REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dăncilă: Cetăţenie română pentru evreii ce au părăsit ţara sub comunism şi pensii pentru supravieţuitorii Holocaustului

Dăncilă: Cetăţenie română pentru evreii ce au părăsit ţara sub comunism şi pensii pentru supravieţuitorii Holocaustului

Replica API 25 martie 2019 | 03:58 448

Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă, prezentă duminică la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), desfăşurată în Statele Unite ale Americii, a anunţat că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, va promova în Parlament trei legi importante pentru comunitatea evreiască, cum ar fi acordarea cetăţeniei române pentru evreii ce au părăsit ţara sub comunism şi pensii pentru supravieţuitorii Holocaustului.

"Preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României m-a rugat să vă transmit că va promova în Parlament, în perioada imediat următoare, trei legi deosebit de importante pentru comunitatea evreiască din ţara mea şi din lume. Prima se referă la acordarea de drept a cetăţeniei române tuturor evreilor de origine română care au fost obligaţi să renunţe la cetăţenia română, atunci când au părăsit ţara lor, sub regimul comunist. În al doilea rând, vorbim despre acordarea de despăgubiri şi pensii speciale pentru supravieţuitorii Holocaustului din România, în semn de respect şi recunoaştere a suferinţelor acestor eroi. În al treilea rând, avem legea care garantează accesul la arhivele statului specialiştilor Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, pentru a cunoaşte adevărul asupra trecutului lor, din perioada celor două Războaie Mondiale", a precizat ea.

Viorica Dăncilă a mai declarat că România susţine comunitatea evreiască şi luptă "împotriva oricărei forme de antisemitism şi împotriva oricărei forme de discurs al urii". Ea a reamintit că primul eveniment organizat de către Preşedinţia română a Consiliului UE a fost dedicat luptei de combatere a antisemitismului şi a anunţat că la finalul mandatului său, România va organiza un eveniment similar.

"Ne unesc valorile comune şi ne dorim să asigurăm o mai bună protecţie a comunităţilor evreieşti la nivel european. (...) România va rămâne acelaşi prieten loial şi cea mai puternică voce europeană în sprijinul poporului evreu şi al statului Israel", a spus ea.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PSD-ule ipocrit!! Cum drkul sa dati pensii urmasilor evreilor deportati sau nustiu ce despagubiri vorbeste proasta asta! Dati de la voi sau din banii tuturor Romanilor? Pe ei nu-i intrebati cand le luati banii si-i aruncati in vant!! Nu avem noi necajitii nostrii care mor de foame si stau pe drumuri..Luati mana de pe banii romanilor ca dati de dracul!
5
0
Prosti intorsi cu cheia de PSD debiteza aberatii.Cum sa sustii un partid condus de infractori care a trimis jandarmi sa ia la bataie oameni dupa care dau vina pe conducerea primariei.Deci infractori si lasi.
6
0
bai @prost ESCU cand Europa vroia sa iti interzica micii si gratarul cu E 500 te dadeai cu capul de capatul podului de la Cernavoda ,acum esti european hai sictir fraiere !Stai prostule sa vezi cand Europa iti va cere sa arunci la gunoi cazanul diesel pe care il conduci ,atunci sa te vad saracule cum mai manaci cacwat cu Europa !Stai ca acum urmeaza directiva legata de internet si copyright si o sa mai postezi pe hartia de ziar pe care o folosesti la WC ul din curte!
1
8
Bai PSDeule in situatia asta decizia UE este si a noastra fiindca facem parte din UE sau sumtem membri doar la bine.Liviule nu o mai pune pe Viorica sa spuna ptostii.
10
1
Dati drepturi inca 100 de ani la nepotii nepotilor de evrei ---pe romini ii tine-ti cu pensii de 2 lei nici inflatia n-ati dat-o iar evreilor pensii speciale de pomana ptr ca sint nepoti de evrei ?---ei nu platesc nici telefon nici impozite pe casa nimic iar pe noi ne-ati nenorocit
12
0
Bai proasta satului, veorica docila lu dracnea, pai ati avut voi lucrul asta in programul de guvernare!? Mai terminati cu pensiile speciale, indemnizatii speciale, cu toate specializarile ca nu le dati de la voi! Bugetul nu este al PSD-ului si-a lui dracnea sa-si cumpere el influenta de la americani ca aia sa inchida ochii la toate bazaconiile pe care le face PSD numai si numai dracnea sa scape de puscarie!
12
1
Alte pensii speciale ?!... Dar noi care am supravietuit regimului comunist, suntem prostii satului ?!...Noi avem pensii din ce in ce mai mici, sub pragul de subzistenta, iar altii au si pensii speciale ?!....
11
0
Pomenile pesediste deja se cheama JAF.
15
2
Dam pernsii la makidoni...scutiti de impozite, in autobuze navem loc de ei..la City rezeama bancile, Marono Rosso nu mai este...,oile cui le-au lasat plange Beidaudul, Stejaru, Sarichioi de deal de vale, mihai Viteazu..Le-a facut Hasoti stare...
11
1
Moarte bestiilor iudeobolsevice! Jidanii au adus comunismul si au torturat cu sadism patriotii si elitele acestui neamn. Moarte JIDANILOR ! MOARTE COMUNISTILOR! BLESTEMATI SA FIE IN VECI CEI CE SLUJESC stantele jidovite ! MORI IN CHINURI VEORICA!
5
5
buey pensiile parca functionau pe principiul contributivitatii recte primesti cat ai dat in afara de niste capete seci din bor carora le e frica de concurenta ca cica le fura banii nimeni nu are nimic cu evreii in special cu cei care au suferit dar sa fim corecti si sa nu facem tenemele aiurea adevarul e ca bolsevicii nostri sunt cacati la cur de frica si de aia fac si ce nu solicita aia dar sa nu uite ca de ura poporului nu scaa nimeni indiferent cine apara de fapt o sa le dea tepa
9
3
Supravietuitori nu prea mai sunt...
13
1
sa cada guvernul asta de olteni nenorociti si pot sa zic ca m am nascut a doua oara
17
3
Eu Ion Romanu ,,Nu vreau sa platesc pensie la un jidov.
17
1
Nu mai exista supravietuitori ai Holocaustului in tara asta. Faceti un calcul simplu. Chiar daca mai exista citiva, acestia merita. Majoritatea evreilor au plecat din Romania. Sa terminam cu prigoana si persecutiile!
12
5
Analfabeti oe aici si mai faceti misto si de Veorica! Pai voi sunteti la fel, mai comentacilor idioti!
1
15
care supravietuitori,netaniahu va are la sula lui,ii sugeti taragotul la orice ora,muiepesde
17
3
Ce tare... Pensii pentru supravietuitori? De ce nu ii dati si lui Obama, ca a fost presedinte SUA? Ytzak Rabin?
19
2
nu este interzis dragi slugii si presuri replica- aceata analfabeta, da pensii speciale tuturor, de unde te-ai intrebat voi- probabil aveti promisiuni de aceste pensii- dar va intrebati de unde le da , de la masa?
17
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367