REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dan Barna: USR va vota în Parlament pentru aprobarea decretului privind instituirea stării de urgenţă

Dan Barna: USR va vota în Parlament pentru aprobarea decretului privind instituirea stării de urgenţă

Replica API 17 martie 2020 | 00:00 805

Dan Barna

Uniunea Salvaţi România va vota în Parlament pentru aprobarea decretului privind instituirea stării de urgenţă şi cere autorităţilor să aplice aceste măsuri "proporţional", dar şi cu "fermitatea necesară nevoilor reale", a afirmat luni preşedintele Uniunii, Dan Barna.

"Înţelegem şi sprijinim instituirea unor măsuri speciale de combatere a crizei de sănătate publică. În acelaşi timp, cerem autorităţilor să aplice aceste măsuri proporţional, dar şi cu fermitatea necesară nevoilor reale. Cu o capacitate de testare limitată comparativ cu alte state şi cu un prim set de măsuri oficiale mai degrabă blânde. În acest moment suntem în situaţia de a ne baza în continuare pe buna-credinţă a cetăţenilor în ceea ce priveşte consemnarea voluntară la domiciliu a celor care nu au activităţi critice. Distanţarea socială, eliminarea contactelor sociale neobligatorii şi regulile de igienă sunt singurele modalităţi prin care putem limita impactul epidemiei", a scris Dan Barna pe Facebook.

De asemenea, Barna solicită Guvernului să supravegheze atent achiziţiile publice.

"Guvernul trebuie să se asigure că achiziţiile vor fi făcute exclusiv pentru a răspunde solicitărilor sistemului medical, iar decretarea stării de urgenţă nu va fi folosită pentru a se încheia contracte care nu au legătură cu obiectul măsurii anunţate de preşedinte", a precizat Dan Barna.

USR cere totodată ca personajul medical să se primească o atenţie specială în aceste zile, atât din punct de vedere al compensării pentru efortul depus, cât şi din punct de vedere al protecţiei de care trebuie să beneficieze.

"Insistăm asupra acestui aspect în contextul tot mai multelor mesaje venite de la medici care avertizează că nu există în multe spitale echipamentele necesare pentru protejarea celor aflaţi în linia întâi a luptei cu COVID-19. Nu este singura criză prin care au trecut românii, dar este cea mai gravă trăită de această generaţie. Solidaritatea şi încrederea în noi înşine ne vor ajuta să trecem şi peste aceste momente respectându-ne şi respectând regulile", a menţionat liderul USR, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ohhh ce usurare, chiar mi-era frica sa nu voteze astia impotriva!!! bleahhh
0
0
Foarte bine! Asa este corect.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614