REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dăncilă: Dan Chirilă, propus la MAI, Carmen Gavrilă - la Educaţie, Dan Matei - vicepremier

Dăncilă: Dan Chirilă, propus la MAI, Carmen Gavrilă - la Educaţie, Dan Matei - vicepremier

Replica API 11 septembrie 2019 | 17:13 329

Viorica Dăncilă, foto cotidianul.ro

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că îl propune pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne pe Dan Chirilă, pentru portofoliul Educaţiei - pe Carmen Gavrilă, iar pentru funcţia de vicepremier - pe Dan Matei.

Dăncilă a precizat că nominalizarea pentru Interne, Dan Chirilă, actual secretar de stat în cadrul acestui minister, este făcută în condiţiile în care pe 12 septembrie expiră interimatul de la Ministerul Afacerilor Interne.

"Având în vedere că pe 18 septembrie expiră interimatul pentru Ministerul Educaţiei Naţionale, iar funcţia de vicepremier pe probleme economice este vacantă, voi transmite către domnul preşedinte (...) următoarele propuneri: pentru MEN - doamna Carmen Gavrilă, pentru funcţia de viceprim-ministru - domnul Dan Matei. Sper ca de această dată, domnul preşedinte Iohannis să acţioneze ca preşedinte al României, nu ca şi candidat pentru această funcţie şi să nu blocheze orice iniţiativă de normalitate pentru România", a declarat Dăncilă, menţionând că va trimite propunerile la Palatul Cotroceni miercuri după-amiază.

Ea a precizat că este important să fie asigurată stabilitatea.

"Cred că, dincolo de lupta politică, dincolo de interesele personale, trebuie să primeze interesul României şi al românilor. Trebuie să acţionăm astfel încât oamenii să-şi primească salariile, pensionarii să-şi primească pensiile, să încurajăm acele proiecte care sunt aşteptate de români. Şi cred că, atunci când e vorba de interesul României şi al românilor, trebuie ca, indiferent de funcţia pe care o ocupăm, să acţionăm cu foarte multă responsabilitate", a precizat premierul. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367