REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dan Diaconescu, executat silit; Rămâne fără un teren din capitală

Dan Diaconescu, executat silit; Rămâne fără un teren din capitală

Replica API 25 septembrie 2022 | 00:00 3253

Dan Diaconescu, unul dintre cei mai excentrici patroni de televiziune din ultimii 30 de ani, trebuie să achite milioane de euro unei bănci, după un credit pe care l-a făcut pe vremea când deținea OTV.

Decizia CNA de a retrage licența de emisie a OTV, în anul 2012, a reprezentat și sfârșitul perioadei de bunăstare pentru Dan Diaconescu. Jurnalistul-politician care se lăuda cu Rolls Royce, vilă în Primăverii, elicopter și chiar un iaht, și-a pierdut televiziunea, partidul, banii și chiar libertatea. În prezent, Dan Diaconescu este singurul caz de jurnalist căruia justiția i-a interzis să facă declarații publice timp de 10 ani.

În 2013, Oglinda Press, societatea care deține brandul OTV a intrat în procedură de insolvență iar din 2017, aceasta a devenit inactivă. Conform informațiilor obținute de FANATIK, OTV are datorii de peste 40 de milioane de lei, din care aproape 8 milioane de lei sunt doar către stat. O parte din aceste datorii au fost transferate către Dan Diaconescu.

Este și cazul unui împrumut pe care Oglinda Press l-a făcut la BRD, în valoare de 5.000.000 de euro, pe care Dan Diaconescu trebuie să-l achite din propriul buzunar, după ce firma a intrat în incapacitate de plată.

Terenul lui Dan Diaconescu, din sectorul 3, vândut sub prețul pieței

Pe 8 septembrie, un birou de executări silite a scos la vânzare un teren de 150 mp situat în sectorul 3, pe strada Alexandru Vlahuță, în apropiere de parcul Titan. Terenul respectiv i-a aparținut lui Dan Diaconescu, însă acesta l-a vândut către un apropiat, Ion Florin Floștoiu, fost director la OTV, atunci când au început să apară problemele cu banca.

Nu a fost singura proprietate care a fost înstrăinată în acest fel de fostul patron al OTV, doar că instituția bancară a reușit să obțină în instanță anularea contractelor de vânzare-cumpărare, suspectând că Diaconescu încearcă să-și pună averea la adăpost.

Terenul din sectorul 3 va fi vândut prin licitație, pe data de 4 octombrie 2022, la prețul de pornire de 62.700 euro. Este a doua încercare a băncii de a vinde respectivul imobil, după ce, în 2019, nu s-a prezentat nimeni la licitație.

În cazul în care în sală vor fi cel puțin doi licitatori, însă aceștia nu vor fi dispuși să achite prețul de pornire, bunul va fi vândut la cel mai mare preț oferit, dar nu mai puțin de 30% din valoarea imobilului.

Cât mai are de achitat Dan Diaconescu

Potrivit informațiilor din publicația de vânzare imobiliară, consultată de FANATIK, datoriile totale pe care Dan Diaconescu le mai are în prezent sunt de 3.715.825,95 euro, la care se vor adăuga și cheltuielile de executare silită în favoarea creditorului.

Practic, întreaga avere a lui Dan Diaconescu poate ajunge pe mâna creditorilor, așa cum el însuși recunoștea cu mulți ani în urmă.

”Da, tot ce am e pe credit. Calculul e simplu: am în momentul acesta credite de 14,5 milioane euro, dar cele 4 firme pe care le dețin operează două televiziuni care valorează de 5-6 ori mai mult”, spunea Dan Diaconescu pe vremea când afacerile îi mergeau bine.

Dan Diaconescu, prezent la nunta lui George Simion

În ultimii ani, mai multe bunuri și imobile ale lui Dan Diaconescu au fost vândute la licitație de către creditorii care încearcă să-și recupereze datoriile de la fostul patron al OTV.

Ultima apariție publică a lui Dan Diaconescu a fost la nunta liderului AUR, George Simion, care a avut loc în luna august, în localitatea Măciuca, județul Vâlcea, conform fanatik.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai nu va mai ofticati ca in locul PPDD v am inventat 2 partide USR si AUR sa aibe unde sa se duca voturile prostimii nemultumite de PNL sau PSD
1
0
DD e un gunoi!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614