REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Dăncilă, ‘eliberată’. Ponta şi Tăriceanu, discursurile RĂZBUNĂRII în Parlament

Dăncilă, ‘eliberată’. Ponta şi Tăriceanu, discursurile RĂZBUNĂRII în Parlament

Replica API 11 octombrie 2019 | 01:51 324

Joia neagră pentru PSD

Joia neagră pentru PSD

foto: Facebook

Situaţie nemaipomenită, ieri, în Parlamentul României! Un parlamentar care era programat să se opereze la colon a decalat cu o zi intervenţia, pentru a fi prezent la votul pe moţiunea de cenzură depusă de PNL. Nu a fost singurul ales al neamului care a plecat din spital special pentru a debarca Guvernul Dăncilă. PNL, Pro România, ALDE, USR, minorităţile şi chiar şi câţiva social-democraţi au votat împotriva Vioricăi Dăncilă! Cu 238 de voturi pentru, moţiunea a trecut, iar Guvernul PSD este istorie. Urmează consultările de la Cotroceni şi desemnarea unui nou premier care îşi va alcătui Executivul.

Înainte de vot, premierul Viorica Dăncilă s-a adresat parlamentarilor: pe de o parte, a amintit reuşitele Guvernului, iar de cealaltă parte nu s-a sfiit să îl critice pe Călin Popescu Tăriceanu, pe care l-a acuzat că şi-a sacrificat propriul partid, ALDE, prin „fuga” de la guvernare. Nu a scăpat nici Victor Ponta de critica premierului, iar reacţiile nu s-au lăsat mult aşteptate. Rând pe rând, au luat cuvântul parlamentarii Opoziţiei. S-au spus cuvinte grele de la tribuna Parlamentului, pe alocuri presărate de ironii spumoase.

“Dragă Viorica, dacă e adevărat că ești ținută ostatică împotriva voinței tale, atunci poți să nu spui nimic, clipiți de două ori și noi te eliberăm”

Tăriceanu a ţinut să îi transmită şi el câteva cuvinte Vioricăi Dăncilă: „Doamna premier, dragă Viorica, nu aveam nici cea mai mică intenție să iau azi cuvântul, la dezbaterea moțiunii, am fost parteneri doi ani și jumătate. Dacă mă apucam eu să dau din casă, cum se spune, fii convinsă că aveam mai multe de spus decât cei de la PNL sau de la USR, dar nu am vrut. Doamna prim-ministru ne spunea la începutul verii că nu a fost ea, că a fost timorată, că nu se simțea confortabilă, nu se identifica, ce să înțeleg, că asta e linia personală. Având în vedere că 70 la sută din populația României consideră că mergem în direcția greșită, aveți azi ocazia să rămâneți în istorie ca prima femeie prim-ministru și să ieșiți onorabil din scenă sau aveți varianta ca oamenii să își aducă aminte de dvs. ca de cineva care este ținut ostatic la Palatul Victoria. Dragă Viorica, dacă e adevărat că ești ținută ostatică împotriva voinței tale, atunci poți să nu spui nimic, clipiți de două ori și noi te eliberăm. Să știi de la mine că există viață și după ce nu mai ești prim ministru”, a spus Tăriceanu înaintea votului pe cenzură.

Nici cuvintele lui Ponta nu au fost mai prejos, la un moment dat Dăncilă făcându-şi cruce, semn că nu îi vine să creadă ce aude! „Doamna Dăncilă e supărată că toți consilierii dumneaei m-au sunat aseară să vorbim de moțiune. Dacă te superi că te refuză un bărbat nu e normal să o spuneți la microfon. Din 2012 eu și alți colegi ne-am luptat aici să schimbăm guvernul, doamna Dăncilă vorbește despre ceva ce nu știe, tautologic, ca să vă dau de lucru, să căutați pe Google. Teoretic, o moțiune dă jos un guvern, dar noi nu avem acum guvern, nu avem ministru de Interne, a fost o vreme ministru de Interne bodyguardul doamnei Dăncilă, nu avem la Educație, la Mediu. Cred că este o idee și o strategie politică greșită, mâine se împlinesc 45 de zile de la schimbarea compoziției politice. Doamna Dăncilă mi-a spus mie personal că pe 1 septembrie vine în Parlament, e adevărat că nu mi-a trecut prin cap să o întreb 1 septembrie, care an? Atunci când vorbești cu doamna Dăncilă cifrele sunt o problemă. N-am auzit niciodată de când fac politică ca un prim-ministru să sune 100 de parlamentari ca să fie miniștri. De la Pro România erau doar trei. Dacă nu trece moțiunea, doamna Dăncilă va trebui să facă o minune biblică, cu peștii și pâinile și o să avem un guvern de 100 de miniștri, iar apostolul Mihai o să jure că doamna Dăncilă e o rudă din Videle a Mântuitorului și poate să facă 100 de miniștri, nu e ceva imposibil. Am aflat că mâine se dau 7 miliarde, Eugen e generos. Singurul om serios este dl. Arsene, ăsta când zice că ia, ia! Așa a zis Parchetul, nu eu. Am aflat de la doamna Dăncilă că sunt un om foarte rău, vreau să confirm, chiar sunt un om rău. Am pus o pe listă în 2014 ca europarlamentar, dar cred că un alt om rău, dl. Dragnea, a pus-o chiar premier și i-a fost mai rău (…)”.

A urmat votul, iar apoi declaraţiile învingătorilor, pe de o parte, iar de cealaltă parte – Viorica Dăncilă, care a reuşit - după aflarea rezultatului de la vot - ce nu a mai făcut până acum: să transmită un mesaj ferm şi să pună la punct presa care o tot întrerupea atunci când încerca să răspundă întrebărilor. Desigur, înfrângerea va fi „transfera” alţi câţiva PSD-işti către Pro România sau alt partid „disponibil”, însă vom contabiliza astfel de situaţii în următoarele ore.

În ceea ce priveşte „tabăra” liberalilor, preşedintele Ludovic Orban a precizat că nominalizarea pentru postul de premier din partea PNL va fi el; totuşi, la declaraţiile de după moţiune, Orban nu părea extrem de încântat, situaţie remarcată şi de jurnaliştii care îl intervievau.

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat votul şi a transmis clar că el a rezolvat situaţia – PSD a pierdut guvernarea.

A.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/guvernul-dancila-a-picat-405333/

https://www.replicaonline.ro/pnl-primul-partid-cu-care-presedintele-iohannis-se-va-consulta-vineri-psd-ultimul-405395/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
adica sau "eliberat" pe ea? Facial sau bucal?
3
0
Viorica s a pus capra dupa arestarea lui Dragnea dar degeaba. Tot muie i au dat. Asta inseamna sa slujesti strainii.
3
0
Pe naspeta asta o muea dracnea ,fereasca Dumnezeu si ingerul copiilor
5
3
Un actor de stand-up comedy perfect pentru lumea politica romaneasca . Domnul Ponta va lua desigur Oscarul . E chestiune de timp , lucru care-l avantajeaja fiind inca tanar trupeste si batran politiceste !
8
0
Viorico, ai trezit haita de caini !
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218