REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dacian Cioloş: Dacă Parlamentul adoptă OUG privind Cuminţenia Pământului, diferenţa de bani poate veni de la Guvern

Dacian Cioloş: Dacă Parlamentul adoptă OUG privind Cuminţenia Pământului, diferenţa de bani poate veni de la Guvern

Replica API 5 decembrie 2016 | 01:00 311

Premierul Dacian Cioloş a declarat că Executivul doreşte în continuare să cumpere "Cuminţenia Pământului", însă trebuie ca Parlamentul să adopte OUG care se află acum în discuţie cu amendamentul privind acoperirea diferenţei de bani, care poate veni din Fondul de Rezervă al Guvernului.

Dacian Cioloş a explicat din nou că baza legală privind Cuminţenia Pământului se află în Parlament, unde se discută OUG emisă de Guvern privind achiziţionarea operei. El a precizat că există un amendament depus, care permite cumpărarea operei prin acoperirea diferenţei necesare de către stat, însă este necesar ca Parlamentul să adopte OUG în noua sesiune parlamentară, scrie news.ro.

"Intenţia Guvernului este de a o cumpăra şi noi am adus şi aducem toate argumentele, însă în momentul în care Parlamentul ia o decizie, şi dacă ia decizia aceasta, de a adopta Ordonanţa propusă de Guvern cu acel amendament, există buget pentru a o plăti. Se poate plăti din Fondul de Rezervă", a spus el.

Cioloş a precizat că Executivul nu poate veni în acest moment cu o nouă OUG, pentru că există decizii ale Curţii Constituţionale care împiedică Guvernul să emită Ordonanţe de Urgenţă pe un domeniu în care există deja proiecte discutate în Parlament. Premierul a precizat însă că Executivul poate interveni din nou, dacă este necesar, după adoptarea Ordonanţei de către Legislativ.

"Poate să fie şi o nouă Ordonanţă, dacă Guvernul îşi asumă o nouă Ordonanţă după ce e un vot în Parlament", a spus el, potrivit rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614