REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Danemarca a reţinut o navă rusească de cercetare în Skagen

Danemarca a reţinut o navă rusească de cercetare în Skagen

Replica API 6 noiembrie 2021 | 22:30 1300

Autorităţile daneze au reţinut o navă rusească de cercetare joi în Skagen, oraş-port în nordul Peninsulei Iutlanda, au confirmat reprezentanţi ai ambelor ţări, citaţi de DPA, scrie stiripesurse.ro

Ambasada Rusiei la Copenhaga a declarat într-o postare pe Facebook că a primit o hotărâre judecătorească şi a transmis-o Ministerului de Externe de la Moscova.

"Ambasada a primit şi transferat la Ministerul Afacerilor Externe rus copii ale hotărârilor judecătoreşti în baza cărora a fost făcută arestarea. Angajaţii Ambasadei Rusiei sunt în contact cu Ministerul de Externe danez în legătură cu această chestiune", se spune în postare.

"Ministerul de Externe este la curent cu această problemă şi poate confirma că suntem în contact cu ambasada Rusiei", au declarat autorităţile daneze, ca răspuns la o întrebare a agenţiei de presă DPA.

Nu au fost disponibile detalii de la nicio parte cu privire la conţinutul documentelor tribunalului.

"Nava arborează pavilion rusesc, este deţinută de Federaţia Rusă şi folosită de Institutul de Oceanologie Şirşov în scopuri ştiinţifice", a declarat Ambasada Rusiei.

Nava a luat adesea turişti la bord pentru a câştiga venituri suplimentare şi plăti cercetarea marină. Cu toate acestea, ea nu mai este utilizată comercial, determinând un partener canadian să ceară daune de milioane, potrivit presei ruse.

Ambasada rusă nu a confirmat acest lucru. Cu toate acestea, se ştie că astfel de servicii au fost oferite şi călătoriile erau planificate cu mult timp înainte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Danezii s-au prins. Rusii fac cercetari cu aparatura si agregate cum sunt tunurile, mitralierele, rachetele.... etc.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367