REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dancu se întoarce la Rutieră. Cine preia comanda IPJ Constanţa - iată variantele

Dancu se întoarce la Rutieră. Cine preia comanda IPJ Constanţa - iată variantele

Replica API 7 aprilie 2014 | 00:00 409

Ce spun poliţiştii despre ziua de luni:

Ce spun poliţiştii despre ziua de luni:

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa nu are noroc la comandanţi, media acestora de "rezistenţă" la cârma instituţiei şi la presiunile venite din interiorul sau exteriorul sistemului fiind de 4-5 luni. Din acest motiv, IPJ Constanţa este gestionat "în sistem de avarie", cu şefi împuterniciţi pe perioade determinate. În speranţa că va fi organizat un concurs care să legitimeze un poliţist la comanda inspectoratului, reamintim că duminică a expirat mandatul de împuternicire atât în ceea ce-l priveşte pe Constantin Dancu, aflat acum la cârma IPJ, cât şi cel al lui Ciprian Sobaru, de la Serviciul Rutier. Ambii au beneficiat de două astfel de împuterniciri succesive, mai exact, după un mandat de 6 luni, la data de 8 octombrie 2013, împuternicirea lui Constantin Dancu a fost prelungită, situaţia fiind similară şi în cazul lui Ciprian Sobaru. De azi însă, potrivit surselor noastre, Dancu se întoarce la Serviciul Rutier, urmând ca Inspectoratul General al Poliţiei Române să numească un alt şef interimar la IPJ.

Contactat de "Replica" de Constanţa, Constantin Dancu a precizat că îi expiră împuternicirea la comanda IPJ şi că se va întoarce la vechiul său post, acela de şef al Serviciului Rutier. Tot Dancu a mai spus că nu crede că este posibilă o nouă prelungire a interimatului său la conducerea IPJ: "Mi-ar fi spus cineva ceva...". "Mă voi întoarce la Rutieră, iar în această situaţie Ciprian Sobaru revine la vechiul său post, de şef la municipiul în cadrul Serviciului Rutier", a spus Dancu. Dacă în viitorul apropiat se va organiza un concurs pentru postul de şef al IPJ Constanţa - iarăşi este o necunoscută. Dacă Dancu se va înscrie la un eventual concurs, din nou... mister: "Nu ştiu să spun acum, vom vedea la momentul potrivit". În ceea ce priveşte noul şef împuternicit la comanda IPJ Constanţa, sursele noastre îl indică drept "câştigător" pe adjunctul Adrian Rapotan. El se află deja la a 7-a sau chiar a 8-a experienţă de acest gen. "De fiecare dată când se schimbă conducerea inspectoratului, Adrian Rapotan este şeful interimar "de serviciu". Au existat discuţii ca el să rămână şef plin al IPJ, dar nu doreşte. Nu mai are chiar foarte mult până la pensie şi a spus că preferă funcţia lui de adjunct", au precizat surse din cadrul IPJ Constanţa. De precizat că Adrian Rapotan nu a dorit să comenteze situaţia, susţinând că nu există nici o informaţie de la IGPR cu privire la situaţia incertă de la Constanţa. Pe de altă parte - surprize-surprize! - nu este exclus ca IGPR să opteze şi pentru varianta aducerii unui şef din alt judeţ, lucru care s-a mai întâmplat în trecut. Sau, mai spun unele surse, poate fi luată în calcul şi varianta ca Dorin Colidiuc, fost adjunct al IPJ Constanţa, detaşat în alt judeţ, să fie readus acasă, pe o funcţie pe care şi-o doreşte de ani de zile: cea de comandant al inspectoratului.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218