rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Daniel Learciu, scrisoare deschisă după ce a fost exclus din ALDE

Daniel Learciu a transmis o scrisoare deschisă, prin intermediul căreia lansează un semnal de alarmă asupra situației în care se află. Iată textul, integral:

„Luni, 10 septembrie 2018 rememorăm cu tristețe o lună de zile de la evenimentele violente din Piața Victoriei și țin să menționez cu toată fermitatea că sunt de partea libertății de opinie, de partea celor care consideră că libera exprimare într-un stat suveran este o prioritate obligatorie condamnând în acest fel reprimarea brutală a manifestației pașnice din 10 august 2018. Consider că în acest caz trebuie să fie demascați adevărații vinovați și aduși în fața justiției pentru a nu se mai repeta niciodată astfel de evenimente represive și total nedemocratice!

Prin această scrisoare deschisă, redată sub forma unui manifest public de revoltă personală, vreau să lansez un semnal de alarmă asupra situației reprobabile existente în acest moment în cadrul organizației ALDE Constanța și asupra faptului că, valorile statutare, legale, morale și principiile liberale au fost în mod brutal călcate în picioare de către oameni cu interese obscure, care au deturnat și conduc acum această organizație politică, doar în interes personal și pentru beneficii imediate!

Săptămâna trecută am fost informat cu privire la așa-zisa "excludere" a mea din ALDE Constanța, excludere realizată cu încălcarea gravă a statutului și a tuturor reperelor legale existente în acest sens.

Această acțiune este dovada clară a atitudinii dictatoriale exprimată de nenumărate ori de deputatul Andrei Gerea care a avut în plan dobândirea totală a puterii în ALDE Constanța și punerea organizației de partid în slujba intereselor personale ale domniei sale și a grupului din care acesta face parte.

Mai mult decât atât, vă aduc la cunoștință faptul că, odată cu câștigarea unui scor foarte bun la alegerile locale parțiale din noiembrie 2017, domnul deputat Andrei Gerea, împreună cu mâna lui dreaptă, secretarul coordonator Claudiu Ceti, sesizând trendul ascendent al acestui partid pe plan local, au început negocierile personale pentru a-și pune oamenii în funcții cheie la conducerea unor instituții cu un buget generos, instituții subjugate influenței politice ale deputatului Andrei Gerea!

În momentul în care conducerea ALDE Constanța reprezentată de Andrei Gerea și Claudiu Ceti, au întâmpinat o fermă și vehementă opoziție din partea mea, au procedat în mod accelerat la schimbarea mea din funcție și aducerea imediată a omului de încredere al lui Andrei Gerea, nimeni altul decât Directorul Comercial al Oil Terminal - Gabriel Daraban.

După acapararea Organizației Municipale a ALDE Constanța, și văzând în atitudinea și deciziile mele politice, un adversar redutabil, pentru că tot ce am făcut a fost cu respectarea legii, respectarea colegilor și respectarea statutului acestui partid, Andrei Gerea împreună cu Ceti Claudiu, au procedat în grabă la elaborarea unui plan de excludere a mea din ALDE Constanța pentru a-și acoperi faptele reprobabile pe care le-au comis, eu fiind singurul obstacol în calea lor!

Ducând raționamentul și argumentația într-un spectru cât se poate de just, acțiunea de îndepărtare a mea din organizația ALDE Constanța, a avut la bază următoarele aspecte semnalate de mine în cadrul multor ședințe de partid:

· după cum s-a stabilit inițial Alegerile Interne Statutare, trebuiau finalizate până cel târziu luna iunie 2018 - domnul Andrei Gerea a întârziat cu bună știință producerea acestui eveniment și nu s-a implicat absolut deloc în organizarea și demararea acestora, arătând mereu o atitudine ostilă, și de nepăsare crasă. Vina pentru faptul că aceste alegeri la care mambrii ALDE au pus suflet și multă muncă nu s-au înfăptuit nici până la acest moment, este vina exclusivă a domnului Andrei Gerea care s-a opus în mod repetat, încercând în acest fel să împiedice alegerea unor lideri puternici în structura de conducere a partidului, lideri care i-ar fi putut știrbi autoritatea și controlul.

