REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Dana Gîrbovan, preşedintele UNJR, revoltată de protocoalele secrete: 'Cum este posibil, pentru numele lui Dumnezeu...?'

Dana Gîrbovan, preşedintele UNJR, revoltată de protocoalele secrete: 'Cum este posibil, pentru numele lui Dumnezeu...?'

Replica API 26 iunie 2019 | 00:00 378

Dana Gîrbovan, președintele UNJR, a declarat, la "Marius Tucă Show" că instituțiile care ar fi trebuit să apere independența justiției sunt cele care au semnat pact cu un serviciu secret lucru de nepermis într-un stat european, scrie stiripesurse.ro

"Cum este posibil, pentru numele lui Dumnezeu, ca într-o țară europeană, unde clamăm valorile europene, să permitem unui serviciu militarizat să incheie pacte secrete cu ÎCCJ, cu Inspecția Judiciară, cu CSM și Parchetul General, întreg sistemul judiciar. De ce nu a ieșit lumea să se revolte? De ce nu am făcut toți grevă să ne revoltăm? Cum să vorbești despre independența justiției când tu trebuia să aperi independența, Înalta Curte, Inspecția ați încheiat asftel de protocoale", a declarat Dana Gîrbovan, la "Marius Tucă Show", potrivit Mediafax.

Președintele UNJR, care a avut zeci de reacții publice cu privire la efectul nociv al protocoalelor secrete din justiție, spune acum că la baza lor stă de fapt mentalitatea învechită

"Avem o problema de mentalitate la nivel de cetățean, nu am reușit să ne rupem de greaua moștenire comunistă, de apucăturile de acum 30 de ani, pentru a trai în democratie, a ne simti liberi", a mai spus Gîrbovan.

Dana Gîrbovan a declarat că, în 2015, în momentul când generalul Dumitru Dumbravă, fost secretar general al SRI, vorbea de "câmpul tactic", nimeni nu-și imagina că există vreun protocol și nici măcar cât de extins era acest "câmp tactic".

"Dacă protocoalele respective, că se susține lucrul acesta, nu au fost nocive, de ce sunt secrete actele întocmite în baza lor? Ce ascund? Nu ascund nimic, scoateți-le la iveală pentru că este dreptul fiecărui cetățean să știe exact ce s-a întâmplat acolo. Poate nu s-a întâmplat nimic nelegal, dar trebuie lămurit. Nu face bine să mergem înainte cu aceste suspiciuni. În 2015, când vorbea generalul Dumbravă despre câmpul tactic, nu ne imaginam că există nici măcar protocolul din 2009, darămite alte protocoale despre care vorbim acum. Și cât de extins este acest câmp tactic. Nu urmăresc cariera lui Dumbravă", a declarat Dana Gîrbovan.

Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România a precizat că prin tehnicile abuzive ale procurorilor și prin actele întocmite în baza protocoalelor a fost decredibilizată lupta anticorupție din țara noastră.

"Este suficient să ne uităm la numărul de achitări, a rezultatelor care vin acum în urma unei astfel de lupte să ne dăm seama că a fost un fiasco. Eu întreb un singur lucru, admițând că suntem într-un război. Nu suntem, dar să considerăm că suntem, punem deoparte legea. Cum e posibil ca după 10 ani România să fie în continuare o țară coruptă? Cu mari probleme de corupție, în care să fim în continuare vizați, să ni se spună aveți probleme cu corupția, luptați împotriva ei", a mai spus Dana Gîrbovan.

Dumitru Dumbravă a lucrat în cadrul Serviciului Român de Informaţii. În 2014, a fost promovat la gradul de general de brigadă. A fost șef al direcției juridice din SRI până în 2016, când a fost numit secretar general al serviciului. Generalul a devenit cunoscut după ce a declarat că Serviciul Român de Informaţii urmăreşte finalizarea dosarelor în instanţă, caracterizând justiţia drept un "câmp tactic".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e secret pentru ca pisica cu clopotei nu prinde soareci, sau sobolani dupa caz si penru ca erau scapati, eliberati f multi talhari de instantele de judecata de judecatori la ordin.
2
0
pai daca eficientizezi de ce este secret? de transparenta actului de guvernare ai auzit? Si de cand se implica serviciile in justitie intr-o tara democratica? Serviciile INFORMEAZA si atat! De fapt serviciile nici macar nu ar trebui sa fie militarizate, doar in dictaturile militare se intampla asta!
3
2
Lupta intre servicii continua! Garbovan de la SIE le-o da celor de la SRI, care prin Coldea si generalul semi-analfabet Dumbrava au vrut sa puna ei stapanire pe Romania. Din pacate ce nu stiu cei de la SRI este ca intotdeauna sefii lor au fost pusi de SIE si de Armata, la fel ca si jumatate din Guvern. Coldea a fost un accident care nu se va mai repeta probabil.
2
0
daca acel serviciu secret si-a facut datoria fata de tara si popor, aceasta garbova n de ce este suparata ? daca prin incheierea protocoalelor eficientizezi urmarirea, prevenirea si prinderea talharilor, coruptilor si tradatorilor, oare pe cine deranjeaza decat pe talhari si corupti si porta vocea lor, aceasta vipera cu corn, garbova...n
4
6
Are asa un aer de lesbiana nefericita si respingatoare
3
5
Sa inteleg ca toate inregistrarile facute cu borfasii care isi imparteau spagile au fost ilegale? Nu trebuiau deranjati? Sau trebuia ramas la mentaliatea cetateanului - hotul neprins, negustor cinstit?
5
4
Ce mirosi a comunista.
5
6

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920