REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Daniel Horodniceanu a fost delegat procuror-şef la DIICOT pentru încă şase luni

Daniel Horodniceanu a fost delegat procuror-şef la DIICOT pentru încă şase luni

Replica API 19 mai 2018 | 23:59 355

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a dispus delegarea lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror şef DIICOT pentru încă şase luni, în condiţiile în care mandatul acestuia expiră pe 19 mai, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Ministerului Public.

Daniel Horodniceanu a fost delegat în funcţia de procuror şef DIICOT pentru încă şase luni, până pe data de 19 noiembrie 2018, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Ministerului Public.

Actualul mandat al lui Daniel Horodniceanu la conducerea structurii expiră pe 19 mai.

Delegarea a fost făcută în condiţiile în care procurorul Felix Bănilă, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, urmează a fi intervievat la CSM pe 5 iunie. Pe 6 iunie Consiliul va trimite avizul către Ministerul Justiţiei.

În proiectul de management, procurorul Felix Bănilă a subliniat că procurorul-şef al DIICOT trebuie să fie şi un bun psiholog, iar unul dintre obiectivele pe termen lung pe care le are în vedere vizează alinierea la normele raportului MCV.

Documentul conţine 37 de pagini, în care a introdus consideraţii generale privind managementul judiciar, scopul şi competenţa DIICOT, obiective strategice, operaţionale.

„Pentru a fi eficient în îndeplinirea atribuţiilor sale, procurorul şef al DIICOT este necesar să fie şi un bun psiholog, a se cunoaşte în primul rând pe sine, a-şi cunoaşte limitele, calităţile şi defectele, a fi stăpân pe sine, a fi un fin diplomat şi bun comunicator pentru a putea organiza/reorganiza şi distribui personalul în scopul îndeplinirii obiectivelor, eficienţă şi performanţă. (...) În ceea ce priveşte DIICOT, obiectivele pe termen mediu şi cele pe termen lung ale acestei instituţii trebuie să se armonizeze cu ceea ce Mecanismul de Cooperare şi Verificare defineşte a fi un act de justiţie performant şi cu respectarea unor înalte standarde de etică şi profesionalism”, se arată în proiectul său de management, publicat pe site-ul CSM.

De asemenea, Felix Bănilă îşi propune să creeze, în cadrul DIICOT, propria structură de poliţie judiciară.

„Propuneri de modificare a cadrului legislativ şi instituţional de înfiinţare în cadrul DIICOT a propriei structuri de poliţie judiciară, obiectiv care presupune realizarea următoarelor tipuri de activităţi: identificarea resurselor necesare pentru crearea propriei structuri de poliţie judiciară; analizarea indicatorilor care să ofere gradul de structurare pe competenţe profesionale a ofişerilor de poliţie judiciară ce vor compune acest compartiment în strânsă legătură cu competenţa materială a DIICOT şi numărul de cauze specific pe fiecare secţie, serviciu şi birou specializat în parte; elaborarea de metodologii de lucru după care viitorii ofiţeri de poliţie judiciară ce vor funcţiona în cadrul DIICOT îşi vor desfăşura activitatea”, prevede documentul.

Citește mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
porcul asta a inceput sa umple ecranele sictir.
0
1
Sa io suji lui lazar,kovesi si adolf
4
2
Foarte bine! Nu-i rau deloc!
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102