· relația de vasalitate pe care a afișat-o de la bun început în negocierile cu partenerii de guvernare a dus în ultimii 2 ani la prăbușirea organizației ALDE Constanța din punct de vedere al capitalului uman, lucru ce demonstrează clar o înțelegere subterană realizată de conducerea ALDE Constanța - reprezentată de Andrei Gerea și partenerii politici locali, înțelegere care a umilit practic membrii ALDE, aceștia fiind mereu tratați ca niște "slugi docile" și nicidecum ca parteneri liberali de coaliție!

· implicarea directă și toxică a domnului Andrei Gerea în deciziile Consiliului Județean Constanța, deși acesta nu are practic nicio legătură cu Județul Constanța, nefiind locuitor al urbei și necunoscând în detaliu problemele orașului sau ale județului, a dus la tensionarea relațiilor de colaborare în cadrul CJC Constanța și modificarea balanței forțelor de decizie, în timp ce proiectele și acțiunile ALDE Constanța au fost practic ignorate!

· aducerea unui nou președinte de partid, tocmai de la Argeș, ingnorând capitalul uman al membrilor din Constanța prin impunerea într-un mod total discreționar a unui om din afara partidului, personaj care nu a muncit alături de membrii vechi și nu și-a adus aportul cu nimic la creșterea organizației, arată în mod categoric interesele personale ale grupului constituit de Andrei Gerea pentru preluarea totală a organizalției ALDE de la malul mării.

Declinul organizației ALDE Constanța a început odată cu numirea lui Andrei Gerea, personaj care a urmărit doar să-și promoveze interesele meschine, atât cele personale cât și cele de grup, și a trădat valorile liberale încălcând în mod flagrant statutul partidului pentru a putea astfel pune mâna pe toate resursele politice locale!

Fiind conștienți de susținerea și simpatia pe care am dobândit-o din partea majorității membrilor organizațiilor de partid, organizații pe care le-am înființat în tot județul și municipiul Constanța, eliminarea mea ALDE a devenit o prioritate imediată a domnului Gerea, pentru a putea deține astfel controlul absolut.

Aportul negativ adus de Andrei Gerea în cadrul organizației ADLE Constanța s-a abătut asupra tuturor membrilor de bună-credință, producând nemulțumire, dezbinare și revoltă, ostilizându-i și îndepărtându-i unii de alții.

Vreau să subliniez în mod categoric că mă delimitez ferm și vehement de tot ceea ce reprezintă această grupare de indivizi cu interese obsecure care s-au infiltrat în viața politică locală, subjugând în interes propriu organizația ALDE Constanța.

Singurul lucru pe care l-am făcut mereu a fost să respect legile acestei țări și să mă asigur de păstrarea principiilor legale, să apăr valorile liberale, valori ale toleranței, ale liberei exprimări și ale libertății individuale, valorile umane și cele ale bunului-simț!

Vă anunț pe această cale că nu voi rămâne indiferent la acest joc murdar purtat de Andrei Gerea, Ceti Claudiu și acoliții lor și mă voi lupta cu dârzenie pentru lege, dreptate și adevăr!"

marţi, 11 septembrie 20181446
Comentarii

14Babu(11 sep 10:53)
Mai du-te dracu'...zdreanta...
33traian(11 sep 10:08)
blearciu -un jeg de om
52Grijuliu(10 sep 19:14)
Ia-l si pe Ionescu cu tine nu-l lasa singur.
66Dinu(10 sep 19:00)
Cine e asta si ce a facut pentru Constanta?
18alde(10 sep 17:50)
cati membri are alde in judetul constanta ? cotizanti cu carnet , nu spuiitori .......asa de curiozitate .....
09Alde cetateanu(10 sep 17:33)
Oricum e un partid inactiv care sta in umbra psdeului . Nu face nimik nimeni din guvern nimeni din judete, doar gireaza erorile grave ale PSD care distrug tara . Pot sa plece toti. Nu se simte. Macar nu ne plictisim sa vedem rezultate zero la guvernare.
55Ceti(10 sep 16:30)
Maimutele din padure cand se bat intre ele pentru mancare si sex scot la inaintare puii pentru a arata celorlalti maimutoi ca sunt familisti. Learciu este un parazit social bun de nimic.
512vasile(10 sep 15:26)
Bai Daniele vezi cum se intoparce roata? Tu cum l-ai executat pe Banias si pe celalalt?
67Un adevarat lider!!!(10 sep 15:19)
Bravo, Daniel!!! PS: Pe lingaii astia prosti de sub mine, ii supara adevarul! Niste carnati! Nu-i baga in seama!
78stiti voi(10 sep 14:57)
s..tir ! si tu si fina-tu...niste spagari si afemeiati...
79Un prostalau(10 sep 14:54)
Uitati-va la fata lui de piersica stricata
mai mult...Politică
20 noi 00:13PoliticăEl e ministrul pentru care Liviu Dragnea NU a votat

