntem în stare să asigurăm un serviciu de salvare acvatică, propunem să fie interzis accesul pe plajele Corbu și Vadu. Să se retragă și taxele de acces, să se retragă și autorizațiile teraselor, restaurantelor, unităților de cazare și parcărilor din rezervație. Autorizarea tuturor facilităților turistice pe o plajă sălbatică, cu excepția serviciului de salvamar, este profund nedreaptă. Să ne mai gândim, poate într-o zi vom înțelege!”.

De altfel, membrii acestei asociații s-au preocupat, în ultima perioadă, să deruleze o campanie de prevenire a înecului pe plajele nesupravegheate de salvamari, în care i-au cooptat și pe reprezentanții Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România. Cu sprijinul acestora, au fost instruiți copiii de ciclu gimnazial din Corbu cu privire la conduita pe care trebuie să o aibă pe plajă și în apă.

De menționat că, dacă salvamarii vor lipsi, în schimb Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea va fi prezent pe plaja din Corbu cu un punct de prim ajutor cu șenilată, cort și trei oameni.

F.B.

Citește și: BANI MAI MULȚI pentru sezonul estival 2019! Plajele din Corbu și Tuzla vor avea SALVAMARI!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Macar sa inchirieze sezlonguri si umbrele obligatoriu pe toata plaja
1
0
Da,si sa se interzica plimbarile in orase,pentru ca nu sunt destui politisti si cei care sunt nu au voie sa actionize ferm importiva infractorilor,ori nu sunt echipati si instruiti sa se apere pe ei insisi.Sa se interzica orice tine de eventuala distractie a oamenilor,pentru ca eventualele abuzuri de alcool si alimente duc la probleme medicale ce implica niste costuri mari in sistemul romanesc. Plimbarile in aer liber fara paza sunt interzise,asa dorim sa vedem scris dar si aplicat ca masuri punitive.
1
0
Facem plaja pe balcon si nu acaldam in quiveta , daca numai avem voie nici pe singurele plaje unde nu sunt sezlonguri ! Bronza-mas pe asfalt sa ma bronzez
4
0
Da, ma, bine, si pwla cine o suge?
2
0
Eu vreau ca pe langa salvamari sa fie si firme speculante care sa interzica plaja daca nu platesti sezlong si umbreluta. Asa e in romania acum."Civilizatie"
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102