REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dăncilă vorbește despre „fake news“ de Ziua libertăţii presei. Ce mesaj le transmite ziariștilor

Dăncilă vorbește despre „fake news“ de Ziua libertăţii presei. Ce mesaj le transmite ziariștilor

Replica API 3 mai 2019 | 00:00 196

Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă le transmite jurnaliştilor, de Ziua libertăţii presei, prețuirea sa pentru munca și dedicarea de care dau dovadă. Potrivit şefului Executivului, informaţia riguros verificată, "imparţialitatea" şi "responsabilitatea" în diseminarea ştirilor sunt mai mult ca oricând necesare în condiţiile în care societăţile actuale se confruntă cu fenomenul de fake-news.

Dăncilă, bulversată de acuzațiile lui Tudorel Toader: 'Nu știu ce să vă răspund, pentru că eu nu am avut un draft al acestor OUG'

„Transmit tuturor jurnaliștilor, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertății Presei, prețuirea mea pentru munca și dedicarea de care dau dovadă în transmiterea către cetățeni a informației corecte și obiective.

Jurnaliștii au un rol esențial în evoluția societății moderne, în apărarea valorilor și promovarea drepturilor omului, iar acest rol a devenit din ce în ce mai important odată cu diversificarea surselor de informare.

Informația riguros verificată, imparțialitatea și responsabilitatea în diseminarea știrilor sunt mai mult ca oricând necesare în condițiile în care societățile actuale se confruntă cu fenomenul de fake-news.

Le doresc jurnaliștilor și tuturor reprezentanților presei mult succes în activitatea lor și să găsească întotdeauna calea de a transmite cetățenilor informațiile corecte!”, este mesajul premierului.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca candva meseria de ziarist cerea o multime de calitati,astazi jurnalistii scriu la comanda,nu filtreaza nimic,n-au pic de morala ,...poate din cauza ca agentiile de presa sunt patronate de oameni cu bani,.. pe vremuri ziarele se vindeau pt informarea corecta si educarea cititorilor astazi ...stiri de manipulare,creatori de opinii...false...e trist asistam la moartea acestei meserii nobile, moarte creata chiar de cei sunt in slujba presei...nu au motive sa acuze pe nimeni ...
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367