REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dăncilă cere SRI un raport URGENT privind violențele din Piața Victoriei

Dăncilă cere SRI un raport URGENT privind violențele din Piața Victoriei

Replica API 11 august 2018 | 00:00 196

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă condamnă ferm acțiunile violente produse în București, vineri seară, desfășurate de grupuri organizate prin deturnarea unei manifestații civice”, se arată într-un comunicat transmis presei.

“Rapoartele Ministerului Afacerilor de Interne arată că violențele au fost provocate gradual de către grupuri de persoane bine organizate, care au atacat forțele de ordine, instituții și au distrus bunuri publice, în scopul declanșării unui conflict între persoanele care manifestau pașnic și forțele de ordine, prin vulnerabilizarea autorității statului.

În acest moment, Guvernul așteaptă ca instituțiile abilitate să desfășoare toate anchetele necesare, astfel încât cei vinovați de acțiunile violente să fie trași la răspundere.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă a cerut, sâmbătă dimineață, Serviciului Român de Informații un raport complet, în regim de urgență, referitor la persoanele care au pregătit și provocat violențele, precum și la modul în care au acționat instituțiile statului român cu atribuții în furnizarea de date și informații cu privire la intențiile de deturnare a acțiunilor publice de protest. Din păcate, violențele stradale sunt însoțite de o serie de declarații ale unor lideri politici care încearcă să exploateze în folosul propriu efectele dramatice ale acestor evenimente, prin lansarea unor acuzații la adresa forțelor de ordine și instituțiilor statului și prin incitarea populației împotriva acestora.

Facem apel la mai multă responsabilitate în declarații publice și la renunțarea la folosirea unor evenimente regretabile în scop electoral.

Premierul Viorica Dăncilă respectă dreptul cetățenilor de a manifesta și de a-și exprima opiniile în public și consideră că acest drept nu trebuie sub nicio formă să fie confiscat de politicieni sau grupuri care au interese de a destabiliza ordinea în societate", se arată în comunicatul Guvernului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tanti Veorica-Vasilica era plecata in concediu, in Grecia... a obosit dupa cateva luni de "munca" ca premier. RUSINE !! Nu-i mai suportam cu arogantele, neputinta si minciunile lor! Circul ciumatilor, oare mai continua ?!.....
3
0
in pace,prin gura ei intra si iese Liviu-el vrea explicatii-adica sa pretinda ca habar nu are de ordinele date Garzii Pretoriene sa-l apere pe EL cezarul.feutu-te-n gura de hitler in miniatura.O singura eroare face livache ne ia pe toti romanii de prosti la gramada sa faca teleormanistanu de 1000 de ani.lasa muila ca te rezolvam noi sa vezi ce repede cazi.MUIE PSD si liv-jong-unu.
2
0
SRI sa puna la dispozitia Parchetului discutiile dintre sefii jandarmeriei si cei ai PSD-ului. Sa stie si judecatorii - daca nu si publicul - ce se discuta in toaletele pesediste cu apa lasata sa curga.
3
0
analfabeta aceasta , cred ca nu are creer,- insista sa intre in puscarie, faptele o ajuta. Sa dea dzeu
4
0
in curand prostia va fi ridicata la nivel de stiinta! va fi predata in scoli!
5
0
MUIE PSD tot raport este.
5
0
javra nefe,dupa ce ca esti proasta,mai proasta ca trenul care are 2 clase,ceri explicatii ,cui fa ,dar ce credeai ca vor venii parinti cu copii de mana,manaria a fost pregatita de antijidani pen ca pe astia i-i lingeti la gaoz de mult timp,dar inca masa prostilor care fermenteaza este in asteptare,personal miar face placere sa-ti dau un ciocan
3
0
raport ..de care ?..poate sexual
5
1
Cine mah cere ? Veorica ? Fugi domnule de aici! Pai stie ea de de alde astea ?
4
1
si Einstein daca ai fi cand intri in gura prostului tot prost esti.Oricat se da opozitia cu curul de pamant cu ciolanis PSD va conduce pana in 2020 si apoi mai vedem la vot.Oricum s-au vazut in piata cine sunt votantii lui ciolanis.
2
9
Va trebui sa i citeasca cineva raportul si apoi sa i explice. Vasilica este pamant saraca, sefa noastra.
7
1
Vasilica proasta copiiilor, muie Dragneev, muie PSD
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218