REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dacian Cioloș îi calcă pe urme lui Liviu Dragnea: N-a avut contracandidat la șefia PLUS și a câștigat

Dacian Cioloș îi calcă pe urme lui Liviu Dragnea: N-a avut contracandidat la șefia PLUS și a câștigat

Replica API 7 decembrie 2019 | 00:00 205

Dacian Cioloş a fost validat sâmbătă, la Convenţia Naţională a PLUS, cu majoritate de voturi, în funcţia de preşedinte al partidului, scrie stiripesurse.ro

Cioloş a fost ales cu 1.160 de voturi şi 40 de abţineri. Votul a fost electronic.

El a declarat, înainte de vot, că îşi doreşte ca data viitoare să nu se mai vorbească "de un partid de lider", pentru că acest lucru este "cea mai mare vulnerabilitate" a PLUS, menţionând că este ultima dată când candidează la conducerea partidului "singur".

"În niciun caz, dacă data viitoare nu vor mai exista candidaţi, îl voi considera ca pe un eşec personal şi nu voi mai candida. Îmi doresc ca data viitoare să nu mai vorbim de un partid de lider, pentru că asta este cea mai mare vulnerabilitate a noastră în momentul de faţă. Eu nu mi-am dorit şi nu îmi doresc să construim un partid de lider, îmi doresc să putem lucra în echipă, să avem încredere în noi şi atunci când lumea vorbeşte de PLUS să aibă în minte mai multe nume", a afirmat Cioloş, care a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte al partidului.

El a adăugat că din acest motiv şi-a dorit un mandat scurt, de numai un an, lucru pe care şi-l doreşte şi acum. "Mi-am depus candidatura tot pentru un an de zile, până la sfârşitul anului viitor, când vom fi trecut de alegerile locale şi de alegerile parlamentare", a precizat preşedintele ales.

Dacian Cioloş a mai menţionat că a propus în statutul partidului crearea unei poziţii de preşedinte executiv, pentru a putea fi împărţite responsabilităţile "între ceea ce este de făcut în reprezentarea partidului şi ceea ce e de făcut în organizarea partidului".

"În noul statut propunem ca în Biroul Naţional să nu mai fie doar echipa pe care preşedintele o propune după ce e ales în faţa Consiliului Naţional, ci să avem, aşa cum avem la filialele judeţene, jumătate echipa pe care o propune preşedintele şi cealaltă jumătate să fie aleasă de Consiliul Naţional, dar candidaturile pot să şi le depună orice membru al partidului", a adăugat el.

Delegaţii la Convenţia Naţională PLUS au ales, de asemenea, membrii Comisiei Naţionale de Integritate şi Arbitraj, cei ai Comisiei de Cenzori şi pe coordonatorii regionali din ţară şi din diaspora.

"Din acest moment avem un Consiliu Naţional complet. Din cei 45 care au fost aleşi, 12 sunt de la generaţia PLUS, deşi pentru ei erau prevăzute nouă locuri", a spus Cioloş.

La Convenţia Naţională a PLUS au participat peste 1.330 de delegaţi din ţară şi din diaspora.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
scuze, nu esti doar un cretin mu!5t pzdist, esti clar, schizofrenic! Sunt sigur ca esti un boacter pensionat, care, in timpul stagiului in fosta urss, sovieticii ti-au facut, probabil la Lubianka, injectia cu bolsevism drept in creier, "nationalistul" lui peste prajit! Chiar daca ai ajuns la o varsta atat de inaintata si esti afectat grav de dementa senila, nu este tarziu sa inveti diferenta dintre NATIONALISM si PATRIOTISM, slugoi pzdist infect!
5
0
Tu, cred, ca esti complet idiot, "stiripesurse". De fapt cred ca toti votantii de dreapta sunteti complet idioti. Cand nu aveti argumente, incepeti sa jigniti, sa deveniti agresivi, apoi va intrebati ce au cu voi jandarmii. Ciolos este mult mai periculos decat Dragnea. Pentru ca in ultimile zile de mandat, a premiat toate multinationalele cu miliarde de euro. Dar deh, ca sa te parafrazez, de unde spirit nationalist la voi. Si ca sa dispara orice urma de indoiala, sa stii ca sunt nationalist. Sa va traiti viata cum ati votat si, mai rau, va urez tuturor celor de dreapta sa deveniti o secta.
1
5
trebuie sa fii complet idiot ca sa gasesti vreo asemanare intre Ciolos si golanul de dracnea! Si mai idiot sa preiei si sa publici astfel de stire, dar deh, ce asteptari sa ai de la Replica pzdista.
5
2
Ciolos trage la ciolanas !
4
3
Bagabontul de Dragnea comunist, prostul de Ciolos neo-marxist....doi tampiti
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102