REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Dana Rogoz a povestit că a fost victima abuzurilor în adolescență

Dana Rogoz a povestit că a fost victima abuzurilor în adolescență

Replica API 19 octombrie 2019 | 00:00 509

Dana Rogoz

Foto: Instagram

Dana Rogoz, care tocmai ce a împlinit 34 de ani, a interpretat recent un rol care, în ciuda maturității cu care actrița privește lucrurile, cu siguranță a trebuit aprofundat și a lăsat câteva urme în sufletul acesteia, având în vedere că a mărturisit că a trecut, la rândul ei, în adolescență, prin astfel de incidente, nu la fel de grave cum sunt portretizate în film, din fericire.

Dana se află în centrul atenției în această perioadă, după ce filmul în care joacă , „Mo”, a intrat în cinematografe. Pe fondul subiectului filmului, ce are în prim plan abuzul sexual, Dana a făcut dezvăluiri incredibile despre experiențele neplăcute prin care a trecut cu bărbații, de-a lungul timpului, acestea începând încă din adolescență.

„Mo” a fost regizat de soțul său, Radu Dragomir, iar fosta Ambramburica a avut rolul principal și scene dificile de filmat, de sex explicit. Pelicula inspirată dintr-un caz real urmărește experiența a două studente, interpretate de Dana Rogoz și Mădălina Craiu, prinse în timp ce copiau de profesorul interpretat de Răzvan Vasilescu. Profesorul le invită ulterior la el acasă pe fete, unde a dorit să „rezvole problema”.

Atunci când a fost întrebată dacă a fost vreo­dată în pericol de a fi obiec­tul unui abuz de putere sau al unui abuz sexual, Dana Rogoz a făcut dezvăluiri emoționante pentru revista VIVA!

„Cred că sunt un caz particu­lar, tocmai pentru că am cres­cut de mică în această lume și mi-am câștigat un anumit sta­tut. De multe ori m-am simțit protejată de alți oameni cu mai multă experiență de viață, care m-au avertizat în privința anumitor aspecte, pe care poate că, la o anumită vârstă, nu le puteam anticipa.

Și mai cred că mulți nu și-au permis să încalce anumite limite, toc­mai pentru că îmi cunoșteau parcursul. Dar asta nu în­seamnă că, odată cu acest rol, nu mi-am adus aminte de multe situații în care m-am simțit neajutorată, dezgustată sau speriată chiar. Cred că ori­cine din generația mea care a călătorit cu autobuzul în peri­oada liceului, de exemplu, are ceva de spus despre acest su­biect”, a spus actrița.

„Eu nu o să uit senzația pe care o aveam când un băr­bat se lipea cu corpul lui de spatele meu, sub pretextul că e foarte aglomerat, iar eu nu știam cum să mă retrag, cum să îmi schimb poziția, ca nu cumva să îl fac tot pe el să se simtă prost. Tot mie îmi era rușine de gândurile și temerile pe care le aveam, căci nu fuse­sem învățată că am dreptul să mă întorc și să îi spun pe un ton calm:

'Stop! Vă rog fru­mos să vă retrageți doi pași!' Și ar mai fi claxoanele, ridica­tul fustei, pus mâna în fugă pe sâni sau fund… care în perioa­da adolescenței erau cumva atât de uzuale, încât nici nu puteai să te plângi de ele. Și nu, nu ne plăceau, așa cum cred unii. Dar nu aveam poate suficient curaj pe atunci să pu­nem limite, pentru că societa­tea nu ne învățase asta și nici nu ne oferise un context priel­nic.

Dar eu cred că lucrurile se vor schimba în bine, încet (uneori simți că mult prea în­cet), iar viitoarele generații se vor simți mai protejate și mai corect înțelese”, a declarat Dana Rogoz pentru sursa citată.

click.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
....................
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920