rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Daniel Learciu, scrisoare deschisă după ce a fost exclus din ALDE

Daniel Learciu a transmis o scrisoare deschisă, prin intermediul căreia lansează un semnal de alarmă asupra situației în care se află. Iată textul, integral:

„Luni, 10 septembrie 2018 rememorăm cu tristețe o lună de zile de la evenimentele violente din Piața Victoriei și țin să menționez cu toată fermitatea că sunt de partea libertății de opinie, de partea celor care consideră că libera exprimare într-un stat suveran este o prioritate obligatorie condamnând în acest fel reprimarea brutală a manifestației pașnice din 10 august 2018. Consider că în acest caz trebuie să fie demascați adevărații vinovați și aduși în fața justiției pentru a nu se mai repeta niciodată astfel de evenimente represive și total nedemocratice!

Prin această scrisoare deschisă, redată sub forma unui manifest public de revoltă personală, vreau să lansez un semnal de alarmă asupra situației reprobabile existente în acest moment în cadrul organizației ALDE Constanța și asupra faptului că, valorile statutare, legale, morale și principiile liberale au fost în mod brutal călcate în picioare de către oameni cu interese obscure, care au deturnat și conduc acum această organizație politică, doar în interes personal și pentru beneficii imediate!

Săptămâna trecută am fost informat cu privire la așa-zisa "excludere" a mea din ALDE Constanța, excludere realizată cu încălcarea gravă a statutului și a tuturor reperelor legale existente în acest sens.

Această acțiune este dovada clară a atitudinii dictatoriale exprimată de nenumărate ori de deputatul Andrei Gerea care a avut în plan dobândirea totală a puterii în ALDE Constanța și punerea organizației de partid în slujba intereselor personale ale domniei sale și a grupului din care acesta face parte.

Mai mult decât atât, vă aduc la cunoștință faptul că, odată cu câștigarea unui scor foarte bun la alegerile locale parțiale din noiembrie 2017, domnul deputat Andrei Gerea, împreună cu mâna lui dreaptă, secretarul coordonator Claudiu Ceti, sesizând trendul ascendent al acestui partid pe plan local, au început negocierile personale pentru a-și pune oamenii în funcții cheie la conducerea unor instituții cu un buget generos, instituții subjugate influenței politice ale deputatului Andrei Gerea!

În momentul în care conducerea ALDE Constanța reprezentată de Andrei Gerea și Claudiu Ceti, au întâmpinat o fermă și vehementă opoziție din partea mea, au procedat în mod accelerat la schimbarea mea din funcție și aducerea imediată a omului de încredere al lui Andrei Gerea, nimeni altul decât Directorul Comercial al Oil Terminal - Gabriel Daraban.

După acapararea Organizației Municipale a ALDE Constanța, și văzând în atitudinea și deciziile mele politice, un adversar redutabil, pentru că tot ce am făcut a fost cu respectarea legii, respectarea colegilor și respectarea statutului acestui partid, Andrei Gerea împreună cu Ceti Claudiu, au procedat în grabă la elaborarea unui plan de excludere a mea din ALDE Constanța pentru a-și acoperi faptele reprobabile pe care le-au comis, eu fiind singurul obstacol în calea lor!

Ducând raționamentul și argumentația într-un spectru cât se poate de just, acțiunea de îndepărtare a mea din organizația ALDE Constanța, a avut la bază următoarele aspecte semnalate de mine în cadrul multor ședințe de partid:

· după cum s-a stabilit inițial Alegerile Interne Statutare, trebuiau finalizate până cel târziu luna iunie 2018 - domnul Andrei Gerea a întârziat cu bună știință producerea acestui eveniment și nu s-a implicat absolut deloc în organizarea și demararea acestora, arătând mereu o atitudine ostilă, și de nepăsare crasă. Vina pentru faptul că aceste alegeri la care mambrii ALDE au pus suflet și multă muncă nu s-au înfăptuit nici până la acest moment, este vina exclusivă a domnului Andrei Gerea care s-a opus în mod repetat, încercând în acest fel să împiedice alegerea unor lideri puternici în structura de conducere a partidului, lideri care i-ar fi putut știrbi autoritatea și controlul.

· relația de vasalitate pe care a afișat-o de la bun început în negocierile cu partenerii de guvernare a dus în ultimii 2 ani la prăbușirea organizației ALDE Constanța din punct de vedere al capitalului uman, lucru ce demonstrează clar o înțelegere subterană realizată de conducerea ALDE Constanța - reprezentată de Andrei Gerea și partenerii politici locali, înțelegere care a umilit practic membrii ALDE, aceștia fiind mereu tratați ca niște "slugi docile" și nicidecum ca parteneri liberali de coaliție!

