REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dacă tot nu mai are voie în trafic, un autobuz epavă, de la CT BUS, a fost transformat în fast food. Video

Dacă tot nu mai are voie în trafic, un autobuz epavă, de la CT BUS, a fost transformat în fast food. Video

Valentina CAMARA 7 februarie 2023 | 00:00 7527

Autobuzele vechi deținute de CT BUS, scoase la vânzare cu ani în urmă, au ajuns să fie vândute pe OLX cu peste 2.000 de euro! Dar, stați așa... nu pentru a fi reintroduse în trafic, ci pentru a veni în sprijinul celor care vor să-și dezvolte o afacere gen food truck. Inițial, prețul de pornire al autobuzului a fost de 3.500 de euro însă, întrucât nu au fost amatori, tariful a scăzut până la 2.700 de euro.

Daca tot nu mai are voie in trafic, un autobuz epava, de la CT BUS, a fost transformat in fast food. Video

Unul dintre autobuzele ce au aparținut fostei RATC, Regia de Transport în Comun Constanța, a ajuns să fie vândut pe OLX. Cum este posibil? Simplu. După ce CT BUS l-a scos din funcție, acesta a fost achiziționat de o firmă ce s-ar ocupa cu școlarizarea șoferilor CT BUS. Ulterior, aceasta a vândut autobuzul unui terț din Constanța, pentru dezvoltarea unei mici afaceri de tip fast food. Acesta a fost modificat în proporție de 70-80%, fiind dotat cu hotă, care este fixată, și geamurile au fost înlocuite cu cele de termopan. Atenție! Nu a fost modificat la un service autorizat, așa cum prevede legea, ci chiar de proprietar. Acum l-a scos la vânzare, inițial cu 3.500 de euro însă a scăzut prețul până la 2.700. Cel care va cumpăra acest vehicul trebuie să știe că nu vine cu asigurare și nici cu Certificat de Inspecție Tehnică Periodică. Nici n-ar avea cum!

Daca tot nu mai are voie in trafic, un autobuz epava, de la CT BUS, a fost transformat in fast food. Video

Sunt autobuzele vechi, noi le-am luat de la o firmă care se ocupă cu școala de șoferi, pentru șoferii de pe RATC le-au avut, a fost ultimul examen pe care l-au a avut a fost în decembrie 2021 după care noi le-am cumpărat de pe societate perfect legal, pe firmă cu certificat fiscal, deci este în regulă. Autobuzul este 70-80% defrișat și amenajat pentru ideea de fast food, mai avem un restaurant și nu avem timp să ne ocupăm din lipsă de personal. Mai avem cunoștințe la Eforie Sud care l-au transformat într-un apartament cu dormitor, baie bucătărie și l-au închiriat vara trecută cu 100 euro pe noapte.”, a declarat vânzătoarea.

Daca tot nu mai are voie in trafic, un autobuz epava, de la CT BUS, a fost transformat in fast food. Video

Ce spune directorul CT Bus, Aristide Dumitrache

Contactat pentru un punct de vedere, directorul CT BUS, Aristide Dumitrache, a declarat: ”E o speță de competenta RAR... Eu îmi aduc aminte că autobuzul a fost vândut de RATC prin 2014-2015......la o școală de șoferi.... Mai departe... . E posibil să fi avut și alți proprietari... ulterior... Dar repet, cu amenajările din foto... e o speță ce ține de RAR”.

Daca tot nu mai are voie in trafic, un autobuz epava, de la CT BUS, a fost transformat in fast food. Video

.

Daca tot nu mai are voie in trafic, un autobuz epava, de la CT BUS, a fost transformat in fast food. Video

Am întrebat și la RAR cum este posibil ca un astfel de vehicul să fie transformat în food truck. ”Transformarea se face doar în service auto autorizat pentru astfel de transformări”, a spus Sorin Țuțuianu, șeful RAR Constanța.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde îl pot vedea pe autobuz
0
0
Va multumim pentru publicitate, chiar daca “tonul” articolului este tendentios, poate va vedea anuntul un antreprenor cu si mai multa imaginatie decat a noastra si va reusi sa transforme acest autobuz vechi intr-o idee de afacere; in niciun caz nu consider ca un autobuz atat de vechi ar mai fi fost util constantenilor. Daca ne anuntati ca ne filmati si ca sunteti de la o publicatie, poate am fi incercat sa mai “imbunatatim” prezentarea, astfel a fost sincera: autobuzul a fost achizitionat legal si se va vinde la fel de legal; nu are asigurare si inspectie tehnica pentru ca nu circula pe drumurile publice si ar fi trebuit modificat intr-un service autorizat doar daca voiam sa circulam cu el. Pentru desfasurarea activitatii de alimentatie publica este nevoie de aprobarea DSV si cunoastem exact care sunt cerintele, inclusiv era pe jos un linoleum antibacterian aprobat de aceasta institutie. Va multumim inca o data pentru publicitate, speram sa ajunga in mediul online la cati mai multi cititori!
7
0
“Dar… stati asa!” Intreaga societate doreste mijloace de trasport in comun cat mai noi, electrice sau care polueaza cat mai putin, si articolul ne spune ca ar trebui ca un autobuz vechide de 15-20 de ani ar fi trebuit reintrodus in trafic??
3
1
Super idee!!! Care e stirea de fapt?!? In loc sa ajunga la fiare vechi, au avut imagiantia si initiativa sa fie transformat intr-un fast food, autorizat dupa legile in vigoare, neavand nevoie de RAR sau ITP daca nu circula pe drumul public.
11
0
Pentru a se poată funcționa ca si food Nu trebuie autorizate RAR sau inspecția tehnica Sunt alte instituții care le autorizează Nu este nimic in afara legi Este bunul unei societăți
4
0
Domnule Director al CT bus in Constanța pe trasee circula patru tipuri de autobuze doua tip maz, cele turcești și cele chinezești electrice.Cand ve-ti da la casat primele maz-uri cele albastre cu scaune de lemn care atunci când opresc in stație trepidează din toate încheieturile se simte un miros puternic de gaze că te dor ochii.De ce doar pe liniile 48,101,101M circula aceste rable. Dacă nu vreți să scoateți rablele pentru aceste linii prețul biletelor ar trebui redus.
6
1
La englezi își fac și autoturisme din bucăți (sau kit-uri) în spatele casei și dacă respectă minimele reglementări RAR (varianta UK) și trece inspecția pot circula bine mersi pe drumurile publice, numai la noi trebuie să ai șapte mii de aprobări plătite gras și puse în dosar cu șină și nici atunci nu primești aprobare dacă nu dai o șpagă grasă.
10
1
Bravo lor , interesant, in alte tari iar fi laudat pt inventie
15
0
Atata timp cat nu circula pe drumul public nu incalca nicio prevedere legala. Ptr afacerea respectiva, da, sunt necesare avize de la unele institutii dar in niciun caz de la RAR.
15
1
machedoance
1
8

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367