REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 1 Apr. 2023
Anul XX Nr. 6320
10.2° Constanța Sâmbătă, 1 Aprilie 2023 Anul XX Nr. 6320

Dacian Cioloș îl vrea demis pe Petre Daea

Dacian Cioloș îl vrea demis pe Petre Daea

Virgil STOIAN 18 martie 2023 | 00:00 441

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş i-a solicitat liderului PSD Marcel Ciolacu să îl retragă urgent din funcţie pe ministrul Agriculturii Petre Daea, din cauza modului „dezastruos” în care a negociat compensaţiile de la Comisia Europeană”.

Dacian Ciolos il vrea demis pe Petre Daea

El a adăugat că îi va cere comisarului pentru Agricultură şi dezvoltare rurală Janusz Wojciechowski să reevalueze impactul crizei cerealelor asupra agricultorilor români şi să crească despăgubirile cuvenite României.

„Fermierii români sunt nedreptăţiţi din cauza incapacităţii de negociere la vârful Ministerului Agriculturii şi a incompetenţei administraţiei. Producătorii de cereale din România, cel mai puternic afectaţi de importurile din Ucraina, vor primi cele mai mici despăgubiri din rezerva de criză a UE. România va primi o sumă totală de 10 milioane de euro, comparativ cu Polonia, care va primi 30 de milioane de euro, şi Bulgaria, care va primi 16 milioane de euro. Aşa cum a fost şi în cazul Schengen, această situaţie este încă o dovadă că avem lideri politici irelevanţi la nivel european, incapabili să ne apere interesele. Îi cer preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, să îl retragă de urgenţă din funcţie pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru modul dezastruos în care a negociat compensaţiile de la Comisia Europeană. Răspunderea pentru negocieri îi aparţine integral ministrului Daea şi, cum responsabilitatea politică este a partidului care l-a desemnat ministru, Marcel Ciolacu se face vinovat în mod direct de comportamentul ministrului său şi trebuie să răspundă pentru fiecare minut pe care acesta îl petrece la conducerea Ministerului Agriculturii”, a afirmat Dacian Cioloş, potrivit unui comunicat de presă al REPER.
Acuză modul „iresponesabil”

Liderul REPER precizează că ministrul Petre Daea a tratat negocierile cu cei de la Comisia Europeană într-un mod iresponsabil.

„Modul iresponsabil în care ministrul Daea a tratat aceste negocieri, solicitările bombastice şi incapacitatea de a produce date care să faciliteze estimarea impactului real asupra agricultorilor români, faptul că România nu respectă regulamentul de raportare a stocurilor introdus de Comisia europeană la începutul războiului din Ucraina au decredibilizat poziţia de negociere a României şi au dus la acest rezultat nedrept pentru producătorii de grâne români. Asta, în contextul în care românii se confruntă cu cele mai mari creşteri de preţuri la alimente din Uniunea Europeană. Ani de zile PSD s-a plâns ipocrit de politicile de la Bruxelles, construind o falsă impresie cum că suntem opresaţi de Uniunea Europeană. A alimentat iresponsabil propaganda antieuropeană şi PSD este principalul vinovat pentru existenţa AUR. Adevărul despre PSD este clar acum, cu ajutorul ministrului Daea. PSD nu a ştiut să negocieze, a abordat această problemă provincial şi amatoricesc. Toată tirada naţionalistă şi antieuropeană a PSD, pe care Marcel Ciolacu o girează, este rezultatul neputinţei acestui partid de a face faţă în mod profesionist şi onest realităţilor momentului”, a mai spus Cioloş.

Acesta a mai spus că „în calitate de europarlamentar, fost comisar european şi ministru al Agriculturii, îi voi cere comisarului pentru Agricultură şi dezvoltare rurală Janusz Wojciechowski să reevalueze impactul crizei cerealelor asupra agricultorilor români şi să crească despăgubirile cuvenite României”.

Şi eurodeputatul PNL şi prim-vicepreşedintele partidului Dan Motreanu a afirmat, joi, că este dezamăgit de modul în care Ministerul Agroculturii a negociat acordarea compensaţiilor pentru fermierii români afectaţi de importurile de grâne din Ucraina, având informaţii că ţara noastră va primi cea mai mică sumă. Europarlamenterul liberal afirmă că „toată responsabilitatea pentru modul în care s-au purtat negocierile revine Ministerului Agriculturii”, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cioloș -cel mai slab ministru și prim ministru.Incompetenta scrie pe fata lui.
2
2
Daciane am doi litri de urina de aia buna. Te intereseaza dragule. Sună-mă sper ca mai ai numărul meu E de fata mare Asta sigur era pe placul tau
4
4
Cine e Ciolos? Are importanta ce vrea el?
4
3
la negocieri un retardat P.R.O.S.T. ca noaptea ??? Un comunist mwist analfabet ??? Adevarul e ca e normal cand vezi cine l-a trims. Nicu si marcel, sa v-o trag in gaozel !!!
9
3
Poula retardul de mai jos
5
18
Noi avem un individ cu mentalitate comunista si care este, evident, anti-valorile europene, anti UE in general si avem pretentii ca un astfel de individ sa ridice la nivel european agricultura din Romania... Ma intreb, oare unde e problema? Nu cumva la Daea este problema cea mare a agriculturii romanesti? Un individ precum el, ar fi mai bun sa "administreze" afacerile Romaniei cu c0munistii din China. E parera mea pe care mi-o asum. Hmm? Nu cumva aici e problema? Aveti impresia ca ajuta cumva agricultura romaneasca un "tr0l rus" care face sab0taj (indirect) in favoarea Rusiei in Romania? Inca mai radeti la glumele sale cu C0RMORANI si ClUCALAI? "Daea a explicat de ce numara boabele de pe stiulete: "Cand desfaci panusile si ai luat ciucalaul in mana, e temperatura atat de ridicata, aproape te incalzesti" sau vi se par amuzante glumele c0muniste in care sforaie prin apel telefonic cand este intrebat LIVE (in direct) despre cerealele din Ucraina? E amuzant? Umor sovietic?
45
16
Vrea din nou ciolan
4
15

REPLICA

LOTO

6/49
164825212420
5/49
34253192426
joker
381323416