· implicarea directă și toxică a domnului Andrei Gerea în deciziile Consiliului Județean Constanța, deși acesta nu are practic nicio legătură cu Județul Constanța, nefiind locuitor al urbei și necunoscând în detaliu problemele orașului sau ale județului, a dus la tensionarea relațiilor de colaborare în cadrul CJC Constanța și modificarea balanței forțelor de decizie, în timp ce proiectele și acțiunile ALDE Constanța au fost practic ignorate!

· aducerea unui nou președinte de partid, tocmai de la Argeș, ingnorând capitalul uman al membrilor din Constanța prin impunerea într-un mod total discreționar a unui om din afara partidului, personaj care nu a muncit alături de membrii vechi și nu și-a adus aportul cu nimic la creșterea organizației, arată în mod categoric interesele personale ale grupului constituit de Andrei Gerea pentru preluarea totală a organizalției ALDE de la malul mării.

Declinul organizației ALDE Constanța a început odată cu numirea lui Andrei Gerea, personaj care a urmărit doar să-și promoveze interesele meschine, atât cele personale cât și cele de grup, și a trădat valorile liberale încălcând în mod flagrant statutul partidului pentru a putea astfel pune mâna pe toate resursele politice locale!

Fiind conștienți de susținerea și simpatia pe care am dobândit-o din partea majorității membrilor organizațiilor de partid, organizații pe care le-am înființat în tot județul și municipiul Constanța, eliminarea mea ALDE a devenit o prioritate imediată a domnului Gerea, pentru a putea deține astfel controlul absolut.

Aportul negativ adus de Andrei Gerea în cadrul organizației ADLE Constanța s-a abătut asupra tuturor membrilor de bună-credință, producând nemulțumire, dezbinare și revoltă, ostilizându-i și îndepărtându-i unii de alții.

Vreau să subliniez în mod categoric că mă delimitez ferm și vehement de tot ceea ce reprezintă această grupare de indivizi cu interese obsecure care s-au infiltrat în viața politică locală, subjugând în interes propriu organizația ALDE Constanța.

Singurul lucru pe care l-am făcut mereu a fost să respect legile acestei țări și să mă asigur de păstrarea principiilor legale, să apăr valorile liberale, valori ale toleranței, ale liberei exprimări și ale libertății individuale, valorile umane și cele ale bunului-simț!

Vă anunț pe această cale că nu voi rămâne indiferent la acest joc murdar purtat de Andrei Gerea, Ceti Claudiu și acoliții lor și mă voi lupta cu dârzenie pentru lege, dreptate și adevăr!"

marţi, 11 septembrie 20181549
Comentarii

15Babu(11 sep 10:53)
Mai du-te dracu'...zdreanta...
34traian(11 sep 10:08)
blearciu -un jeg de om
53Grijuliu(10 sep 19:14)
Ia-l si pe Ionescu cu tine nu-l lasa singur.
67Dinu(10 sep 19:00)
Cine e asta si ce a facut pentru Constanta?
18alde(10 sep 17:50)
cati membri are alde in judetul constanta ? cotizanti cu carnet , nu spuiitori .......asa de curiozitate .....
010Alde cetateanu(10 sep 17:33)
Oricum e un partid inactiv care sta in umbra psdeului . Nu face nimik nimeni din guvern nimeni din judete, doar gireaza erorile grave ale PSD care distrug tara . Pot sa plece toti. Nu se simte. Macar nu ne plictisim sa vedem rezultate zero la guvernare.
56Ceti(10 sep 16:30)
Maimutele din padure cand se bat intre ele pentru mancare si sex scot la inaintare puii pentru a arata celorlalti maimutoi ca sunt familisti. Learciu este un parazit social bun de nimic.
512vasile(10 sep 15:26)
Bai Daniele vezi cum se intoparce roata? Tu cum l-ai executat pe Banias si pe celalalt?
68Un adevarat lider!!!(10 sep 15:19)
Bravo, Daniel!!! PS: Pe lingaii astia prosti de sub mine, ii supara adevarul! Niste carnati! Nu-i baga in seama!
88stiti voi(10 sep 14:57)
s..tir ! si tu si fina-tu...niste spagari si afemeiati...
710Un prostalau(10 sep 14:54)
Uitati-va la fata lui de piersica stricata
mai mult...Politică
22 mar 00:24PoliticăProiect: Conducătorul auto să-şi aleagă perioada suspendării permisului în termen de un an de la săvârşirea contravenţiei

