REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dacian Cioloș, mesaj FERM pentru Predoiu

Dacian Cioloș, mesaj FERM pentru Predoiu

Replica API 10 septembrie 2020 | 00:00 1429

Dacian Cioloş, lider al Grupului Renew Europe din Parlamentul European, îi recomandă ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să trimită de urgenţă la Oficiul Procurorului Public European (EPPO) numărul de procurori solicitat de Laura Codruţa Kovesi.

Precizările au fost făcute după ce, conform lui Dacian Cioloş, în raportul pe 2019 al OLAF România se află pe primul loc la investigaţii şi recomandări primite.

"Conform OLAF, suntem, ca ţară, pe primul loc în 2019 la investigaţii şi recomandări primite. La fel de îngrijorător e şi faptul că, din 2015 până la finalul lui 2019, suntem pe locul doi în Europa, după Spania, la posibile fraude şi nereguli legate de fondurile structurale şi tot pe locul doi, după Ungaria, în ceea ce priveşte investigaţiile din care au rezultat recomandări. Practic, noi şi Ungaria împărţim la egalitate 35% din cazurile grave de nereguli cu fonduri europene din Uniunea Europeană. Poate aşa înţelegeţi şi de ce liderii PSD au văzut mereu un model în Viktor Orban. (...) În aceste condiţii, îi recomand cât se poate de serios ministrului Justiţiei să trimită de urgenţă la EPPO numărul de procurori solicitat de procurorul european Laura Codruţa Kovesi. Orice amânare ridică serioase semne de întrebare", a scris Cioloş, joi, pe Facebook.

El arată că România figurează în raport cu multe exemple de fraude în zona protecţiei mediului.

"Extrem de neplăcut este şi faptul că suntem prezenţi în raportul OLAF cu multe exemple de fraude în zona protecţiei mediului în ultimii cinci ani. Din exemplele prezentate în raport, România acoperă fraude în protecţia pădurilor, acvaculturilor şi managementul deşeurilor. Subiectele prezentate se suprapun perfect peste o serie de îngrijorări legitime ale societăţii româneşti", a precizat preşedintele PLUS.

Dacian Cioloş susţine că, în ţara noastră, politicul a ignorat cerinţele cetăţenilor şi că s-ar fi putut realiza "atât de multe lucruri bune" pentru România.

"Avem o nouă dovadă că, atunci când simţim că aerul este irespirabil în România, acest lucru nu se datorează faptului că noi am fi diferiţi de ceilalţi europeni. Diferenţa e că noi le-am permis hoţilor să ne fure mai mult şi fără teamă", scrie Cioloş, potrivit ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Are dreptate dati-as p. a in bot de prost
7
8
Se refera la hotiile PNL din pandemie si are dreptate...
10
6
Liceu agricol,restul de la unchiul Vulpea...
9
3
ziceti ca n-are dreptate ciolos da-v-as muie cu cacat la toti hotii !!!
7
10

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102