REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dăncilă: Referendumul privind redefinirea familiei - pe 6 şi 7 octombrie; Guvernul adoptă actele normative necesare

Dăncilă: Referendumul privind redefinirea familiei - pe 6 şi 7 octombrie; Guvernul adoptă actele normative necesare

Replica API 19 septembrie 2018 | 00:13 421

Viorica Dăncilă

Guvernul adoptă marţi, într-o şedinţă extraordinară, actele normative necesare pentru desfăşurarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie, scrutin care se va desfăşura în zilele de 6 şi 7 octombrie, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

"Curtea Constituţională a avizat favorabil demersul de redefinire a familiei şi de revizuire a Constituţiei. În acest moment sunt întrunite toate condiţiile legale pentru organizarea referendumului pe această temă. Conform legii, Guvernul are obligaţia de a organiza acest scrutin pentru care au semnat peste trei milioane de cetăţeni. În şedinţa de astăzi, o şedinţă extraordinară, vom adopta actele necesare pentru buna desfăşurare a referendumului pentru revizuirea Constituţiei în forma adoptată de Parlament. Pentru ca cetăţenii să aibă posibilitatea să-şi exprime opţiunile cu privire la definirea familiei în Constituţia României referendumul va fi organizat timp de două zile, respectiv 6 şi 7 octombrie 2018", a declarat Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a subliniat că referendumul pentru redefinirea familiei "nu este unul împotriva minorităţilor sexuale, aşa cum încearcă să speculeze unii".

"Referendumul pentru redefinirea familiei este efectul unui demers cetăţenesc, iar partidele politice trebuie să respecte voinţa cetăţenilor. În locul apelurilor pentru boicotarea acestui referendum ar fi mai onest dacă partidele şi-ar asuma o poziţie clară faţă de tema propusă pentru acest referendum. Partidul pe care-l reprezint a decis să sprijine acest referendum, iar această poziţie deschisă, asumată cred că este cel mai adecvat răspuns la o temă importantă cum este cea a familiei", a precizat Dăncilă.

Prim-ministrul a cerut, de asemenea, instituţiilor implicate în organizarea referendumului să dea dovadă de maximă responsabilitate şi să demareze urgent acţiunile pentru organizarea acestui scrutin.

"Mă refer aici atât la pregătirile de ordin tehnic, organizatoric, cât şi la asigurarea sumelor necesare pentru această consultare publică naţională", a mai spus premierul Dăncilă.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da ati vazut cum suna intrebarea ??? ce sa inteleaga romanul de rand ???
0
0
Ca sa fie validat acest referendum, trebuiesc 5,5 milioane de voturi. Daca nu se strang va fi o palma grea pentru livake ! Prin acest zis referendum, livake vrea sa vada cum sta cu pleava, cu votantii. Acum ca din cei care voteaza nu au nicio treaba cu psd-ul, e alta treaba. Asadar, daca nu mergem la vot, MU1E P5D! Si pana la urma, nu trebuie sa ne aliem cu normele UE? LA ei de ce se poate? Sa se faca si referendum in care sa fie interzise relatiile bosorogiilor cu persoane mai tiner cu 20 de anii! Aud ?
1
1
Sunt membru psd , sunt mandru si dau muie celui ce semneaza cu numele meu , in public .....ii si platesc prestatia . Mortii vostrii de occidentali , am ajuns in oranduirea sclavagista , ati vandut tara uniunii europene . Eu , europeanu , voi lupta alaturi de sustinatorii mei sa dovedesc vanzatorii de tara .
0
2
De urata,nu-i frumoasa,da-i desteapta proasta dracu !
3
2
Dar cu referendumul pentru un Parlament cu 300 de membri,cum ramane ?
4
0
Bani aruncati pe apa sambeti! PSD vrea sa-si faca imagine printre votantii lui din mediul rural, fara scoala si fara educatie, asa cum isi doreste psd sa fie tot mai multi romani. Romanii au mai votat acum cativa ani ca doresc sa-i reprezinte doar 300 de parlamentari si CCR a avizat favorabil aceasta cerinta si, cati parlamentari avem acum? Aproape dublu! Inca o prosteala marca psd pe banii romanilor necajiti.
3
2
eu sunt pentru familia traditionala formata dintr-un barbat si 2-3 femei . parol
5
3
aici nu mai este cu plimbatu cu autocaru cu votu este vorba de bani si bani grei nu au bani de salarii si pensii si ei fac referendum pentru gey nu ea o urgenta era mai ugent pensiile si salarile marite mai consistentca vine iarna si s-au scumpit toate
6
3
Uita lumea ca astia sunt toti la fel?utia lumea ca nu conteaza ce culoare politica adopti oricum NU ESTI LASAT sa faci bine chiar daca asta vrei ai soarta lui Kennedy,si ala s a apucat sa vb de jegurile astea de fam astea Rotchild si restu' Heiniken Peugeot Porsche aia de la Bayern,Bill Gates,Estee Lauder etc si coincidenta domne la Dallas hop poc poc
4
3
cand Dragnea scotea mortii la vot in 2012 pentru USL era bine, acum nu ! Ce caractere de curva avem !
8
0
Prostuta noastra face tara de ris.
7
3
Asta era cu adevarat important acum!!! S-au terminat de construit autostrazile, scolile si spitalele s-a modernizat transportul in comun si cel pe calea ferata si nu mai e nimic de facut!
6
3
A inceput deja manipularea lgbdinosilor. Puteti vedea in comentariile de mai jos. Afara cu poponarii lui soros din Romania. Mergeti la vot si votati contra bolnavilor mintal.
7
4
Bai mortaciune umblatoare nu ma intereseaza ce cauza sustii dar daca ti se pare corect ca pt ce vrei tu trebuie sa voteze mortii atunci sa le faci laba in cesculitza.
8
6
Pai a mai fost unul cu reducerea numarului de parlamentari si nu s a pus in vigoare asa ca sunt necredibilie referendurmurile in Romania,O sa il futa Soros in curulet pe Dragnea ca de copii s a plictisit daca schimba constitutia sau ne mai da vreo pesta din eprubeta
9
5
Pavianul cu mantie contraataca
3
4
nu vor sa inteleaga ca majoritatea covarsitoare apopulatiei nu doreste "casatorii" lgbt. Si atunci inventeaza scuze si acuze. Ceea ce dovedeste ce important e referendumul.
7
7
nu mai bine il faceati voi pe o saptamana, nu va ajung doua zile, mortii s-au inmultit si este costisitor aducerea lor la vot. Nu va este clar ca la vot vor iesi cei plimbati cu autocarul si contra cost de catre voi?
11
5
In noaptea de 6 spre 7 octombrie vor iesi la vot alegatorii lui dragnea scosi de la loc cu verdeata.
10
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614