Conducătorul auto căruia i s-a suspendat provizoriu permisul auto ar putea să-şi aleagă perioada suspendării în...349

22 mar 00:23PoliticăSondaj INSCOP pentru europarlamentare: PSD și PNL sunt pe primele locuri402
21 mar 10:57PoliticăTerenurile degradate din Constanța, transformate în spații verzi și parcuri!398
21 mar 01:48PoliticăBreaz dezvăluie politica băncilor în România: suprataxează populația, pentru profituri uriașe

Prezent la Constanța, ministrul Culturii, Daniel Breaz, a făcut o serie de comentarii pe teme politice și...330

21 mar 00:00PoliticăPintea îi dă replica lui Iohannis: 'Bugetul României a fost aprobat târziu!'256
21 mar 01:09PoliticăCum va arăta 'viitoarea coloană vertebrală a transportului public din Constanța'519
21 mar 00:52PoliticăPSD Constanța anunță că a terminat, încă de săptămâna trecută, campania de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare

La sediul PSD Constanța a fost organizată, miercuri, prima conferință din acest an, în prezența ministrului...835

21 mar 01:26PoliticăCannabisul ar putea fi legalizat în scop medicinal. Teodorovici: „De ce să nu analizăm dacă practica europeană e de luat în calcul?“788
21 mar 01:28PoliticăCamera Deputaţilor: Moţiunea simplă pe justiţie - respinsă252
21 mar 01:27PoliticăMinistrul Culturii a spus că NU vor fi BLOCAJE în reabilitarea Muzeului de Artă și a Teatrului de Vară

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a precizat, în cadrul unei conferințe de...326

21 mar 00:11PoliticăProblemele de la Constanța, către ministrul Culturii: Teatrul de Păpuși, de Operă și Balet și impozitul de la Casa de Cultură1047
21 mar 00:16PoliticăȘedință de Consiliu Local cu SCÂNTEI: 'Un copil a fost MUȘCAT de 3 CÂINI, ce spune primarul?'2126
Vremea
5° - 5° joi, 21 martie 2019
cer seninUmiditate: 93%
Vânt: 2.42 m/s din SSV
Presiune: 1031.08 milibari

Loto
6/495810272830
5/4031618232737
joker4111429356
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 mar 00:00SportEfectul scandărilor din vestiarul lui CFR Cluj, de după meciul cu Viitorul

Bogdan Mara a dezvăluit că jucătorii lui CFR Cluj au primit primele solicitate după victoria cu 1-0 din deplasare,...36

22 mar 00:00SportMircea Sandu a pierdut definitiv procesul cu FRF. Ce voia ”Nașul”: un etaj de clădire, 50.000 de euro pe an, gratuități pe viață și multe altele

Mircea Sandu a pierdut procesul cu Federația Română de Fotbal, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a...33

22 mar 00:00SportLuka Modric, cel mai bun sportiv al lumii în 2018. Simona Halep, locul 3 la feminin

l trecut, a ocupat prima poziţie, cu 427 puncte, urmată de Ester Ledecka, câştigătoarea aurului olimpic atât la...32

22 mar 00:00SportO echipă de fotbal din Tanzania, suspectată că a încercat să-i otrăvească pe jucătorii altei formaţii

Echipa de fotbal Simba SC, din Tanzania, este suspectată că a încercat să-i otrăvească pe jucătorii formaţiei AS...30

Local
22 mar 00:12LocalCARAMBOL la intrare în Lumina: a intervenit ELICOPTERUL SMURD!

Un accident rutier a avut loc, joi, 21 martie, la intrare în localitatea Lumina din județul Constanța. Potrivit...3285

22 mar 00:13LocalMai multe ZONE din CONSTANȚA, MONITORIZATE de polițiștii locali! Iată ce s-a întâmplat!

Polițiștii locali din Constanța, în cursul zilei de 20 martie 2019, au constatat mai multe abateri de la normele...2821

22 mar 00:17LocalȘoferul 'cel viteaz' de la Constanța: BEAT, FĂRĂ permis, mașină NEÎNMATRICULATĂ

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Costinești, la data de 20 martie a.c., au depistat un bărbat, în...1920

22 mar 00:19LocalO altă RAZIE a polițiștilor constănțeni: RADARE în CASCADĂ!

