REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dacia Lodgy, câştigătoarea secţiunii vehicule de familie în viziunea L'argus

Dacia Lodgy, câştigătoarea secţiunii vehicule de familie în viziunea L'argus

Replica API 22 decembrie 2012 | 00:00 216

Jurnaliştii francezi de la L'argus au dat publicităţii rezultatul concursului "Trophes de L'argus 2013". Dacia Lodgy a fost declarată cea mai bună maşină de familie de pe piaţa franceză, iar Dokker Van a ocupat locul secund în secţiunea vehicule utilitare uşoare.

Conform jurnaliştilor L'argus, câştigătorii celor şase categorii luate în calcul - maşini de oraş, compacte, familiale, SUV, vehicule verzi şi vehicule utilitare uşoare - au fost declaraţi luând în calcul, pe lângă calităţile intrinseci ale fiecărui vehicul, raportul dintre performanţe şi costurile de utilizare. În urma jurizării, mărcile care au câştigat câte una dintre categoriille menţionate au fost, în ordine alfabetică, Dacia, Ford, Mazda, Mercedes-Benz, Renault şi Toyota.

Juriul L'argus, una dintre cele mai apreciate reviste auto din Franţa, a fost compus din piloţi de teste, jurnalişti specializaţi şi analişti ai pieţei auto. Aceştia au laut în considerare toate modelele lansate pe piaţa franceză în 2012 punctând capitole precum preţul de achiziţie, costul de utilizare, valuarea reziduală, consumul de carburant şi alte caracteristici precum, conforul, plăcerea de a conduce, calitatea, designul şi modularitatea.

Dacia Lodgy, câştigătorul secţiunii maşini de familie a fost apreciată în special pentru potenţialul său de a transporta şapte pasageri cărora li se asigură un spaţiu corespunzător fără a afecta grav spaţiul de transport pentru bagaje. De asemenea, Lodgy a câştigat puncte importante pentru că, în ciuda percepţiei de vehicul rustic, a surprins clienţii prin raportul excelent dintre preţ, dimensiuni şi beneficii de utilizare. Cu o valoare reziduală pe piaţa franceză de 49% după trei ani de utilizare şi parcurgerea a 60.000 km, vehiculul produs în Maroc sub marca Dacia se încadrează în media segmentului însă principalul atu al lui Lodgy a fost costul de utilizare pe kilometru. Jurnaliştii francezi au calculat acest indicator ajungând la o valoare de 25 de eurocenţi / km. Niciun alt vehicul din categoria maşinilor de familie, unele mult mai moderne, nu a putut bate acest rezultat. Pe locul secund în clasament s-a clasat Toyota Prius+, iar pe trei, BMW Seria 3.

Un alt segment în care Dacia a ocupat un loc fruntaş a fost cel al vehiculelor comerciale uşoare. Aici, modelul Dokker Van, produs tot la Tanger, a fost poziţionat de juriul L'argus pe locul 2 obţinând 432 de puncte. Modelul Dacia a fost devansat de Ford Transit Custom (469 puncte) dar a depăşit Mercedes-Benz Citan (377 puncte).

Categoria maşini de oraş a fost dominată în acest an de noul Clio al celor de la Renault. Pe podium s-au clasat, în ordine, Peugeot 208 şi Opel Adam. În segmentul compactelor a învins Mercedes Clasa A, urmat de Volkswagen Golf şi Volvo V40, iar la SUV-uri, ordinea finală a fost Mazda CX-5, Opel Mokka, Land Rover Range Rover. Cele mai apreciate maşini verzi au fost Toyota Yaris HSD, Peugeot 508 Hybrid4 şi Toyota Prius.

sursa: capital.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367