REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Daea: Anul viitor, vom avea o bancă de gene pentru a realiza culturi din sămânță proprie

Daea: Anul viitor, vom avea o bancă de gene pentru a realiza culturi din sămânță proprie

Replica API 6 octombrie 2017 | 00:00 290

Petre Daea

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri la deschiderea târgului 'Toamna buzoiană" că anul viitor țara noastră va avea o bancă de gene pentru legumicultură, floricultură, plante medicinale și aromatice, pentru a realiza culturi din sămânță proprie, scrie Agerpres.

'Este o preocupare a întregului guvern pentru acest obiectiv extrem de important în cercetarea țării, care, practic, își propune realizarea semințelor necesare pentru a realiza culturi din sămânță proprie', a declarat Daea.

Ministrul agriculturii a spus că 'a fost creat cadrul juridic pentru realizarea băncii de gene la Stațiunea de cercetare legumicolă din Buzău'.

'Hotărârea de guvern a fost aprobată, am creat cadrul juridic ca să putem să le acordăm sume importante de la bugetul statului pentru teme de cercetare majore. Avem în vedere ca la Buzău, cu fonduri europene și cu contribuția guvernamentală, să realizăm banca de gene pentru legumicultură, pentru floricultură, pentru plante medicinale și aromatice', a afirmat Daea.

Ministrul agriculturii susține că 'sunt pași făcuți până acum, vor fi și alții, în așa fel încât anul viitor să ne găsească cu o structură funcțională și să dezvoltăm cercetarea în domeniu, astfel încât România să nu fie dependentă de semințele din import'.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Banca de sprancene. O saspuneti voi mosierilor straini CE seminte Sa foloseasca.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614