Polițiștii structurilor de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și cei ai...1521

21 mar 08:36LocalReacția sindicatelor pe marginea bugetului de stat pe anul 2019

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a precizat luni, 19 martie 2019, că Educația a primit cu 9,9 miliarde de lei...417

21 mar 00:53LocalAccident într-o curbă periculoasă din Constanța: un șofer a părăsit carosabilul!

Un bărbat, în vârstă de 62 de ani, la data de 20 martie, în jurul orei 15.00, a condus un autoturism pe DN 22,...2097

21 mar 01:04LocalUn constănțean va sta 3 luni după gratii pentru tulburarea ordinii și liniștii publice

Petre Ș. a fost condamnat, la finele anului 2017, la 3 luni cu suspendare pentru tulburarea ordinii și liniștii...1021

21 mar 01:25LocalÎncă un val de dosare penale pe numele unor șoferi, în Constanța

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, La data de 19 martie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă...533

21 mar 01:26LocalS-a RĂSTURNAT cu mașina în drum spre Agighiol!

Un bărbat, de 35 de ani, din Tulcea, la data de 20 martie a.c., în timp ce conducea un auto, pe DJ 222, pe relația...455

21 mar 01:32LocalAMENDĂ URIAȘĂ pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, la data de 19 martie a.c., au desfășurat o...485

Monden
22 mar 00:00MondenAndreea Bălan, operată din nou de urgență. Hemoragie şi complicaţii după cezariană

Andreea Bălan (34 de ani) are în continuare probleme de sănătate, după ce pe 4 martie, în urma operaţiei de...32

22 mar 00:00MondenCe designer român a îmbrăcat-o pe Jennifer Lopez? Artista, super sexy într-un „white suit”

Este un style icon şi fiecare alegere vestimentară de-ale ei este ca ”must have” pentru toate fashionistele din...36

22 mar 00:00MondenLoredana Groza, de nerecunoscut! Iată ce fotografie a postat pe internet

De ceva vreme, despre Loredana Groza se spune că a apelat la ajutorul medicului estetician, însă artista a negat...32

22 mar 00:00MondenCleopatra Stratan continuă să experimenteze. Iat-o adoptând un nou look îndrăzneţ

Fiica lui Pavel Stratan ne surprinde din nou, semn că are o personalitate puternică şi, ca orice domnişoară, vrea...32

22 mar 00:00MondenIpoteza Oliviei Steer despre vaccin şi autism, demontată de un medic renumit. Vedeta, furioasă într-o discuţie televizată

Olivia Steer a fost invitată în emisiunea ”Vorbeşte lumea”, alături de medicul Mihai Craiu, pentru a discuta...31

22 mar 00:00MondenPRO TV, amendat din cauza lui Brigitte. Înjurăturile de la "Ferma" au costat scump postul tv

Amenzile date de CNA curg la Pro Tv din cauza emisiunii "Ferma". Postul a fost din nou amendat pentru edţia în care...35

22 mar 00:00MondenVictor Slav a rămas fără emisiune la Kanal D. Ce vedetă îi ia locul

Al doilea proiect tv care i-a fost dat pe mână lui Victor Slav nu a avut prea mulţi sorţi de izbândă. Emisiunea...35

22 mar 18:20MondenPamela Anderson s-a împăcat cu fotbalistul mai mic cu 19 ani care cerut-o de nevastă

Pamela Anderson a găsit din nou dragostea, la 52 de ani! Celebrul model Playboy încă face ravagii printre tinerei,...40

22 mar 00:00MondenFormaţia Pet Shop Boys a anulat un concert pe care urma să-l susţină în Thailanda

Un concert pe care formaţia britanică de pop electronic Pet Shop Boys urma să-l susţină în Thailanda a fost...30

22 mar 00:00MondenUn disc rar al formaţiei The Beatles, deţinut de John Lennon, va fi licitat în Liverpool

Un disc al formaţiei The Beatles, care s-a aflat în posesia lui John Lennon, considerat unul dintre cele mai rare ale...34

Mapamond
22 mar 00:00MapamondRepublica Moldova: Preşedintele Igor Dodon îndeamnă la compromis pentru formarea noului guvern

Preşedintele Republicii Moldova, socialistul Igor Dodon, a îndemnat joi deputaţii la un compromis pentru formarea...31

22 mar 00:00MapamondKremlinul acuză SUA de escaladarea tensiunilor prin trimiterea de bombardiere strategice în apropierea graniţei Rusiei

