REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Dacian Cioloş: Problematica agriculturii româneşti este similară cu cea din Brazilia

Dacian Cioloş: Problematica agriculturii româneşti este similară cu cea din Brazilia

Replica API 6 aprilie 2014 | 00:00 253

Problematica agriculturii din România este similiară cu cea din Brazilia, având în vedere că în ambele ţări există mari exploataţii agricole, orientate către export, dar şi ferme de subzistenţă, a declarat, sâmbătă, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş. Comisarul european a participat la ceremonia de decernare a titlului de doctor Honoris Causa directorului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agriculturii (FAO), Jose Graziano da Silva, de către Universitatea de tiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

'Brazilia este o ţară continent cu o problematică a agriculturii pe care, păstrând proporţiile, o regăsim şi în România, în sensul că există exploataţii agricole de dimensiuni mari, orientate spre performanţă, export. Brazilia este unul din marii exportatori de produse agricole, agro-alimentare din lume. Dar Brazilia are şi zeci de milioane de mici producători de subzistenţă. i Brazilia a ştiut, în aceşti ultimi ani de dezvoltare economică, să devină un principal actor pe piaţa internaţională agroalimentară, prin capacitatea de export, prin dezvoltarea şi modernizarea agriculturii şi, în acelaşi timp, a ştiut să se preocupe şi de problema celor săraci, care produc pentru a se hrăni pe ei, familiile lor şi pe cei din jurul lor', a precizat Dacian Cioloş.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218