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat luni, după ședința CEx PSD, că s-a abținut la vot în cazul numirii...828

20 noi 00:12PoliticăCampania ALDE „Implică-te, donează sânge, salvează o viaţă!“ continuă!729
20 noi 00:07PoliticăDupă demisia de la Apărare, Fifor primeşte funcţie de preşedinte la PSD1007
20 noi 23:43PoliticăPrefectura Constanţa a făcut publice rezultatele verificării de la Primăria Cogealac

În perioada 13-16 noiembrie a.c., Instituția Prefectului Județului Constanța a realizat o verificare a activității...1115

20 noi 23:42PoliticăFirea scapă cu sancţiunea cea mai uşoră în CEx647
20 noi 23:35PoliticăVestigiile cetății Tomis riscă să fie îngropate sub un bloc cu 6 etaje!1120
20 noi 23:34PoliticăCSM a dat aviz negativ pentru revocarea procurorului general Augustin Lazăr

Secția pentru procurori a CSM a dat aviz negativ propunerii ministrului justiției, Tudorel Toader, de revocare din...374

20 noi 00:02PoliticăREMANIERE GUVERNAMENTALĂ. LIA OLGUŢA VASILESCU, PROPUSĂ SĂ PREIA TRANSPORTURILE!1003
20 noi 00:11PoliticăFirma Primăriei Constanța, sancționată de Poliția Locală!2034
20 noi 00:06PoliticăDemisii înainte de ședința CEx. Gabriela Firea și-a dat demisia de la șefia PSD București! Fifor pleacă din Guvern!

Înainte de ședința CEx, Fabriela Firea a anunțat că și-a dat demisia de la PSD București. ”Domnia Sa (n.red....2184

19 noi 02:14PoliticăBăsescu râde de războaiele din PSD: 'Menajerie de animăluţe ale unui circ, populată numai cu porci şi hipopotami, care are un singur dresor, pe Dragnea'530
19 noi 02:12PoliticăConsilierii judeţeni, convocaţi în şedinţă. Ce se votează575
Vremea
2° - 3.6° marţi, 20 noiembrie 2018
ploaie ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 4.99 m/s din NE
Presiune: 1032.89 milibari

Loto
6/493510334248
5/4081318263628
joker161828404320
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 noi 00:00SportOlanda, remiză nesperată cu Germania, în Liga Naţiunilor

Naţionala Olandei a obţinut o remiză nesperată în faţa Germaniei, 2-2, la Gelsenkirchen, luni seara, în Liga...318

20 noi 23:26SportAndrei Arădoaie, medalie de argint la Campionatele Uniunii Europene

Pugilistul român Andrei Arădoaie a obţinut medalia de argint la Campionatele de box ale Uniunii Europene de la...407

20 noi 23:25SportHandbal masculin: Dinamo, învinsă în ultima secundă în Norvegia, în Liga Campionilor

Dinamo Bucureşti a fost învinsă dramatic în deplasare de formaţia norvegiană Elverum Handball, cu scorul de 29-28...375

19 noi 00:00SportSimona Halep, distracție pe cinste într-un club din București. S-a dezlănțuit pe ritmuri macedonești la concertul Andrei

...1799

Local
20 noi 23:42LocalUtilităţi Publice, anunţ important în atenţia locuitorilor din Cernavodă

SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL aduce la cunoştinţa abonaţilor că CNE Cernavodă va întrerupe furnizarea...928

20 noi 23:34LocalFostul președinte al Sanitas Constanța a încetat din viață!

