REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Dacian Cioloș iese la rampă după negocierile USR cu Ludovic Orban. Ce angajamente vrea să-și ia PNL după ce noul guvern va fi instalat

Dacian Cioloș iese la rampă după negocierile USR cu Ludovic Orban. Ce angajamente vrea să-și ia PNL după ce noul guvern va fi instalat

Replica API 24 octombrie 2019 | 02:58 443

Dacian Ciolos

PNL ar trebui să îşi ia un angajament scris că, după ce noul guvern va fi instalat, îşi va asuma răspunderea în Parlament pe legea privind alegerea primarilor în două tururi, cea privind iniţiativa ”Fără penali”, abrogarea recursului compensatoriu şi desfiinţarea Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor, consideră liderul PLUS Dacian Cioloş, care solicită şi negocierea unui calendar clar şi realizabil pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. În opinia sa, colaborarea de acum poate crea premisele unor noi discuţii după alegerile locale şi parlamentare.

”Noi, cei de la PLUS, credem că ar trebui ca PNL să îşi ia un angajament scris că, după ce noul guvern va fi instalat, îşi va asuma răspunderea în Parlament pe un pachet de patru legi pe care le considerăm esenţiale: legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, legea “fără penali în funcţii publice”, legea de desfiinţare a Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi legea de abrogare a legii recursului compensatoriu, care a scos din puşcării zeci de mii de infractori periculoşi”,afirmă Cioloş, referindu-se la acordul la care au ajuns în urma negocierilor partenerii de la USR şi premierul desemnat Ludovic Orban, obiective susţinute şi de PLUS.

De asemenea, în opinia liderului PLUS, este nevoie ca noul guvern să fie de acord cu negocierea unui calendar clar şi realizabil pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate.

”Nu în ultimul rând, credem că e util un angajament din partea PNL că va declanşa rapid negocieri cu partidele noastre pentru desemnarea unui candidat credibil din partea României pentru postul de comisar european. Noi, PLUS, considerăm că aceste cerinţe sunt în deplină concordanţă cu ceea ce îşi doresc cetăţenii români, iar punerea lor în aplicare ţine doar de voinţa politică a celor care doresc binele României. Şi mai credem că o colaborare începută acum poate pune bazele unor discuţii care pot avea loc între noi după alegerile locale şi parlamentare de anul viitor”, afirmă Dacian Cioloş.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ciolas vrea iar la ciolanas. Dar ceva calam sasesc nu vrei sa ne rozi cumva, c u r v a ce esti
0
1
Cum spuneam dl. Giosu sa iti dam multa, multa muie !
2
1
sa traiesti , pula noastra s-o belesti ! ....si cu ma-ta , si cu tac-tau si grigore cumnat-tau ! la munca labagiilor , vreti pensii speciale ? ce pula mea ati facut sa meritati pensii speciale ?
1
2
tu ai mare dreptate dar astia te-au spalat pe creier atat de bine incat chiar crezi ca vor face ce spui tu acolo! si mai sunt multi ca tine din pacate!
2
2
In calitate de cetateni trebuie sa stim ce vrem. Am votat, votam si iarasi vom vota. Ce asteptam de la noul Guvern : pensiile speciale anulate la toti profitorii. Salariile nesimtite, inclusiv ale judecatorilor, reduse cel putin la jumatate. Redus numarul de parlamentari. Parlament unicameral. Daca astazi iesim la pensie la 65 de ani, este pentru ca muncim sa acoperin pensiile speciale si pensionatii la 45-50 de ani.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920