REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dăncilă: Am toată deschiderea pentru o discuţie cu preşedintele pe tema numirii noilor miniştri

Dăncilă: Am toată deschiderea pentru o discuţie cu preşedintele pe tema numirii noilor miniştri

Replica API 11 decembrie 2018 | 00:41 309

Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că este deschisă unei noi discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema numirii noilor miniştri de la Dezvoltare şi Transporturi, dar a adăugat că, în cazul în care o astfel de întâlnire nu va avea loc, singura alternativă este aceea de a aştepta decizia CCR.

"Dacă domnul preşedinte va avea disponibilitatea, dacă va dori să discutăm despre aceste două numiri, aşa cum am procedat de fiecare dată voi avea toată deschiderea de a purta această discuţie. Dacă nu, nu avem decât o singură alternativă, aceea de a aştepta hotărârea Curţii Constituţionale, pentru că am văzut că domnul preşedinte nu vrea să facă nicio nominalizare până la decizia Curţii Constituţionale", a declarat Viorica Dăncilă la finalul CExN al PSD, întrebată dacă marţi, înaintea şedinţei CSAT, ia în calcul o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema numirii noilor miniştri de la Dezvoltare şi Transporturi.

Viorica Dăncilă s-a declarat "uimită" de declaraţiile făcute de şeful statului, pornind de la sesizarea CCR de către Guvern pe tema numirii noilor miniştri.

"M-a uimit foarte mult, şi cred că acest lucru nu trebuie să se mai întâmple, declaraţiile domnului preşedinte care, pornind de la aceste nominalizări, care sunt atributul primului-ministru, a venit cu acele acuzaţii şi cu acele jigniri, să spun, care cred că nu trebuie făcute, nu numai de preşedintele României, dar cred că de nimeni şi împotriva nu numai a unei femei prim-ministru, ci împotriva oricărei femei. Deci, această atitudine mi se pare o atitudine care nu trebuie să o aibă preşedintele României. Încă o dată spun că aceste lucruri nu fac decât să adâncească groapa, falia dintre preşedinte, dintre instituţia prezidenţială şi primul-ministru şi cred că este ce ne trebuie cel mai puţin în această perioadă în care miniştrii au început să preia Preşedinţia Consiliului UE", a declarat Dăncilă.

Premierul a subliniat că se aştepta ca preşedintele să argumenteze refuzul de a nu accepta propunerile care i-au fost înaintate.

"Am discutat cu domnul preşedinte, aşa cum am spus anterior, am discutat la telefon, am spus că aştept o motivaţie pentru refuzul de a numi cele două prime propuneri, dar eu cred că atunci când refuzi pe cineva trebuie să ai un argument. Aşa este în mod normal. Trebuie să spui: nu accept această nominalizare pentru că... Deci eu mă aşteptam ca pe baza respectului reciproc şi a normalităţii să am această explicaţie legată de un refuz sau celălalt. Dacă domnul preşedinte spunea că sunt motive temeinice ca să nu accepte una din propunerile noastre, atunci luam în calcul chiar poate schimbarea uneia dintre propuneri. Dar, din păcate, nici pentru prima dată, nici la a doua nominalizare nu am avut nicio explicaţie nici pentru timpul pierdut sau întârzierea pe care o avem şi în prezent, nici pentru faptul că au fost refuzate primele două propuneri", a declarat Dăncilă.

Premierul a respins ideea unei plângeri în instanţă îndreptată împotriva preşedintelui Iohannis.

"Nu. Nu, eu cred că trebuie guvernul şi primul ministru, trebuie să îşi canalizeze toată energia pentru îndeplinirea programului de guvernare, pentru preluarea şi exercitarea preşedinţiei, astfel încât România să fie tratată aşa cum trebuie, astfel încât România să fie apreciată pentru modul în care exercită Preşedinţia Consiliului UE", a declarat Dăncilă.

Premierul a punctat, referindu-se la numirile de miniştri, că "timpul lucrează în defavoarea noastră".