Ani Borși, fostul președintele al Sindicatului Sanitas Constanța, s-a stins din viață. ”Un gând pios și o...1773

20 noi 14:15LocalElevii constănțeni au învățat despre răspunderea penală

Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, la data de 19 noiembrie a.c., au...317

20 noi 23:33LocalPoligonul ZIP ESCORT pregătește cea de-a VI-a ediție de tir cu arme de foc

Duminică, 2 decembrie, începând cu ora 10:00, se va desfășura în poligonul Zip Escort cea de-a VI-a ediție a...355

20 noi 23:31LocalSpectacol la Centrul Cultural „Jean Constantin”, organizat de Școala Gimnazială „Dan Barbilian” Constanța

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 28 ,,Dan Barbilian’’ Constanța doresc să trăiască bucuria de a fi...286

20 noi 23:30LocalSute de amenzi pentru șoferii care n-au plătit parcarea prin SMS

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 1576 (468 sancțiuni au fost...801

20 noi 23:29LocalUn șofer BEAT a provocat un accident rutier la Cumpăna

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 15.00, au depistat...998

20 noi 23:29LocalRAZII! Cum vine weekendul, cum ies pe străzi șoferii fără permis și beți

Polițiștii rutieri au acționat pe străzile din Constanța, atât sâmbătă cât și duminică. Au tras pe dreapta...535

20 noi 23:29LocalFurturi din magazine, la Constanța

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție, la data de 17 noiembrie a.c., au depistat o femeie, în vârstă de 40 de...441

20 noi 23:21LocalDESCOPERIRE MACABRĂ la Năvodari: trupul unei persoane, în canalizare

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, luni, 19 noiembrie, pe Aleea Parcului din...3266

Monden
19 noi 00:00MondenFlorin Busuioc, externat din spital, după ce în urmă cu o săptămână a suferit un infarct pe scenă

Vești bune despre Florin Busuioc. Medicii au decis că acesta este în afara oricărui pericol, astfel că va fi...607

19 noi 00:00MondenCampioni la răzgândiri. Trupa Proconsul a renunțat iar la un recital anunțat pentru unul plătit

Bodo și colegii lui de la Proconsul și-au luat stand la un târg de nunți din Capitală, au bătut palma și pentru...329

19 noi 00:00MondenMaria Buză are datorii mari. Actrița a spus adevărul despre situația ei financiară

Actrița Maria Buză are o carieră de succes și o căsnicie așa cum și-a dorit. În urmă cu ceva timp și-a deschis...757

19 noi 10:40MondenJessie J a mărturisit că este infertilă și nu va putea avea copii

Cântăreaţa Jessie J le-a mărturisit fanilor, în timpul unui concert susținut la Londra, că nu poate avea copii,...333

19 noi 10:40MondenJustin Bieber și Hailey Baldwin confirmă că s-au căsătorit

Hailey Baldwin pare să confirme că ea și Justin Bieber sunt căsătoriți după ce și-a schimbat numele de pe...526

19 noi 10:40MondenTom Hardy a fost decorat de prințul Charles. Ce distincție a primit actorul

Starul de Hollywood a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic pentru contribuția sa în timpul unei ceremonii...338

19 noi 10:41MondenChitaristul american de country și prezentator tv, Roy Clark, a murit

Roy Clark a murit la vârsta de 85 de ani, în locuința lui din Tulsa, Oklahoma din cauza pneumoniei. Artistul a...264

19 noi 00:00MondenVeşti bune despre starea de sănătate a lui Florin Busuioc: Nu mai este dependent de aparate şi umblă câţiva paşi în salon

Actorul Florin Busuioc va mai râmâne internat câteva zile la Institutul pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C....338

19 noi 00:00Monden90 de ani de la prima animaţie Disney cu sonor

La 18 noiembrie 1928, a avut loc premiera primului film de desene animate cu sonor sincronizat produs de Studiourile...239

19 noi 00:00MondenDaniel Iordăchioaie s-a ales cu dosar penal: A fost prins la volan fără permis

Cântăreţul Daniel Iordăchioaie a fost prins la volan fara permis la Târgovişte. Artistul a fost dus la audieri de...405

Mapamond
20 noi 23:25MapamondVa urma un nou referendum pentru Brexit? Liderul opoziției din Marea Britanie, ieșire surprinzătoare după ce s-a ajuns la un acord cu Bruxellesul

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, a declarat că un al...627

20 noi 23:24MapamondMaroc: 22 de imigranţi sunt daţi dispăruţi în urma unui naufragiu

Un număr de 22 de migranţi sunt daţi dispăruţi după ce ambarcaţiunea în care se aflau a naufragiat în largul...299

