REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Daniel Turcu, mesaj pentru cei care conduc Primăria Năvodari:„Transparența este obligatorie”

Daniel Turcu, mesaj pentru cei care conduc Primăria Năvodari:„Transparența este obligatorie”

Replica API 3 februarie 2016 | 23:23 527

Candidatul Mişcării Populare la Primăria Năvodari, Daniel Turcu, transmite, prin intermediul unei postări pe Facebook, o lecţie de transparenţă administraţiei publice locale, explicând, totodată, cetăţenilor, şi de ce anume ar trebui să fie sceptici atunci când primesc din partea primarului şi consilierilor scrisori desprerealizările din oraş”:

Transparența înseamnă Corectitudine, transparența înseamnă Bun-Simț. Din punctul meu de vedere, achiziție netransparentă = fraudă. De ce? Pentru că, în administrație, transparența nu este opțională, este obligatorie, iar nevoia de a ascunde adevarul, demască greșeli, nedreptăți, defecte, ilegalitați sau puncte slabe. Cum putem aprecia dacă un proiect este o realizare sau un eșec, atât timp cât nu ştim care au fost costurile realizării acestuia? Putem face studiu de caz pe orice statuie sau fântână din Năvodari... Dacă una dintre statui a costat cât asfaltarea unei străzi întregi, este acea statuie o realizare? Nu, nu este o realizare! Este un EȘEC! De ce ar ascunde administrația locală costul numeroaselor statui din Năvodari? E lesne de înteles că nu se vrea o administrație transparentă, pentru că ar fi foarte ușor de văzut care sunt realizări şi care nu. Ştiu, aici vor sări câțiva să-mi spună, că "alții n-au făcut nici măcar atât şi că orașul arată mai bine ca acum 8 ani..."

Oameni buni, dacă o firmă vă renovează casa, la un preţ exagerat de mare, de 10 ori mai scump decât prețul pieței, sunteți mulțumiți doar pentru faptul că arată casa mai bine?

Dacă Vodafone, Orange sau Telekom v-ar trimite luna asta o factură de 100.000 lei refuzând sa vă detalieze de ce plătiți această sumă, cum v-ați simți? La fel ar trebui să vă simţiţi şi când vi se ascund sumele cheltuite de primărie! Şi pentru că se apropie campania electorală, domnul viceprimar, doamnele şi domnii consilieri, să nu cumva să îndrăznească să umple orașul cu scrisori pline de "realizări" fără să precizeze câți bani a plătit orașul pentru acestea”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614