REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

DACIAN CIOLOȘ, VIZITĂ de LUCRU la CONSTANȚA! VIDEO

DACIAN CIOLOȘ, VIZITĂ de LUCRU la CONSTANȚA! VIDEO

Replica API 18 septembrie 2021 | 21:40 1266

Politicianul Dacian Cioloș a venit într-o vizită de lucru, sâmbătă, 18 septembrie, în Constanța. Cu această ocazie, acesta a susținut și o conferință de presă la hotelul Vega din Mamaia.

Înainte de conferința de presă, Cioloș a purtat discuții cu membrii USR PLUS din Constanţa mai bine de două ore, legat de criza politică, moțiunea de cenzură, dar și despre situația de pe plan local din municipiul Constanța.

Continuăm coaliția dacă schimbă premierul

„Între timp am ajuns la concluzia că acest prim-ministru nu știe să gestioneze o coaliție. Nu demiți miniștri, nu faci doar ce vrei tu, asta nu arată maturitate politică pentru a putea guverna într-o coaliție. Continuăm coaliția cu PNL dacă sunt și ei de acord să schimbe prim-ministrul. Noi nu venim la guvernare doar ca să obținem niște posturi, așa cum fac cei de la PNL. Noi am venit la guvernare să facem niște reforme, multe dintre acestea nu au trecut pentru că am fost blocați. Trebuie să așteptăm să treacă congresul PNL pentru a putea discuta cu aceștia. Dacă acceptă să schimbe premierul o să ne punem la discuții, dacă nu, aceștia vor fi nevoiți să facă coaliție cu celelalte partide.

Noi am avut de la început o poziție foarte clară. Noi vrem să respectăm democrația și vrem să continuăm să guvernăm doar dacă avem cu cine. Avem o moțiune depusă care trebuie dezbătută și depusă la vot.

PNL poate să propună un premier, iar dacă nu găsesc candidat de premier, putem să propunem noi. Suntem dispuși să continuăm fără premierul Cîțu. Eu nu spun că este ușor într-un guvern cu PNL. Noi suntem gata să reluăm discuțiile cu cei de la PNL. Vrem să mergem la guvernare ca să putem face reforme.”, a declarat Dacian Cioloș.

Voiculescu: Noi am intrat în politică pentru a face lucruri

„Noi am intrat destul de recent în politică, iar motivul pentru care am intrat în politică a fost să facem lucruri. Contextul politic este că USR-PLUS nu poate guverna singur. Suntem conștienți că în perioada următoare vom avea decizii grele de luat. O oportunitate de a schimba lucruri nu poate fi aruncată la coș doar pentru că la un moment dat am fost jigniți. Sperăm să fi fost o greșeală temporară și sperăm să se îndrepte.”, a spus Vlad Voiculescu.

Cum s-a ajuns la criza politică?

Criza guvernamentală s-a declanșat după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul justiției, Stelian Ion, pe care l-a acuzat de „un șantaj”, după ce a refuzat să avizeze Programul național de investiții Anghel Saligny.

Video:

Diana BERECHET, A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niste tradatori de tara !!@ Pe rug cu ei
9
0
Ce vizita de lucru ??? Ce stie sa faca???
11
0
Niste periculosi,straini neamului,fara copii,ne invata cum sa ne invatam copiii sa fie fluizi,Macrou ce zicea?
12
2
Ati intrat sa faceti bani. Ce cauta aici, nu sunt in franta ? Renunti la postul de la Bruxelles pt a fi ministru pe bani mult mai putini. Care e giseftul ,?????
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369