REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dan Barna, atac la adresa Guvernului

Dan Barna, atac la adresa Guvernului

Replica API 13 septembrie 2020 | 00:00 1277

Liderul USR Dan Barna susține duminică, pe Facebook, că autoritățile românești au avut șase luni la dispoziție să se pregătească pentru noul an școlar și că nimeni nu poate pretinde acum că a fost luat prin surprindere. El amintește și de lipsurile cu care se confruntă școlile și anunță un site cu informații și sfaturi utile pentru elevi și părinți - http://www.scolipregatite.ro/, realizat de colegii lui.

„De la începutul pandemiei autoritățile românești știau că va veni acest moment. Șase luni au avut timp să pregătească începutul de an școlar. Școala nu e fenomen meteo neașteptat, nimeni nu poate pretinde că a fost luat prin surprindere.

Lipsesc dotările pentru școli, lipsesc resursele și, mai ales, lipsește încrederea că e cineva acolo care știe ce face, care are un plan coerent. De aceea colegii mei au făcut un site cu informații și sfaturi utile pentru elevi și părinți (poate fi accesat aici http://www.scolipregatite.ro/). Într-o administrație funcțională un asemenea demers ar fi venit de la autorități nu de la opoziție”, scrie Barna.

El susține că părinții au dreptate să fie îngrijorați și că au dreptate să întrebe „cum au ajuns în situația de a pune în balanță pe de o parte educația și pe de alta sănătatea”.

„Așa ceva nu ar fi trebuit să se întâmple și totuși aici suntem. USR PLUS spune de ani de zile că trebuie să aibă loc un transfer al responsabilității privind școlile către comunitățile locale. Însă niciodată n-am zis că trebuie aruncată pisica în sarcina directorilor și administrațiilor locale atunci când situația devine gravă.

Pe de altă parte, nici pentru primari anul școlar nu e o surpriză. Un primar responsabil s-ar fi întrebat încă din primăvară “Ce fac eu pentru familiile cu copii la școală? Pot ajuta cumva?”. Vă asigur că aveau metode.

Unele primării au bugete semnificative pe care le cheltuie pe panseluțe în loc să le cheltuie pe educație. Cele care nu aveau resurse le puteau cere de acum șase luni de la guvern. Dar mulți primari preferă să ceară bani pentru lucrări publice de calitate îndoielnică care se duc spre firmele de partid prin PNDL.

Părinții au tot dreptul să fie nervoși, iar noi toți avem dreptul să ne întrebăm cum va arăta viitorul nostru”, mai scrie Dan Barna pe Facebook, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
face jocul PSDului. L-a dat afara pe seful de drept Nicusor Dan si acum isi arata adevarata fata. Acum sunt sigur ca PNL va lua 40%. Din pacate, va trebui sa faca alianta cu UDMR ul, partid ce trebuia demult desfiintat. Sa nu mai vorbim de Stelian Ion, cel care ii matura la use lui Fagadau. Eee, va dau o veste proasta, va bate Chitac pe amandoi. Sa tineti minte.
1
0
Amice Ion :ma Maimutoi Tolomac si blegoman Psd-ul Nu are Nici'o vina de Mostenirea Lasata! Singuri Vinovatii sunt cei de la Ciuma Galbena de PNL-isti ei au Inventat povestea cu Covid-19 din China si sunt si Vinovatii ca au Furat Voturile de la Psd cu Nerusinare din Alegerile Parlamentare din Trecut! 2016! Asa ca Shut up ca Numai prosti spui din gura ta bai Maimutoi Tolomac si blegoman! Si stai cuminte in banca ta ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi bai Maimutoi Tolomac si blegoman!
2
5
le Barna atitudinea dle spune f mult legat de caracter, care iti lipseste. Se pare ca interpretezi rezultatele anterioare ce te-au propulsat unde esti acum ca pe un castig personal. Aroganta , sfidarea, tradarea- toate la un loc, nu fac altceva decat sa ingreuneze lupta acestul guvern pe care voi v-ati cocotat. Din punctul meu de vedere, nu tragi la ceiasi caruta, nu lupti pentru ce ai fost votat. Pacat- ma indoiesc ca se va repeta incidentul anterior
3
0
Nimic!!! Astia nu fac coalitie, nu se sustin in Parlament??? Sau da, am uitat, o adunatura de cretini, care nici nu au apucat sa aibe puterea totala si se cearta gratis. Parca asa era si pe timpul lui Basescu!
5
2
Barna n- ai dreptate vina o are ciuma rosie pt mostenirea lasat
6
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102