REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Daniel Dăianu (BNR) avertizează Guvernul: O țară fără stabilitate economică are tensiuni sociale

Daniel Dăianu (BNR) avertizează Guvernul: O țară fără stabilitate economică are tensiuni sociale

Replica API 8 februarie 2019 | 00:00 140

Economistul Daniel Dăianu, membru în conducerea BNR, a declarat, vineri, la Antena 3, că indiferent dacă unora le plac sau nu le plac băncile, stabilitatea financiară trebuie iubită pentru că o țară căreia îi lipsește stabilitatea economică are tensiuni sociale care conduc la probleme politice. Afirmațiile acestuia vin după mai multe schimburi de replici între BNR și Guvern pe tema controversatei OUG 114 care a introdus „taxa de lăcomie” pentru bănci, conform stiripesurse.ro.

„Ceea ce trebuie să subliniez și noi o subliniem cam în toate documentele elaborate în BNR este că avem nevoie de creștere economică sustenabilă, protejarea echilibrelor macro, anume dimensiunea deficitelor.

România face parte din categoria țărilor care au avut sistematic deficite. Le poți avea, dar trebuie să fie ușor finanțabile și banii împrumutați să fie folosiți chibzuit, în investiții. Aceasta este rețea de succes peste tot în lume, indiferent de culoarea celor care au guvernare”, a spus Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administrație al BNR.

„Ne plac sau nu ne plac entitățile financiare, trebuie să iubim stabilitatea financiară, o țară fără stabilitate economică are tensiuni sociale și dacă tensiunile sociale se adâncesc ai probleme mari de ordin politic. Nu spun teze teoretice, sunt ușor de verificat în Europa”, a adăugat acesta.

El a adăugat că BNR nu ignoră „zgomotul politic”.

„Noi nu suntem naivi, mă refer la C.A al BNR și colegii experți, pentru că nu trăim la etajul 15. Oricât de străluciți ar fi cei din Consiliul de Administrație, te bizui pe pregătirea și buna-credință a experților. Noi nu ignorăm zgomotul politic, peste tot în lumea așa ceva poate interfera cu dialogul interinstituțional, important este să nu se iasă dintr-o albie astfel încât să fie prejudiciată calitatea actului de decizie (...) Nimeni nu este infailibil, dar important este să cunoști istorie, lecțiile din experiența proprie și a altora, un om inteligent și responsabil este și cel care învață, și cel care recunoaște rapid că a greșit”, a afirmat membrul CA al BNR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se apropie o criza economica de proportii iar guvernul continua sa sensibilizeze economia. Criza financiara inceputa in 2008 a fost tratata de guverne de o maniera populista. Ea revine pentru a restabili echilibrul firesc in economie. Ce te faci cand vei descoperi ca banii sunt doar hartii? Ce te faci cand descoperi ca guvernul plateste pensii fara a avea cu ce?
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102