REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Dăncilă: Am votat pentru România şi pentru români; nu am votat la referendum, întrucât Iohannis l-a politizat

Dăncilă: Am votat pentru România şi pentru români; nu am votat la referendum, întrucât Iohannis l-a politizat

Replica API 26 mai 2019 | 00:00 158

Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, duminică, la Liceul 'Jean Monnet' din Capitală, că a votat pentru România şi pentru români, pentru o echipă care să reprezinte ţara noastră în Parlamentul European, să nu se poziţioneze împotriva României, precizând însă că a luat decizia de a nu vota la referendum, după ce a văzut că preşedintele Iohannis 'a politizat' prin declaraţiile sale acest scrutin.

"Am votat pentru România şi pentru români, am votat pentru reprezentarea noastră în Parlamentul European, o reprezentare a unor oameni care să nu meargă să dea socoteală, ci să susţină prin argumente poziţia României. Am votat pentru o echipă care să reprezinte România în adevăratul sens al cuvântului, să nu se poziţioneze împotriva României, în legislaţia europeană, în amendamentele pe care le depun să se regăsească şi priorităţile României. Eu cred în România, cred în români şi cred că o reprezentare demnă este ceea ce vor toţi românii. Am votat astăzi pentru că eu cred că o Românie puternică, un stat membru puternic va conduce la o Uniune Europeană puternică", a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a adăugat că nu a votat la referendum şi l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că a politizat acest scrutin prin declaraţiile sale.

"Am votat astăzi doar la europarlamentare. Am spus că voi vota la referendum şi, cum sunt un om al echilibrului, am considerat că trebuie să iau în considerare toate argumentele şi să votez la referendum. Am văzut ultimele intervenţii publice ale domnului preşedinte Iohannis şi acest lucru m-a făcut să mă răzgândesc. În momentul în care condiţionezi alegeri, fie că e pentru referendum, fie că este pentru europarlamentare, dar mai mult cele legate de referendum, de un Guvern mai bun, eu nu pot vota împotriva propriului meu Guvern. Deci, cred că a politizat acest lucru, cred că trebuia să lase referendumul fără a-l lega de anumite aspecte electorale, de aspecte politice sau de alegerile prezidenţiale", a mai declarat Dăncilă. (continuă).

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma-ta a zis ca primeste mooie fara numar!Du-te si ajut-o la supt ca nu mai face fata!
2
2
Femeia va da voie sa-i sugeti chilotii
0
3
Vai ce exeplu de premier ! si pe urma ne miram ca nu ne baga in schengen ! Dar cand femeia e la menopauza i se distrug incet dar sigur si neuronii ! Niste caricaturi fara personalitate si fara responsabilitate au ajuns sa conduca o tara - spre dezastru !
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218