20 noi 23:23MapamondProteste de amploare în Bulgaria: Mii de persoane au blocat frontierele, revoltaţi de creştere preţurilor la carburanţi

Mii de bulgari au blocat duminică drumurile principale şi punctele de trecere a frontierei între Bulgaria şi Turcia,...525

20 noi 23:23MapamondATENTAT în Irak: Cinci morţi şi 16 răniţi, după explozia unei mașini capcană la un restaurant

Cinci civili, între care trei femei, au fost ucişi duminică în explozia unei maşini capcană la Tikrit, în nordul...260

19 noi 00:00MapamondFranţa: O manifestantă a fost lovită mortal de o maşină în timpul protestului "Vestelor galbene"

O manifestantă a murit sâmbătă dimineaţă în Savoia la un baraj organizat de "Vestele galbene" după ce a fost...275

19 noi 00:00MapamondVicepremierul bulgar Valeri Simeonov a demisionat

Vicepremierul bulgar Valeri Simeonov a demisionat vineri, după câteva săptămâni de proteste de stradă împotriva...284

19 noi 00:00MapamondXi Jinping intenţionează să întreprindă o vizită în Coreea de Nord în 2019, la invitaţia lui Kim, indică Seulul

Preşedintele chinez Xi Jinping intenţionează să întreprindă o vizită în Coreea de Nord anul viitor, în urma...246

19 noi 00:00MapamondTrump: SUA vor stabili în zilele următoare cine l-a ucis pe Khashoggi

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat sâmbătă că Statele Unite vor stabili în următoarele zile cine l-a...286

19 noi 00:00MapamondBilanţul victimelor incendiului din nordul Californiei a ajuns la 76 de morţi

Numărul victimelor incendiului Camp Fire din nordul Californiei a ajuns la 76 de morţi, conform informaţiilor oferite...274

19 noi 00:00MapamondFranţa: 244.000 de manifestanţi în toată ţara, proteste şi gaze lacrimogene în apropierea Palatului Elysée

Situaţia era tensionată sâmbătă după-amiază în cartierul Palatului Elysée din Paris, unde forţele de ordine au...304

Sănătate
19 noi 01:48SănătateConcurs la Spitalul Medgidia! Iată ce post este disponibil

Spitalul Municipal Medgida organizează, în luna decembrie, concurs pentru ocuparea postului de asistent medical cu...2077

15 noi 17:21SănătateFundaţia Baylor Marea Neagră nu a primit autorizarea privind transportul medicamentelor în regim de scutire de la plata TVA

Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța are misiunea prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase,...703

15 noi 00:06SănătateConstănțenii își pot testa GRATUIT glicemia, în mai multe puncte din oraș

Diabetul reprezintă, din nefericire, una dintre cele mai răspândite boli la nivel mondial. Numai la noi în țară...575

13 noi 21:24SănătateAparatură modernă pentru Neonatologia Spitalului Medgidia

Organizația Salvați Copiii cu sprijnul DP World Constanța dotează secția de neonatologie din cadrul Spitalului...746

13 noi 21:27SănătateA FOST REDESCHISĂ SECȚIA DE BALNEOFIZIOTERAPIE DIN CADRUL POLICLINICII 2

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța anunță că din această...2007

10 noi 00:00SănătateMesaj de condoleanțe

...941

10 noi 21:28SănătateCabinetele stomatologice nu dispar de la parterul blocurilor

Medicii dentiști au motive să răsufle ușurați: două prevederi legale privind condițiile de funcționare a...1829

10 noi 00:09SănătateAlte acuzații ȘOCANTE: după două foarfece, chirurgul de la Spitalul Militar ar fi UITAT și gheme de ațe de sutură în altă pacientă!

La începutul acestei săptămâni, în spațiul public, au apărut acuzații extrem de grave la adresa dr. Gheorghe...3873

10 noi 00:11SănătateDOLIU în lumea medicală! A murit un apreciat medic oncolog!

Doliu în lumea medicală. Apreciatul medic oncolog Cristian Davidescu s-a stins din viață, anunțul fiind făcut de...2271

7 noi 00:06SănătateOncologul Meral Gunaldi vine sâmbătă în Constanța pentru a oferi, GRATUIT, a doua opinie medicală!

Profesorul Meral Gunaldi, unul dintre cei mai reputați doctori specializați în oncologie pentru adulţi din Turcia,...1022