REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dancă: Numărul de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor la alegerile locale, redus la jumătate

Dancă: Numărul de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor la alegerile locale, redus la jumătate

Replica API 8 aprilie 2020 | 22:17 1428

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care vizează prelungirea mandatelor pentru autorităţile locale şi a decis reducerea la jumătate a numărului de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor la alegerile locale, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Ionel Dancă

"A fost adoptată ordonanţa de urgenţă privind prelungirea mandatelor pentru autorităţile locale, luând în considerare situaţia extraordinară actuală, impusă de starea de urgenţă, ca urmare a epidemiei cu coronavirus. Guvernul a luat decizia de a prelungi mandatele în curs ale autorităţilor administraţiei publice locale până, cel târziu, la data de 31 decembrie 2020", a arătat Dancă într-o declaraţie de presă susţinută la sfârşitul şedinţei de guvern.

El a menţionat că pentru a propune candidaturi în circumscripţiile electorale, partidele şi alianţele vor trebui să depună liste cu un număr minim de 25.000 de susţinători, iar dosarele de candidatură şi listele de susţinători vor putea fi depuse electronic.

"Având în vedere dificultăţile în această perioadă şi în perioada preelectorală pentru strângerea semnăturilor necesare şi desfăşurarea activităţilor necesare pentru înscrierea în campania electorală, Guvernul a luat, în colaborare cu Autoritatea Electorală Permanentă şi Ministerul Afacerilor Interne, decizia de a reduce la jumătate numărul de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile locale şi, de asemenea, dosarele de candidatură vor putea fi depuse electronic, iar listele de susţinători vor putea fi semnate şi depuse în acelaşi mod, respectiv în format electronic. Practic, în momentul de faţă, obligaţia privind numărul minim de susţinători a fost redusă la 25.000 pentru a propune candidaturi în circumscripţiile electorale la alegerile locale de către partide politice, alianţe politice, alianţe electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale. Acestea pot depune în cel mult 30 de zile de la începerea perioadei electorale liste de susţinători la nivel naţional, care cuprind un număr de minimum 25.000 de alegători", a spus şeful Cancelariei premierului, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oricum CHITAC e la cosul de gunoi. o scurta si stearsa cariera politica de amiral de carton si fost profesor ANMB spagar. MUIE.
7
0
e ilegal si criminal ce se intampla la adapostul stuatiiei exceptionale trebuie ca cei vinovati sa fie injectati cu scopolamina ca sa aflam adevarul de ex de ce nu e voie sa umblam noaptea nu exista nici o explicatie iar in cta alesii toaca banii constantenilor pe giratorii f scumpe si inutile in timp ce politia nu ia masurile legale de arestare a profitorilor de aceasta situatia unde e sri cta altadata umpleau strazile
5
0
fara suparare v-a placut ciuma galbena suportati
11
1
Guvernul asta se pregateste de ceva. Criza economica coroborata cu criza alimentelor va conduce spre un razboi civil. Ca sa foloseasca armata sa se apere au nevoie acum de jumate din sustinatori.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614