REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Dacă tot NU se mai organizează ORĂŞELUL COPIILOR, şoferii s-au dat în MAŞINUŢE, în parcare

Dacă tot NU se mai organizează ORĂŞELUL COPIILOR, şoferii s-au dat în MAŞINUŢE, în parcare

Replica API 4 decembrie 2020 | 12:22 2246

Dacă până anul acesta constănţenii erau obişnuţi cu deschiderea Orăşelului Copiilor pe data de 6 decembrie, iată că nu se mai respectă tradiţia. Şi cum pasionaţilor de “dat în maşinuţele electrice” li s-a luat această plăcere nevinovată, se pare că au găsit altă metodă, mai costisitoare ce-i drept. În ultima vreme, zeci de maşini au fost găsite avariate prin parcările din oraş, iar posesorii acestora habar nu au de unde ar putea să-i ia pe făptaşii care s-au crezut în parcul de distracţii pentru a le cere socoteală. Este o adevărată harababură. Spaţii înguste, şoferi neatenţi şi urmări de care nimeni nu doreşte să aibă parte.

Evenimente în lanţ

Aglomerația tot mai mare din oraș și locurile de parcare limitate ca număr și spațiu sunt principalii factori care conduc la creșterea incidentelor de acest fel. “Victimele” acestor evenimente rămân doar cu pagubele, în timp ce făptaşii fug şi sunt de negăsit. Astfel, pentru a putea da de urma acestora, păgubiţii şi-au găsit un aliat de nădejde în reţelele de socializare. Astfel că, în urma postărilor, aceştia spera ca cineva să fi văzut întâmplarea şi să le ofere vreun indiciu. De cele mai multe ori, acest lucru nu-i ajută, ba din contră, îi dă timp celui căutat să scape de urmele de pe maşină.

Măcel prin parcările Constanţei! Zeci de maşini lovite

De astfel de evenimente au avut parte mai mulţi constănţeni care s-au trezit cu maşinilie lovite, în parcare. “Cineva m-a lovit în decursul acestei zile, în Faleză Nord, pe strada care duce în cartierul Santa Maria Bay. Daca a văzut cineva ceva, îl rog să mă anunţe”, a precizat un cetăţean. De o situaţie similară a avut parte şi un şofer care şi-a lăsat maşina parcată în apropierea Mega Image, de pe bulevardul Soveja. “Pentru cel care mi-a lovit maşina în spate la Mega Image-ul de lângă Galeriile Soveja, să mă constacteze înainte să merg la poliţie”, a semnalat acesta. Nici cei de be bulevardul I.C. Brătianu nu au fost ocoliţi de şoferii neatenţi. “O rog pe domnişoara blondă, creaţă, cu maşina de la firmă care m-a lovit astăzi la sensul giratoiu de la Cora Brătianu şi a fugit, deşi i-am zis să tragă pe dreapta, să mă contacteze. Altfel, o va contacta poliţia”, a declarat o şoferiţă.

Nu vă ajută dacă postaţi pe Facebook

Accidentele rutiere fără victime se pot rezolva pe cale amiabilă. Poliţiştii rutieri recomandă a se completa formularul pentru constatarea amiabilă de accident în decurs de 24 de ore. Însă, există şi categoria celor care îşi găsesc maşinile lovite, dar aleg, de multe ori, să relateze pe Facebook prin ce au trecut. Ceea ce nu prea îi ajută. Din contră: le dă timp celor vinovaţi să-şi remedieze urmele de pe maşini. Potrivit poliţiştilor de la Rutieră, dacă posesorul unui autoturism îşi găseşte autovehiculul lovit în parcare, nu trebuie să posteze pe Facebook. Din contră. Trebuie să vină la Poliţie şi să sesizeze faptul că are o avarie şi să menţioneze ce autovehicul bănuieşte că i-a provocat-o.

Potrivit OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, art. 100, alin. 3, lit. g): "Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte: neprezentarea la unitatea de poliție competentă pe raza careia s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai pagube materiale". Clasa a II-a de sancțini înseamnă 4 sau 5 puncte-amendă, adică între 580 lei și 725 de lei.

Citeşte şi: ATENŢIE constănţeni! Anul acesta NU vom mai avea parte de ORĂŞELUL COPIILOR

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
masina nelovita e ca femeia nefwtwta
7
1
Articol marca replicaca. Mai scrieti si voi ceva sa umpleti kkt asta de ziar.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218