"Cât să aştept? Gândiţi-vă că toţi miniştrii au început să preia, s-au întâlnit în Consiliile Uniunii, au preluat mandatul... Noi plecăm cu doi miniştri care vor fi schimbaţi după preluarea preşedinţiei. Avem 257 de dosare pe masa de lucru. Fiecare dintre aceşti miniştri au în mapă câte dosare au în lucru, care sunt priorităţile pe aceste dosare, care este poziţia fiecărui stat membru, pentru că, aşa cum ştiţi, noi trebuie să acţionăm ca şi mediatori imparţiali, facilitatori de echilibru şi consens. Deci toate negocierile, toate discuţiile pe care trebuie să le avem pentru a promova interesele României trebuie să le avem înainte de a prelua preşedinţia. Gândiţi-vă că sunt două domenii în care România are un interes major: Transporturi, Dezvoltare Regională. Deci acest lucru nu este firesc şi cât să mai stăm? Să stăm o săptămână, două, trei pentru o nominalizare a unui ministru? Eu ştiu că atunci când primul-ministru cere revocare şi nominalizare, dacă nu sunt motive temeinice, aşa cum am spus anterior, preşedintele trebuie să nominalizeze acest lucru, pentru că performanţa unui guvern şi-o asumă primul-ministru şi dacă am făcut aceste nominalizări le-am făcut pentru că am crezut şi cred cu tărie că putem avea rezultate mult mai bune", a mai declarat Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat vineri că Guvernul a sesizat la Curtea Constituţională faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor miniştri la Transporturi - Mircea Drăghici şi Dezvoltare Regională - Lia Olguţa Vasilescu.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taci din gura, proasta dracului, ca cat esti de agramata te faci si mai de rahat!!!
3
0
Suntem agresati zi de zi, ceas de ceas, numai de penali si HOTI care au ajuns sa faca LEGI numai in favoarea HOTILOR. Vedem cum au ajuns sa fure cu LEGEA ca sa nu pateasca nimic, nimic sa nu le poata fi luat, sa fie judecati si condamnati. Toate HOTIILE astora, noi si copii nostrii le platim toata viata, ca datorie publica furaciunile lor. ASA NU SE MAI POATE! TREBE sa iesim, sa ne aparam tara si pe noi de aceste JEGURI PENALE exact cum au facut francezii acum. NOI suntem TARA, In NOI sta PUTEREA si trebe sa reactionam. EI, HOTII, sunt putini, vicleni si misei. JOS SI LA PUSCARIE CU EI.
3
0
nu esti in stare sa citesti de pe hartie
3
0
puneti profi in functii . lasati o pe olguta doar in parlament si fara alte functii . draghici la transporturi egal bula la medicina . va faceti de ras cu scame in functii de stat f. grele ...iubiti poporul si nu obedientii , va vor vinde cand terminati sacul cu maruntis .
3
1
mai razistentule , ma - ta daca facea avort la timp nu mai apareai tu , fosila a decretului ceausist ! ia la muie , apoi mananca cacat ! tu nu vezi ca Romania se dezmembreaza iar klaus doarme ?
2
4
Pentru obedienta si sluj in favoarea psd si-al lui conducator, liviu dracnea, guvernul docil psd al veoricai, odata cu legile justitiei care-I scapa de Lege si de puscarie pe dracnea si alti hoti de teapa lui da OUG de catre alt lingau psd, menestrelul justitiei tontonel toader. Asta-i guvernul poporului socialist psd, popor necajit prostit , manipulat si jecmanit de cei mai mari HOTI penali!
5
2
lingaii mai cu folos, cam slabute comentariile, ce sa ceri cand bani numai vin de la Soros, s-a prins si lumea ce le poate pielea partzalailor hastag si celor 2 sau 3 sustinatori de pe aici .19 58 a lucrat la bordel ca stie cum este cu deschiderea la clienti Apropo ai avut si condicuta? 0902 un prost care nu a terminat nici 8 clase, ce dezacorduri poate face !
1
6
Domnule Presedinte Johanis participa la sedintele guvernului ,ca sa nu scoata hotariri prostesti, contrarii democratiei!
4
2
Viorico, la varsta ta poti discuta protocolar cu presedintele. Nu esti la bordel sa ai toata deschiderea catre client. Avea si regina maria toata deschiderea dar pt ceva mai elegant...si platea bine
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614