REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dan Voiculescu: 'Tinerii noștri au nevoie de posibilități concrete de a-și descoperi și împlini potențialul în propria țară'

Dan Voiculescu: 'Tinerii noștri au nevoie de posibilități concrete de a-și descoperi și împlini potențialul în propria țară'

Replica API 26 februarie 2021 | 00:00 1315

Copiilor din România trebuie să le fie descoperit potențialul devreme, iar apoi aceștia trebuie să aibă posibilități concrete pentru a-și îndeplini acest potențial și, astfel, România ar fi o alternativă viabilă pentru viitorul lor, spune profesorul Dan Voiculescu într-o postare pe blogul personal, scrie stiripesurse.ro

„Pentru a-i stimula să învețe, să devină mai buni, mai competitivi și, mai ales, pentru a alege să rămână în România, tinerii noștri au nevoie de posibilități concrete de a-și descoperi și împlini potențialul în propria țară. Numărul uriaș de înscrieri la concursul FDVDR este o dovadă obiectivă în acest sens”, scrie Dan Voiculescu.

Și, pentru că avansul tehnologic și-a pus din plin amprenta asupra dezvoltării tinerilor, Dan Voiculescu propune introducerea unor cursuri pentru utilizarea internetului, o materie școlară „prietenoasă”, pentru ca cei mici să învețe ușor care sunt oportunitățile și riscurile asociate utilizării internetului. Mai mult, pentru a le fi stimulate creativitatea și abilitățile practice, pentru elevi ar trebui să existe un nou sistem de olimpiade școlare, adaptate la nevoile zilelor noastre.

„Introducerea unor cursuri de “utilizare a internetului” în programa școlară, încă din ciclul primar. Sunt bunic, știu că mulți dintre copiii României “se nasc cu tableta sau telefonul în mână” și că deprind o serie de “competențe specifice” încă înainte de a merge la școală, dar cu atât mai necesar ar fi o “materie școlară” prietenoasă, în care să învețe sistematic, atât oportunitățile, cât și riscurile internetului.

Reevaluarea sistemului de concursuri și olimpiade școlare, astfel încât să se stimuleze creativitatea aplicată la necesitățile reale ale societății în care trăim. Performanța școlară trebuie să pregătească performanța socială și profesională, așa cum se întâmplă deja în majoritatea sistemelor de educație din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii”, afirmă Dan Voiculescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine venetici, decat argati la securisti
2
0
Haaa, Dan Voiculescu si elita Adventista de ziua a saptea Mihai Gadea pastorul raspopit,hotilor, pe cine vreti voi sa pacaliti ? Unde-s banii de la firma Crescend tovarase Voiculescu Dan ?
5
0
Dute ma acum ai aflat asta dupa 30 de ani ...de cand tot ca tinerii si fort ade munca din tara ..hotilor.....
6
0
Carcera pe viata merita cioara dan
9
0
Monstrule cu "chip de om"... inca esti in libertate ?? Hotule, SECURISTULE - felix motanu -, tu care ai avut acces la conturile lui ceausescu, care ai furat, mintit, preduit si FENTAT JUSTITIA... inca mai apari LATRAULE !?,.... cu antenele tale si antenistii tai, cu "afacerile tale" cu tot !? Incredibil ! Cat tupeu ??
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218