REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dăncilă: Voi cere detalii de la președintele CE. Mi se pare deosebit de grav

Dăncilă: Voi cere detalii de la președintele CE. Mi se pare deosebit de grav

Replica API 22 martie 2018 | 01:34 374

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de astăzi, că va trimite o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pentru a cere detalii despre documentul MCV din 2012 în care, potrivit unor informații apărute în presă, erau cerute detalii în legătură cu dosarele unor politicieni sau oameni de afaceri.

Dăncilă a spus că este vorba despre un document datat 10 octombrie 2012, „în care erau solicitate situația unor dosare aflate pe rol și, mai grav, faptul că în acea scrisoare aveam și nume despre care se cerea stadiul în care se află procesul și pașii care trebuiesc urmați, ceea ce mi se pare deosebit de grav”, scrie digi24.

„Am solicitat Ministerului Justiției o analiză a cererilor ăcute de Comisia Europeană către Ministerul Justiției, daca între 2012 și 2018 au mai existat astfel de solicitări . Am primit azi documentul de la Ministerul Justiției care confirma ceea ce a apărut în spațiul public, că astfel de practici au mai fost făcute”, a spus Dăncilă.

„Am hotărât ca în cursul zilei de azi să trimit o scrisoare președintelui CE, Jean Claude Junker, prin care să solicit detaliii și informații legate de aceste aspecte care mi se par total nepotrivite și total în neconcordondanță cu MCV”, a adăugat ea.

Recent, în spațiul public a apărut un presupus document ce ar ține de Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), prin care se solicitau informații, cu nume și prenume, despre stadiul unor procese de mare corupție din România.

Comisia Europeană a precizat, într-un răspuns pentru Digi24, că documentul MCV din 2012 „a făcut parte din schimburile tehnice obișnuite în cadrul MCV”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine ti-a dictat ?baba ma-ta ? luati la muie ....cu lamaie !
1
2
Stimata d-na Prim Ministru Ro,eu nu doresc sa va jignesc,dar din cele vazute la Tv si citite in presa de o Baba de la Teleorman ca nu va auzit vorbind la adunarea de partid si Ana Maria Gomes de la Parlamentul European care credea ca sunteti Muta timp de 9 ani,chiar sunt curios cum raspundeti fata in fata cu superiori la Bruxel ca in Ro jurnalisti iati facut Praf.Dvs chiar credeti ca Europeni nu sunt informati de viata romanilor.Credeti ca sunt pasnici la Belina,Porcarie sau la fondurile de vanatoare a le lui Dragnea si nu stiu sa raspunda cine ia pus acolo sa pazeasac a mai vazut unul la Hote
2
0
Du-te dracu de sluga proasta si plimba ursu!
3
1
Sa-i spuna cineva,ardeiului asta umplut ca,doi fosti ministrii ai justitiei au la murit in direct l haznaua 3 acest subiect.Totul a fost un fas clocit in strafundurile imputite ale haznalelor varaniste.
7
1
da-te lume la o parte secretara lu Escobar de teleorman vrea sa urecheze in stanga si-n dreapta.alooo cucoana usurel cu pianu pe scari.
5
1
Si daca in detalii cu nume si prenume se afla personaje din anturaj ce va face prima dama de pica?
3
0
Slugoaica de videle sau gushata de teleorman este o specie de porcina pe cale de disparitie datorita unei boli transmisibile prin sms si bluetooth
6
1
Grav este faptul ca in fruntea tari au ajuns niste penali si niste slugi.. Noroc cu DNA si UE ca mai zic cate ceva..
8
1
De pavian cu mantie pupindragnist
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108