REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării, pregătește interzicerea Uber și Taxify, deși Guvernul a anunțat că le reglementează

Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării, pregătește interzicerea Uber și Taxify, deși Guvernul a anunțat că le reglementează

Replica API 20 martie 2019 | 00:00 289

Daniel Suciu cedează presiunilor taximetriștilor care cer din nou în stradă interzicerea Uber și a platformelor similare, pe care le acuză că le fură clienții. Acesta a promis protestatarilor că intenționează să treacă chiar săptămâna aceasta un nou proiect de ordonanță de urgență care modifică legea taximetriei și care ar duce la limitarea sau chiar la dispariția serviciilor de tip Uber sau Taxify, prin amendarea acestora. Este o nouă încercare de trecere a ordonanței, după ce în trecut proiectul a fost retras de mai multe ori, pe fondul reacțiilor negative ale utilizatorilor și ale opoziției. De data aceasta, noul proiect nu a mai fost publicat pe site pentru transparență și dezbatere.

Asta vine după ce chiar săptămâna trecută Guvernul, prin vocea Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, anunța că nu intenționează să interzică aceste servicii și că acestea trebuie reglementate.

Uber si Taxify, folosite de 2 milioane de români

Companiile Uber și Taxify au reacționat cu o poziție comună la acest proiect de OUG, cerând Guvernului să amâne trecerea ordonanței până când va exista și în România un cadru de reglementare pentru aceste servicii noi. ”Până când vom avea și în România un cadru de reglementare pentru noile servicii de transport alternativ, cadru similar altor țări membre UE, solicităm membrilor Guvernului să amâne o potențială Ordonanța de Urgență, în numele celor peste 2 milioane de utilizatori și a zecilor de mii de șoferi care folosesc platformele noastre pentru a-și câștiga existența.” au transmis cele două companii.

Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților a solicitat Guvernului retragerea ordonanței anti-Uber

Deputații au transmis Guvernului o notă care arată că ordonanța se suprapune cu propunerea legislativă privind activităţile prestabilite de tip ridesharing care se află într-un stadiu avansat de dezbatere la Parlamentul României.

”Având în vedere că cele două inițiative normative conțin unele prevederi concurente cu incidență asupra aceluiași obiect de reglementare, precum și faptul că Propunerea legislativă privind activităţile prestabilite de tip ridesharing se află într-un stadiu avansat de dezbatere la Parlamentul României, membrii Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor vă solicită retragerea proiectului de ordonanță de urgență pentru instituirea unor măsuri în domeniul transportului rutier precum și de modificare a Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere”, a transmis Guvernului președintele Comisiei, deputatul Cătălin Drulă.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe termen lung Uber inseamna sclavagism, perversitate, cruzime. Taximetristii au fost si sunt : smecheri, hoti, cu greutati. Uber prepara un model care sa aplatizeze tot, sa forteze, sa ingenuncheze. Sa tii minte,
0
0
Daca cei de la UBER vor avea si ei atestate soferi pentru transport, autorizatii transport, bagaje etc si ce mai cer ca la taxi, taximetristii nu vor mai marai, e foarte simplu. Pai daca se va continua asa, orice meltean isi va baga masina la UBER si va fi mai rau ca la taxi, inca e la inceput si nu se simte. Sa fie egalitate, fair-play, ce plateste taxi sa plateasca si UBER.
0
0
Aleg Uber si Taxify.
2
0
Taximetristii - hotie, marlanie, mizerie. Uber - civilizatie, corectitudine, curatenie. Alegeti!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218