REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Dan Barna acuză Guvernul că două milioane de elevi vor avea de suferit, după rectificarea bugetară: 'E vorba despre tichetele pe care le-ar fi obținut elevii'

Dan Barna acuză Guvernul că două milioane de elevi vor avea de suferit, după rectificarea bugetară: 'E vorba despre tichetele pe care le-ar fi obținut elevii'

Replica API 14 august 2019 | 02:13 392

Președintele USR, Dan Barna, transmite, luni, că Guvernul taie, prin rectificarea bugetară adoptată, un miliard de lei de la educaţie, precizând că educaţia a fost şi este subfinanţată nu dintr-o greşeală, ci printr-o politică intenţionată, potrivit Mediafax.

"Premierul a anunțat, astăzi în ședința de Guvern, că taie 1 miliard de lei în total, iar programul „Merg la școală” a fost eliminat complet. Este vorba despre tichetele pe care le-ar fi obținut elevii din ciclurile primar, gimnazial, liceal și profesional pentru cumpărarea rechizitelor necesare. Cine are de suferit în urma deciziei premierului? Peste 2 milioane de elevi. Educația a fost și este subfinanțată ani de zile nu dintr-o greșeală, ci printr-o politică intenționată, pentru că oamenii mai puțin educați sunt vulnerabili electoral, sunt masa de manevră a PSD de zeci de ani de zile. România nu are altă șansă decât investiția în educație. O societate sănătoasă, cu cetățeni egali și liberi se construiește, înainte de toate, prin accesul la educație al cetățenilor. Iar România este departe de acest ideal cu PSD la guvernare și impostorii lor analfabeți funcțional în funcții publice", a scris liderul USR, Pe Facebook.

Dan Barna a mai transmis că rezultatul guvernării vechii clase politice se vede peste tot, prin migrația masivă a românilor. "Probabil majoritatea dintre noi avem prieteni, membri ai familiei sau cunoștințe care pleacă din țară pentru că nu mai au încredere că se pot dezvolta într-o țară condusă de incompetenți și condamnați penal. În viitoarea guvernare USR PLUS reforma și investiția în educație vor ocupa un loc primordial", conchide Barna.

Citește și: Gabriela Firea anunță! Cine este câștigătorul licitației pentru cele 130 de autobuze noi, de tip hibrid

Guvernul a adoptat în ședința de luni rectificarea bugetară pentru anul 2019. Premierul a anunțat că reducerea cu un miliard de lei a venitului ministerului Educației se referă la programul „Merg la școală”, care nu era prevăzut în programele finanțate până la finalul acestui an.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Elevii nu au drept de vot ,decat la majorat. Studentii voteaza, ANAF si MF , la fel, deci lor le dam bani mai multi, calatorii gratuite ...
0
0
ATENTIE PARINTI! Miscarea elevilor USR este coordonata de profesorii USR. Copiii sunt manipulati de acesti tradatori din USR.
4
0
Cum le descopera ei acum pe toate nu?Hai ma ca sunt simpatici,previzibilitatea comportamentala cat si cea decizionala este derizorie,asta inseamna sa crezi doar ce scrie in manualul de instructiuni!Mai incearca si peste 15 ani este mesajul pe care generatie cu ceva in minte ti l transmite tie si PSD istilor,yoghinilor,miscatoarelor Populare,aceiasi Poanta proasta si regizata de Geo Saizescu cand avea rubeola
3
0
Populism, demagogie, minciuna. Asta este tot ce iese din gura oricarui politician, indiferent de partid, inainte de alegeri. Dupa alegeri, numai aruncat vina pe greaua mostenire, pe crize globale, etc etc. La cacat tot ce inseamna clasa si om politic, indiferent de culoare si orientare. Pentru ca orientarea dupa ce e de furat primeaza.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218