REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dancă: Majoritatea PSD - PNL refuză branşarea gratuită a românilor la gazele exploatate din Marea Neagră

Dancă: Majoritatea PSD - PNL refuză branşarea gratuită a românilor la gazele exploatate din Marea Neagră

Replica API 18 mai 2022 | 00:00 751

Deputatul neafiliat Ionel Dancă, membru al partidului Forţa Dreptei, susţine că majoritatea PSD - PNL din Parlament "refuză branşarea gratuită a consumatorilor din România la gazele exploatate din Marea Neagră"

Ionel Dancă

"Gazul românesc din Marea Neagră trebuie să ajungă în casele românilor prin finanţarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale cu costuri zero de racordare pentru consumatori. Acesta este amendamentul pe care l-am iniţiat şi depus la Legea offshore, alături de colegii parlamentari din Forţa Dreptei. Însă, majoritatea PSD - PNL condusă de Marcel Ciolacu a votat împotriva amendamentului depus în Comisia de industrii şi refuză practic branşarea gratuită a consumatorilor din România la gazele exploatate din Marea Neagră", a scris Dancă, marţi, pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

El precizează că a propus şi ca sumele încasate din impozitul pentru venituri suplimentare ale operatorilor petrolieri din Marea Neagră să fie folosite şi pentru investiţii în eficienţa energetică şi în producţia de energie regenerabilă şi în cogenerare de înaltă eficienţă.

"Şi această modificare a fost respinsă de majoritatea PSD - PNL pentru că 'rotativa' Ciolacu - Ciucă vrea să folosească banii din gazele de la Marea Neagră 'pentru alte investiţii', la modul general, după bunul lor plac, în funcţie de susţinerea lor politică în interiorul partidelor lor", susţine Ionel Dancă.

Comisiile de buget, finanţe şi pentru industrii din Camera Deputaţilor au dat, marţi, raport favorabil proiectului legii offshore.

Proiectul legii offshore urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai imbuibatii din ce mai traiesc?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218