Kremlinul a declarat joi că zborurile efectuate de bombardierele strategice B-52 deasupra apelor neutre ale Mării...32

22 mar 00:00MapamondBrexit: Cei 27 se orientează spre o respingere a datei de 30 iunie

Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene se pregătesc să respingă data de 30 iunie solicitată de premierul...34

22 mar 00:00MapamondAgenţi secreţi venezueleni l-au arestat pe şeful de cabinet al lui Juan Guaido

Agenţi secreţi venezueleni l-au reţinut pe Roberto Marrero, şeful de cabinet al liderului opoziţiei de la Caracas,...31

22 mar 00:00MapamondÎnaltul comisar ONU pentru drepturile omului critică sancţiunile SUA împotriva Venezuelei

Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, şi-a exprimat miercuri îngrijorarea faţă de...30

22 mar 00:00MapamondSUA/Israel: Mike Pompeo rupe cutuma şi vizitează Zidul Plângerii împreună cu premierul Benjamin Netanyahu

Secretarul de stat american Mike Pompeo, aflat într-o vizită în Israel, urma să meargă joi la Zidul Plângerii, în...31

22 mar 00:00MapamondUcraina: Importantă captură de cocaină în valoare de circa 45 milioane de euro la Odesa

Forţele de ordine ucrainene au confiscat o cantitate importantă de cocaină, estimată la aproape 45 milioane de euro...31

22 mar 00:00MapamondExplozie într-o uzină chimică în China: Cel puţin şase morţi şi 30 de răniţi, în stare gravă

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa şi 30 au fost rănite grav, joi, într-o explozie puternică produsă...31

22 mar 00:00MapamondEthiopian Airlines: Cutiile negre, analizate în prezenţa unor anchetatori americani şi francezi

Cutiile negre ale avionului Boeing 737 MAX al companiei Ethiopian Airlines vor fi analizate de către biroul de anchetă...30

22 mar 00:00MapamondAtacurile din Noua Zeelandă: Au fost identificate toate cele 50 de victime

Poliţia neozeelandeză a anunţat joi că toate cele 50 de victime ale atacului din 15 martie asupra a două moschei...31

Sănătate
20 mar 00:24SănătateSorina Pintea: 'S-au făcut pași importanți pentru realizarea Spitalului Regional Constanța'

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă la Techirghiol, miercuri, 20 martie, a dat asigurări că s-au făcut...2319

19 mar 01:31SănătateProgram preventiv pentru depistarea bolilor prostatei, la Hârșova

Spitalul Orășenesc Hârșova desfășoară un program preventiv pentru locuitorii orașului și ai localităților...405

14 mar 00:00SănătateLecție de prim ajutor oftalmologic susținută de medicii de la Mrini Eye Hospital elevilor Liceului Internațional de Informatică

Mrini Eye Hospital a desfășurat miercuri, 13 martie a.c., prima acțiune în domeniul învățământului medical de...548

11 mar 00:37SănătateSemnal de alarmă: numărul MAMELOR MINORE, în creștere la Constanța!

La școală se fac ore de educație sexuală, iar internetul este plin de articole cu sfaturi pentru părinți referitor...1269

11 mar 01:17SănătateRUJEOLA – peste 100 de cazuri raportate în ultima săptămână!

Noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate, în perioada 4 – 8 martie a.c., în țara noastră, potrivit evidenței...587

9 mar 00:07SănătateAmbasada SUA investește 320.000 de dolari în reabilitarea Maternității din Medgidia

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București va investi 320.000 de dolari în reabilitarea blocului...734

7 mar 09:22SănătateConcurs pentru funcția de medic șef Clinica TBC Osteoarticular Agigea

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța scoate la concurs postul de medic șef...890

4 mar 02:18SănătateLegea salarizării discriminează o parte din salariaţii din sistemul sanitar

O radiografie a efectelor produse de Legea Salarizării, în special în sănătate și asistență socială, arată...1608

4 mar 02:20SănătateEPIDEMIE DE GRIPĂ. Creștere îngrijorătoare a deceselor! Ultima victimă din Constanța: o femeie de 39 de ani

Numărul deceselor în cazul cărora specialiștii au confirmat virusul gripal a ajuns la 159, potrivit ultimei...1142

27 feb 01:54SănătateInfecţiile respiratorii acute, gripa şi infecţiile respiratorii acute severe în scădere

Analiza datelor privind evoluţia infecţiilor respiratorii acute, gripei şi infecţiilor respiratorii acute severe...880