REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dacian Cioloș, DECLARAȚII BOMBĂ după decizia CCR privind 'fără penali': 'Nu îmi fac iluzii'

Dacian Cioloș, DECLARAȚII BOMBĂ după decizia CCR privind 'fără penali': 'Nu îmi fac iluzii'

Replica API 9 aprilie 2019 | 00:00 210

Liderul PLUS Dacian Cioloș a declarat, după decizia CCR potrivit căreia inițiativa USR „Fără penali” este constituțională, că nu își face iluzii că Parlamentul, „condus de un condamnat penal definitiv”, va adopta propunerea legislativă, conform Mediafax, conform stiripesurse.ro.

„Validarea de către CCR a inițiativei de modificare a Constituției astfel încât persoanele condamnate penal să nu mai poată ocupa o funcție publică este o veste excelentă. Mai mult de un milion de români au semnat această inițiativă cu speranța într-o Românie mai bună. Este acum rândul Parlamentului să voteze, cu o majoritate de două treimi în fiecare cameră, revizuirea Constituției”, a scris Dacian Cioloș, marți, pe Facebook.

Fostul premier tehnocrat a adăugat că este un prim pas pentru a pune capăt epocii „penalilor”.

„Deși ar fi o ocazie pentru parlamentari să își demonstreze buna-credință, nu îmi fac iluzii: un Parlament condus de un condamnat penal definitiv și de un fost prim-ministru, care de cinci luni fuge de începerea urmăririi penale, ascunzându-se în spatele imunității parlamentare, va respinge această inițiativă. Sau, mai laș, o va amâna pe termen nedeterminat.

Acum e nevoie să ne mobilizăm și să îi schimbăm, pentru a ne asigura că ceea ce societatea își dorește se și poate pune în practică. Este un pas în plus pentru a curăța România de hoție și pentru a le face loc oamenilor cinstiți și competenți. Inițiativa cetățenească își va continua cursul. Epoca „penalilor“ din politică se apropie de sfârșit”, a conchis Cioloș.

Reacția președintelui PLUS vine după ce judecătorii CCR au stabilit, marți, cu unanimitate de voturi, că iniţiativa legislativă de revizuire a Legii fundamentale, care aparţine USR, „Fără penali în funcţii publice”, respectă prevederile constituționale.

După decizia CCR de marți, inițiativa va parcurge procedura parlamentară, urmând a fi supusă referendumului de revizuire a Legii fundamentale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CAND CIORDOS ERA MAI MICUT ,,II DADEAM LA MOOOEE.
2
2
Un alt pupacios de dosuri ale curtilor straine!
4
1
hai ia odata mandatul ala de europarlamentar pt care ai facut acest partid fantoma cu nume de multivitamine si du te si lasa ne ca ne am saturat de tine.
7
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614