REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dăncilă: Kovesi nu este propunerea noastră pentru procuror european

Dăncilă: Kovesi nu este propunerea noastră pentru procuror european

Replica API 20 februarie 2019 | 00:00 183

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi că Guvernul nu îi va da un mandat ambasadorului României la Uniunea Europeană cu privire la susţinerea candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

"După cum ştiţi, doamna Laura Codruţa Kovesi nu este propunerea noastră pentru procuror european. Atâta timp cât nu este propunerea noastră, a Guvernului României, nu vreau să vorbesc despre acest subiect. (...) Sunt foarte multe posturi în care poate ajung români şi care ajung acolo fără să aibă susţinerea Guvernului sau a cuiva din România. Nu ştiu. Eu nu cred că trebuie să vorbesc despre acest lucru atâta timp cât nu a fost nominalizarea Guvernului României", a spus Dăncilă după reuniunea conducerii PSD întrebată dacă România ar trebui să susţină candidatura Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

Dăncilă a afirmat că ştie care este procedura în cazul alegerii procurorului-şef al Parchetului European.

"Nu am acordat această susţinere. (...) Guvernul nu are nicio legătură cu această propunere", a subliniat Dăncilă, precizând că Guvernul nu va da un mandat ambasadorului României cu privire la această candidatură.

Premierul a susţinut că Preşedinţia Consiliului UE înseamnă că România trebuie să fie mediator imparţial.

"Ştiţi ce presupune Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene? Că trebuie să fim mediatori imparţiali. Noi nu putem să fim de-o parte sau de alta în Consiliu. Probabil când ajunge în Coreper (Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană - n.red.), cred că săptămâna aceasta, vom vedea cum vor vota statele membre", a arătat Dăncilă.

sursa: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nici tu nu esti propunerea noastra pentru prim ministru... esti a lui Drak-nea . Nici pe tine nu te sustinem. Degeaba aveti faima si avere. In istorie o sa fiti consemnati drept niste jeguri. O molima ce a cuprins tara la un moment dat.
3
0
HUUUUUUUUUUUUUUUUUUU, IDIOTI
1
0
U.E.nu da nici doi bani pe nominalizarea ta nici cand Romania detine presedentia rotativa a u.e.asta ca sa mai vedeti inca odata ce inseamna guvernul psd alde pentru europeni daca tot nu ai inteles intreba binomu penal Dragnea Tari iti explica ei
3
0
cand esti mort nu stii ca esti mort sufera doar cei din jurul tau. La fel si cand esti prost!
5
1
Cum poate sa emita pretentii aceasta euglena care scrie si citeste ca un copil de clasa a doua?
6
0
Normal ca nu. Stie sa citeasca, sa vorbeste limbii straine, sa se prezinte, are vacanta cat aveti voi scoala... normal ca nu e propunerea voastra, pardon, a lui nea Livake. Voua va trebuie prostii.
7
1
Au morovul toti ptr.ca toti sunt penali si prosti.
9
0
Toate tarile UE o sustin pe Kovesi. Mai putin guvernul Ro, tradator de tara. Si Iisus a patit acelasi lucru: dupa toate minunile, vindecarile si invierea mortilor pe care le-a facut, a fost rastignit de acei oameni. De aici si zicerea " Nimeni nu e profet in tara lui". Va fi un f bun procuror pt UE. Stie cum fura romanii, stie ce sa caute si ce sa cerceteze!
12
3
Si cum are dreptate, daca tocmai asta o deranjeaza. Nu au putut-o impiedica pe Kovesi, asta ii doare.
12
2
Viorica are dreptate. Orice cetatean poate concura ptru un post in structurile ue daca are expertiza necesara. E un job propus deci valabil oricui. Ca este propus sau sustinut de guvern sau nu este sustinut , nu reprezinta o conditie ptru candidat la postul respectiv. Legislatia ue este f clara.
9
1
Viorico,daca nu e a vostra declarati-o nula...
11
2
Da voi cine sunteti?
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102