REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Daniel Funeriu, analiză neplăcută pentru USR: 'Denunț ca fiind o scamatorie politică orice partid care nu are o doctrină clară'

Daniel Funeriu, analiză neplăcută pentru USR: 'Denunț ca fiind o scamatorie politică orice partid care nu are o doctrină clară'

Replica API 16 iunie 2019 | 00:00 300

Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Boc, afirmă că partidele fără o doctrină clar asumată sunt o aberaţie. Fără să numească vreun partid, Funeriu se referă în mod evident la USR, partid care se vrea un amalgam de opinii şi doctrine, scrie stiripesurse.ro

"Denunț ca fiind o scamatorie politică orice partid care nu are o doctrină clară: fie clasică (creștin-democrată, liberală, socialistă), fie una originală dar explicită.

Scamatoria constă în fentarea oamenilor de bună-credință, cărora li se spune, de fiecare dată când altcineva vine cu o poziție clară: ”păi și la noi, curentul XXX din partid spune același lucru, dar noi avem oameni noi, experți în domeniul lor de activitate, care de fapt nu sunt politicieni”.

Cât timp votul nu este fracționar, să poți să dai 0.2 voturi unui partid pentru că îți place ce vor cu educația și 0.8 altuia pentru că dă pensii mai mari e o aberație să ai partide fracționare: puțin creștin-democrate, puțin socialiste și puțin liberale. Nu poți să iei o decizie liberală în economie, una conservatoare în educație și una de stânga în finanțe pentru că inevitabil se produc dezarticulări.

De fapt așa era în comunism: în Partidul Comunist Român erau ț curente care, în urma ”proceselor decizionale tovărășești” (așa li se spunea ”dezbaterilor din poiană” pe atunci) duceau la decizii pentru țară, PCR fiind ”forta politica conducatoare a intregii societati”.

PS: m-am gândit foarte mult înainte să scriu această postare. Ea este perfect corectă în paradigma democrațiilor așa cum le cunoaștem. În acest moment cred că o schimbare de paradigmă democratică ar fi catastrofală pentru că lumea occidentală este agitată. Nu exclud a priori ca o nouă paradigmă să apară și să ducă într-un nou punct de echilibru, greu de prevăzut azi, unde partide ”șaorma cu de toate” să își aibă locul. Aș paria însă că nu va fi așa, în definitiv o corabie care nu știe înspre ce port se îndreaptă nu găsește niciodată vânt favorabil", scrie Daniel Funeriu pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum nu are doctrina ? Are : muie PSD. Asta e doctrina. Aaa mai si moarte pensionarilor.
1
0
usr-istii sunt elevii educati pe vremea ta care au invatat sa-si faca doar imagine si sa creada ca daca scriu muie psd sunt cineva!
2
0
Ce doctrina,ideologie,stanga,dreapta?Majoritatea celor implicati in politica sunt pt.interese personale,pusi pe capatuiala!Nea Funeriule,partidul din care ai facut parte,PDL,pe unde mai e?Tot o scamatorie a fost si ala!Cati ani a existat PDL?Au fugit care-ncotro,pe la PNL,PMP si pe unde au mai apucat si ei un oscior!Pai uita-te in ograda ta,inainte sa vorbesti de altii!Fostul tau sef,Basescu,prin cate partide a fost?
4
0
muie usr! muie usr! muie usr!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369